Aloneanqel ay ben anlatmaktan yoruldum siz anlamamakta israrcisiniz bunu ben demiyorum az once sizi bir postta etiketledim oraya bakarsaniz hanfendi kendi anlatmis ondan gördüm sordum ben de . Bilgiye kapali olmayin . Araştırın ön yargidan önce mantikli aciklamasini da şu sekil yapayim . Hanfendi dönüp de yalan soylemiyorsa şayet ….
Kan grubu O olan anne, kan grubu A ya da B olan bir bebeği olduğunda, bu bebeğin yenidoğan döneminde belirgin sarılığının olması durumuna ABO UYUŞMAZLIĞI denir. Kan grubu O olan kişilerin kanında doğal olarak anti-A ve anti-B denen, A ve B kan gruplarına tepki veren antikorlar mevcuttur. Kan grubu O olan bir bayan, kan grubu A ya da B ya da AB olan bir erkekle evlendiğinde kan grubu A ya da B olan bir bebeğe sahip olabilir. Hamileyken karnında farklı kan grubuna sahip bir bebeği taşıyan annenin doğal anti-A ve anti-B antikorlarları, plasenta yoluyla bebeğin kanına ulaşırlar ve bebeğin kırmızı kan hücrelerini hassaslaştırırlar. Bu durumda bebeğin kırmızı kan hücreleri yenidoğan döneminde kolayca yıkılabilir ve yenidoğan sarılığı çok belirginleşebilir. Etkilenen bebeğe fototerapi uygulanması gerekebilir. Yenidoğan bebeklerin kan grubu A ya da B olduğunda, annenin kan grubu O ise, bebeğin yenidoğan sarılığı, çok dikkatle takip edilmelidir.