Öncelikle normal doğum yaptığım için çok mutluyum çünkü sonu çok iyi. 1 hafta öncesinde doktorum haftaya doğumunu gerçekleştirelim demişti çünkü bebeğin 2 hafta geriden geliyor dedi. Sezeryan olmaktan çok korkuyordum. 1 hafta nasıl geçtiğini bir ben bilirim 🙈. Kontrole gittim yarın gel doğumunu başlatalım dedi. O kadar çok heyecan yaptım ki. Normal Doğumdan hiç korkmuyordum bunu dike getirdiğim zaman etrafımdaki insanlar bana gülüyordu. Ama nedense rabbim bana bir rahatlık vermişti. Doğum yapacağım gün geldi çattı. Sabah beni yatırdılar muayene ettiler 1 cm açıklık var dediler. Altan fitil gibi bir şey verdiler. Yavaştan sancılarım başladı saat sabah 11 gibiydi. Doktorum ısrarla suni sancı verilmeyecek diyordu ebeye kendi sancıları olacak dedi. Saat 2 de tekrar açıklık kontrol edildi ve 2 cm olmuştu adet sancısı çekiyor gibiydim. Saat 3 de nişan denen kanamam oldu. Saat 5 olduğunda suyum geldi. Ve ağrılar o zaman başladı ama ben hala daha fazlasını bekliyorum çünkü etrafımdaki insanlar o kadar çok gözümü korkutmuştular ki. Saat 8 olduğunda açılmam kontrol edildi ve 6 cm olmuştu. Aradan 2 saat geçti ve doğumum başladı. Ben hala ebeye daha fazla ağrıyacak mı diye soruyorum. 😂 doğumumu 2 ıkınma ile yaptım. Doktorum bu senin ilk Doğumun olduğuna emin misin dedi maşalllah çok güzel ıkındın dedi. Sadece 5 dk içinde bağırmadan doğru ıkınma ile doğumum oldu ve kızıma kavuştum. Herkese önerim sancınız başladıktan itibaren la ilaheilallah ve ya hadi, ya şafi tesbihatını dilinizden düşürmeyin. Hiç ağlamadım bağırmadım sadece bu tesbihatları çektim.