Arkadaşlar merhaba. Ben de burada doğum hikayeleriyle zamanı doldurdum. Doğum yaklaştıkça heyecanlanırdım. Ama günlerim yaklaştıkça gelmek bilmiyordu. Son haftalar 1 er haftayla muayenem oldu 40. Haftadan sonra 3 günde gittim ve Pazartesi günü muayeneye gittim hiç bir açıklığım yoktu çocuk kanala girmemişti. Seni yatıralım önce suniyi deneyelim dediler. 1,5 saat sonra 2 cm di doktor eliyle 3 cm yaptı. Sonra 1 saat geçti açılma 6 cm dedi bir iğne yaptılar tabi bu arada plates topu gelmişti 3 cm den sonra. Sancı geldikçe atlamaya başladım. Sancı geçince daire çiziyordum. Ikınmam gerekiyor mu dedim hayır sadece nefes al ver dediler sonra anladım ki ıkınmak isteğe bağlı değil doğum gelince kendiliğinden ıkınıyosun iğne vurdular hemen suyumu patlattılar. Ve 1-1,5 saat en zor sancılar 120 137 lerdeydi sonrasını göremedim. Topta atlamaya dayanamıyordum. Eşim kollarımın altından sancı geliyor diyordum. Beni atlatmakta yardımcı oluyordu. Sancılar geldikçe dizlerimde derman kalmıyordu. Belim kesilecek gibi acıyordu. Dakika başı sancı geldi bayılacam zannttim. Mide bulantısı olmaya başladı. Sonrasında hemen doğuma götürdüler beni acım bitmeyecek zannettim doğuma girdim. Tabi sürekli ıkınmam geliyordu. Ikınıyordum. Doktor elini yerleştirdi saçına dokunuyorum dedi ıkın dedi. Ikındım ve birşeyler ters gidiyor anladım ama engel olamıyorum ıkınıyorum. Doktor hemşire hanıma çocuk bos oluyor dedi elini çekti ve hemen eşimi çağırdı duyuyodum onları. Çocuk şuan kafası yan girmeye çalışıyor omzunu kanala sokamadı kafası uzamaya başladı ve şuan bu riski alamayız dedi. Eşim biraz daha beklesek mi dedi okadar acı çekti ki boşa gitmesin dedi. Doktor beyninde hasar ortaya çıkabilir dedi. Kağıt imzalatmadan bekletmem dedi. Ben de asla dayanamıyorum kesin alın dedim. Ben sadece bebek risk altında dediğini duydum hemen kesin alın dedi. Biner yatırıp sezeryana götürürken hala ıkınıyordum. Ikınma diyolardı mümkün değildi. Sonra sezeryan oldum ve çocuğum 3420 doğdu 51cm Ama bıngıldak dedikleri yer şişlik olmuş ve kafası uzamıştı. İyiki doğumu sezeryana çevirtmişiz. Kızım şuan çok şükür iyi. Sağlıklı doğdu. Kafasındaki şişlik hemen geçti. Kafasındaki uzama 5. Günümdeyim çok iyi düzeldi uzama toparladı. Bir sağ bir sol yatırdım. Korkmayın sezeryan da olsa kuzum sağlıklı doğduğu için her gün şükrettim.