Öncelikle herkese merhabalar nerden nasil başlarım inanin bilemiyorum.. Anne olmak benim icin hep bi hayal gibiydi… uzun bi uğraş sonucu 3 sene ardından tüp bebekle hamile kaldim… Ne zaman nasil dogururum derken… 36. Haftamda nisanim geldi 3 cm aciklikla 10 gun kadar bekledim çünkü normal dogum istiyordum. 38+2de rutin kontrolum vardi doktor bu hafta bu bebek gelir olaki gelmedi 25 temmuza kadar bekleyelim olmazsa dogum daha sonrasinda bakariz diyordu fakat haftasonlari doktorum çalışmiyir ve sehir disina çıkıyordu cok korktum ve ondan başkasında dogum yapamayacagim icin dogumu biz baslstmaya karwr verdik doktorumla 38+5 yani 16 temmuz yatis icin kagidimiz bile yazıldı.. 14 temmuzda sancılarım basladi ama direndim doktora gitmedim once 40 dakikada bir sonra yarim saatte bir daha sonra 15 dakikaya kadar düştü arada 7 8 dakkada bir geliyordu ama cok siddetli degildi dayanabiliyordum. O gece cok rahat uyudum 15 temmuz sabahi uyandim suyum gelmeye başladı hic panik yapmadım cunku o gun dogum yapacağımı hep hissediyordum. Guzelce kahvaltimi yaptım dusumu aldim hazirlandim makyajımı yaptım. Tabi sakin beni kinamayin şakır şakır suyum gelmedi. Önce yesil yesil sümüklü akıntı oluyor.. vücudum rahatlssin diye ilik dusumu aldim dogumda yapacagim tertemiz giderim dedim ve panik etmedim. Sonra saat 10 gibi evden çıktım hastane yakin ve hemrncecik gittim. Dogumhaneye aldılar nst baglandi ve ebe muayne etti 50 60 larda sancılarım cikiyordu düzensizdi. Ebe muayne etti suyun geliyor dogum basliyor dedi. Yatisim yapıldı… cok saskindim bir anda oldu herşey o kadsr hizliydi ki 1 saate kalmadi acilma tamam dogum başlıyor dendi cok guzel ve rahat bir doğum yaptım… normalde 16 temmuzda suni sanci ile dogumu baslatacakti doktorum fakat sabirsiz kizim 1 gun erken ve kendiliginden geldi. Anne olmak o kadar baska bir duygu ki dogurup kucagina aldigin zaman cok daha farklı oluyor. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Ayrica rabbim dogumunu bekleyen herkese benimki kadar kolay bi doğum nasio etsin insallag aminnn 🙏🙏🙏 Cok uzun oldu aslında daha detaylı da yazmak isterdim ama okurken bunalmayin 😊 sormak istediginiz birsey olursa seve seve cevaplarim ❤🤗😇