Uygulamayı silecektim ama doğumumu anlatmadan silmek istemedim bundan sonra Happy kidsteyim artık 😌 Planlı gebelik değildi benimki ama çok çabuk alıştım anne olma fikrine, şükür başından beri her şey normal seyretti hiçbir sıkıntımız yoktu ufak tefek şeyler dışında. 39. Haftaya girdiğimde doğmayacak bu çocuk doğsun artık psikolojisine girmiştim.Annem teyzem yanıma geldi benim hala tık yok belirti yok teyzem senin doğuracağın yok ben gitsem mi falan diyordu 😹 neyse o son hafta hergün 40 dk. Yürüyüş yaptık zaten hurma yemeye çoktan başlamıştım bunların faydasını gördüğümü düşünüyorum. 39+4 olduğum gece tetiklesin diye ilişkiye girmiştik ondan sonra tuvalete gittim bi baktım o kanlı sümüksü meşhur sıvı nişanım gelmişti nasıl sevindim anlatamam 😹 Eşime söyledim o da hafiften heyecan yaptı, o nişan geldikten sonra çok hafif başladı benim sancılarım 10 dkda bir ama sabaha doğru kesildi yine de gittim o sabah hastaneye alttan muayene etti doktor şu an açıklık yok bol yürüyüş yap nişanın geldiğine göre 24 ila 72 saate doğum başlayabilir dedi.Neyse hayal kırıklığıyla geri eve gittim ben,ağrım falanda gitmişti zaten o gün öyle geçti ertesi gün 39+5 te uyandım böyle hafif enerjiğim bide doğumu tetiklesin diye birazda iş yaptım cam sildik falan yoruldum biraz akşam yine yürüyüş yaptık döndük gece 12 ye doğru yine sancılar gelmeye başladı 10 dkda bir yine. Tanıdık bi ebe arkadaş vardı ona sordum 5 dk ya düşene kadar evde kal dedi iyi dedim. Sancılar karşılanmayacak kadar kötü değildi her geldiğinde ya evin içinde yürüdüm ya da pilates topunda karşıladım. Zaten 10 dk da geldiği için o gün uyuyamadım sabah 6 ya doğru kasılma sayardan baktım ki 5 dk ya düşmüş kaldırdım evdekileri çantaları aldık çıktık yola eşim bi panik yaptı yarım saatlik yolu 15 dk da gitmiş olabiliriz yolda doğurmamdan korkmuş 😹 Neyse gittik ebe aldı beni çatala baktı 2 cm açıklık var rahminde yumuşama var ama şu an sancıların yetersiz seni eve gönderiyorum sancıların çok sıklaşınca gel dedi. Hayda dedim ben içimden diyorum yine bi 4 cm vardır neyse ben gittim eve kahvaltı hazırladılar falan ama sancı geliyo sürekli çok yiyemedim bir şey evdekiler uyudu ben sancılarımı karşılıyorum ama artık baya canımı yakmaya başlamıştı 1 dk ağrı çekiyorum sonra 4 dk rahatım dinleniyorum işte yine topta oluyorum ya da sıcak duşa giriyorum öyle öyle 12 ye kadar dayanabildim artık gidelim dayanamıyorum dedim bizimkilere neyse çıktık yola yine beni aldılar çatala bu sefer başka ebe vardı aferin güzel açılman bugün doğum olur dedi ne kadar açıklık dedim 4 cm imiş neyse benim artık yatışımı yaptılar sancı odasına aldılar odam tek kişilikti tertemiz banyo tuvalet tv kimse yok pilates topu var cidden çok memnun kaldım zaten takibimde bu hastanedeydi ( Biga devlet hastanesi ) Tek kötü yanı yanına birini almamaları onun dışında her şey mükemmeldi tavsiye ederim 👍🏻 Neyse 1 gibi odamdaydım ebe açıklığa baktıktan sonra bir şey söylemeden suyumu patlattı içimden sıcak sıcak sular aktı böyle, bundan sonra açılman daha hızlı ilerleyecektir dedi. Ikınma hissi gelince tuvalet pozisyonunda oturup ıkınabilirsin dedi tamam dedim gitti. Bu arada artık sancılarım baya canımı yakıyordu bi yere tutunup geçmesini bekliyordum yada yürüyordum.Sürekli dua ettim bi şekilde geçiyo emin olun size o güç verilmiş dayanılıyor.Tek kötü yanı önceki günden biraz yorgundum o sabahta bir şey yememiştim enerjim yoktu orada da hiçbir şey vermiyorlar tabi biraz yorgun düştüm artık doğursam da kurtulsam diyordum. Fazla bağırmadım ben nefese odaklanmaya çalıştım sizde öyle yapın biraz daha kolay oluyor. Ben sancıları çekerken başka odada sürekli bağıran bi kadın vardı ebe de çok fena ona diyor ki hadi bak senden sonra geldi kız senden önce doğuracak bana geldiğinde diyor ki oho bak diğer kız doğuruyor gaz veriyor kim önce doğuracak diye 😹 Neyse en son o kızı Doğuma aldılar sanırım tüm seslerini duyuyorum çünkü,ben o ara kendimde değilim çok,sancılar artık neredeyse sürekli giriyor çok az bir boşluk var.Bu arada Meryem ana otunu da koydurmuştum suya ben ona da inanıyorum etkili oldu.Neyse bi ağlama sesi duydum o kız doğurdu Allah’ım diyorum nolur bende doğurayım artık bitsin bebeğime kavuşayım sağ sağlim.O sıra ben bebeği daha aşağıda hissettim kafasını bağırdım doğuruyorum galiba diye benim sesimi duymuş annemler falan.Ebe geldi bi baktı seni alıyorum doğuma dedi gitti hemşire kız geldi o sırada yataktayım hadi gidiyoruz dedi ama ben kalkamıyorum dedim elimi tuttu götürdü o sıra annem kapıdan bi boşluktan görmüş beni diyor ki bi baktım hemşireyle el ele tutuşmuşsunuz romantik romantik gidiyordunuz 😹 Neyse çıkardılar beni çatala artık ıkın diyorlar böyle nefesimin sonuna kadar ıkınıyorum ıkınıyorum bağırıyorum o şekilde güç alabildim ne kadar bağırıyorsam öyle güç verdim ıkınmaya nedense. 5 dk sürdü sürmedi fırt diye çıktı içimden bi sıcaklık oh be dedim tüm derdim sancım gitti bi anda İnan’ın. Sonra karnıma bastırdılar plasenta da çıktı iğne yaptılar ama hiç hissetmedim acısını falan, ebe dikerken dedi ki çatın o kadar uygunmuş ki normal Doğuma ikinciye kesisiz rahat doğurursun iyi ki sezaryan düşünmemişsin, ben şimdi ilk Doğum olduğu için kesi attım yırtılma olmasın diye. O anın heyecanıyla bebişimi izliyordum kaç dikiş var sormayı unuttum 😹 ama kısa sürdü baya işleri 15 dk dikişler sürdü bebeğimin bakımı yapıldı ikimizi birlikte çıkardılar baktım kapıdan benimkilerle birlikte odama çıkardılar allah hepinizi bi avazda kurtarsın ne kadar acı çeksenizde bu güzel duyguya az bile bu sancılar İnan’ın.Bebeğim 3150 ve 50 cm doğdu.Öğleden sonra 1 de yatışım yapıldı hastaneye 17:30 da oğlum doğdu.Allah hepinize kısa süreli kolay doğum nasip etsin.Bu arada tam 40+0 da dünyaya geldi oğlum dakikmiş tahmini Doğum tarihinde doğdu tam 😌 Aynı bana benziyor resmen kendimi klonlamışım 😹 Doğurduktan sonra odama kendi doktorumda geldi tebrik etti aferin çok iyi iş çıkarmışsın ebeler hep senden bahsetti dedi sağolsun doktorumda melek gibiydi Seçil Yücel tavsiye ederim.Biz yarın 1 haftalık oluyoruz bile darısı siz bekleyenlerin başına kızlar pozitif olun her şey bir şekilde halloluyor ben artık happy kidse geçiyorum burada işim bitti 👋🏻 💕