Daha kendini doğuma hiç hazırlamamışken kendini doğum da bulan tazecik bir anneyim bende artık 😇
Her gün doğum hikayelerini heyecanla okurken şimdi kendi hikayemi sizinle paylaşmak çok güzel bir duyguymuş.
34 haftalik iken doktor kontrolünde herşeyimiz çok güzel ilerliyordu normal doğum içinde gayet uygun demişti doktorum hatta Bebek bir hafta önden gidiyordu ama başı çok aşağıda oldugu için cok fazla hareket etmememi ve yürümememi söylemişti ve haftaya kontrol için çağırmıştı bir hafta sonra 35 haftalik iken kontrole gittiğimde kendi doktorum rahatsızlandığı için yokmuş o yüzden bizi farklı doktora yönlendirdi muayene den sonra doktor herşeyin çok iyi olduğunu ve yarım saat hergün yürüyüş yapmamı söyledi. Ben artık yavaş yavaş yürüyüş yapmaya başlamıştım 3 gün sonra 15 dakika falan yürüdüm o gece agrım olmaya başladı alttan baskı artmaya başladı baskı cogalınca biz acile gittik acile gittigimizde nst de sancılar cıkmaya başladı ve oradaki hemşire karnın taş gibi olmuş bebek sıgmıyor karnına artık dedi nst sonuclarında sancı cıkmıştı ama acil doktoru iyi deyip muayene falan etmeden gidebilirsin dedi benim alttan baskı cok oldugu için nst sonucumu kendi doktoruma yolladım oda hemen yatış verdi bitane igne ve serum verdi gelmesini engellemek için ama fayda etmemiş sancılar giderek artmaya başladı tabi o arada acılma varmı diye alttan muayene etti cok az acılma vardı ama alttan muayene edince benim kanamam başladı saat 4 başlayan kanamam gece 11 kadar sürdü doktorum almamız gerekiyor durmayacak dedi nst sancı cok cıkıyor ama acılma ilerlemiyor kanamam devam ediyor öyle olunca saat 23.30 da acele bir kararla beni sezeryana almak istedi ben şaşkınlıkla kala kaldım daha hazır değilken aniden doguma girdim okadar panik olmuştum ki korkuyorum aglıyorum dogum masasına geldim bianda spinal anestezi olucak birisi omuzları mı tuttu nolcak çokmu acıyor kötü bir şey mi niye tutuyor beni derken doktor igneyi yaptı hiç bir şey hissetmedim igneyi vurdugunda acımıyor korkmayın doktorum da geldi benimle sohbet ediyor ben hala çok korkuyorum diyorum bi tarafdan alt tarafım uyuşmaya başladı doktorum herşeyi hissedeceksin ama acımıcak sadece derken birşeyler sürmeye başladı karnıma hemde beni yatıştırıyo şimdi seni kontrol ediyorum daha operasyona başkalamadım diye benle konusurken kestigini hissediyordum 5 dakika sonrada karnıma bi baskı oldugunu hissettim ardından oglumun o güzel sesini o an herşey durmuştu gerisini hatırlamıyorum bile ne zaman bitti neara dikildi çıktım bilmiyorum. Oglumda solunum sıkıntısı ve kanında enfeksiyon oldugu için şuan küvezde dogumda sadece 1 sanıye yüzü yüzüme degdi ve gitti şimdi yolunu bekliyorum.
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. Lütfen dualarınızı esirgemeyin.
Merak ettiğiniz olursa seve seve yanıtlarım 😇😇