3 temmuzda sezeryan olup kızımı kucagima aldım aradan 15 gün geçti anca yazabildim çünkü cok zor bi süreç geçti benim için.. 38 yaşındayım 18 aylık evliyim ilk günden bebek istedik 8 ay uğraştık olmadı en son tedaviye başladım ve eşinin değerleri düşüktü 3 ay tedavi gordu basta kabullenmedi ama sonra ilaç kulanmaya başladı ama değerler yükselmedi.. aşılama için basvurduk doktor got adet ol ikinci günü gel tedaviye başlayalım dedi geldim evime ve adet olmadım gebeydim çok mutlu olduk.. hamilelik sürecin başladı 5 ay kadar mide bulantısı çektim kusma yok 24 saat bulantı kussam belki birsonraki yemeğe kadar rahattım ama bulantı bulantı.. 5. Ayın.Sonunda geçti bu defa tansiyon başladı 19 9 17 8 yüksekti şeker yüksekti 7. Aya kadar da tansiyonla uğraştım gene yiyemedim tatsız tuzsuz… bunlar yetmezmiş gibi gebelik kolestazi eklendi bacaklarım.dizlerime kadar kasiniyordu avuç içim felaket şekilde yara içinde kaldım elime demir almış kasıyordum 30. Haftada doktor yatisimi yapmak istedi kabul.etmedim virüs var korkuyorum dedim ben eve gidecem dedim bi ilac yazdı devlet karsilamiyordu parayla aldım sabah akşam birer tane al ve her hafta gel takip edecez dedi öyle yaptım bir hafta kasinmadim ikinci hafta yine başladı doktor saba iki akşam iki tane hap al dedi aldım bu defa ishal oldum günde 3 tane almaya başladım fayda etmedi şekerden dolayı ayaklarım da yanıyordu koltuğu klimanın altına çekip havlu ıslatıp bacağıma sarıp o şekilde klima altında uyuyordum. 8.ayda yemek yiyebildim hamburger çekiyordu sürekli canım ve yiyiyordum.. geceleri ağlayacak duruma gelmiştim ağrılarım çoktu kasıklarım saatlerce bisiklet sürmüşte hamlamisim gibi ağrıyordu. 36.haftaya girdim nst çek dedi doktor yattım her defasında tansiyonum yükseldi.. 37+4 olunca 3 temmuzda sezeryan oldum. Devlet hastanesinde.. 3 gun hastanede kaldim sezeryan iyi geçti spinal oldum ve sakinleştirici verdiler çok rahat geçti ama benim sonrasında çok sıkıntılarım oldu.. sütüm inmedi göğüslerini sıkıp kaşıkla vermeye çalıştım göğüslerim şişti ağrıdı eve gelip mama ver yoksa sarılık olacak dedi mecburen mama aldım. Bebeği kulak testine götürdüler iki defa tepki vermiyordu pazartesi gene götürecem inşallah biseyi yoktur korkuyorum.. aynı gün 13 kişi sezeryan oldum 3 kişi agriliydik biri bendim biri aynı odada kaldığın bayan ve biri daha.. sürekli ağrı kesici iğne yaptıklar tansiyonum yüksekti hala sürekli ölçüp ilaç verdiler gazım çıkmadığı için ıki gun boyunca sadece çay ve iki büsküvi yedim bebeğim geceleri ağlıyordu sezeryan halimle oturuyordum sabaha kadar.. 3. Günün sonunda taburcu oldum eve vardım bi saat içinde bağıra bağıra hastaneye gittik dikiş yerlerim ağrıyordu gene bi ağrı kesici iğne olup eve geldim.. tansiyonum daha da yükseldi doğumdan sonra durduğum.yerde sallaniyordum başım dönüyordu ödemim arttı dahiliyeye gittim bebeğim.evde hala sütüm yok mama veriyorlar ben gidince.. doktor kolestrolün yüksek dedi tansiyon ilacını değiştirdi ciğerlerin yağlanmış dedi kalp ritmin bozuk dedi ilaç yazdı eve geldim kullandım geçmedi bi gece uyuyakaldım donarak uyandım titriyordum hemen yatak odasında kapıları kapatıp battaniye ile uyudum sabah uyandığımda bademcigim şiş başım çatlıyor gözlerim kıpkırmızı ishal olmuşum ama azda olsa sütüm inmiş..
kaynanam geldi bebeği yıkayacak yıkadı tan çocuğu kucagima verdi eli bana deyince yanıyorsun dedi ateş olcerle ateşimi ölçtü 39 buçuk hemen hastaneye götürdüler sezeryan olunca 3 gün hastanede kalmıştım virüs olmuş demişler arkamdan kaynanamlar çok korkmuşlar çünkü bütün belirtiler onu gosteriyordu doktor enfeksiyon kapmışsın dedi serum taktılar ilaç yazdılar eve geldim 3 gündür kullanıyorum ilaç biraz daha iyiyim.. hamilelik süresince ve 15 gündür de doğum yaptım bi çok şey geldi basima aklıma geleni yazdim unuttuğum şeyler de vardır ama yine de çok şükür bebeğime bakınca herşeye değer diyorum ona gelen bana gelsin ben çekerim ben hasta olayım diyorum o kadar savunmasız masum acınası ki tekrar alıp bağrıma nasip icime sokasim var.. bi a önce büyümesini istiyorum kızımın.. uzun yazdım belki karmaşık yazdım kusura bakmayın rabbim herkese anne olmayı nasip etsin ne olursa olsun.. çok şükür binlerce kez şükür herşeye rağmen.. evlatlarimizin ayaklarına taş değmesin.. hepinizin evladını hayırlı evlat eylesin.. âmin..🤲🏼🤲🏼🧿🥰💕