Merhaba kızlar,
Ben de bundan 48 gün önce sizin gibi doğum hikayeleri okuyordum sürekli kafamda normal doğum yaparım 1 günde çıkarım hastaneden nolcakki diyordum çok çok düşük ihtimal ile de sezeryan doğumu düşünüyordum. 40+2 de, 29 mayıs saat 06.30 da iç çamaşırıma bisey geldiğini hissettim kan desem kan değil (koyu kahverengi kanla karışık sıvı) herkesin anlattigi Nişan desem o da değil sumuksu filan değildi cunku neyse fotoğrafini çektim doktora atıp atmamakta kararsız kaldım. Şimdi ona söylesem hastaneye gitmemi soylicek şunu sancı verecekler filan hiç istemiyorum, bir yandan da tedirgin oldum ya durum acilde diye ilk gebeliği çünkü. Saat 7 ye kadar düşündüm bu arada doğum çantasına son dakika koyacağım şeyler vardı onları hazırlıyorum. Neyse attım doktora resmi, acil hastaneye git nişanın gelmiş dedi. O saatte hemen cevap vermesi de ilginç tabi. Hastanede açıklığıma baktılar yoktu nst çekildi doktor beğenmemiş yatış yapmamızı istedi ne kadar sancılarımi evde çekiyim desem de. Lavman yapıldı. Varis çorabı giydirdiler. Çok aciktim kahvaltı yapmadan geldim dedim hicbirsey yiyemezsin artık dediler, su bile yasak. Ölürüm dedim dudaklarını islatabilirsin dediler. Serum bağlıyoruz bu iyi gelecek dediler tamam dedim bir yanda da nst bağlı. Fakat 2 serum var sebebini sordum meğer biri suni sancı ymis söylemiyorlar da hiç. 08.00 da takıldı. Doktor geldi muayene etti. Bebek kakasını yapmış dedi bu yüzden yatırdım seni dedi. açıklığım 1,5 cm olmuş 2 saatte. doktor heyecanla geldi bebeğin hareketleri yavaşladı sinir sistemine zarar vermek üzere seni acil sezeryana almak zorundayız dedi. Yok artik ciddi misiniz dedim. Bu arada bebek oblik duruyordu(baş aşağı ama hafif sağa doğru çapraz şekilde doktor doğum esnasında duzelebilecegini söylemişti kontrollerde). Üzülerek kabul ettim. Sabah gelirken bebek için hazırladığım çantayı unutmuşuz evde geri kalan hersey almıştık yanımıza nolur nolmaz diye. Eşim doktora sordu hemen mi alçaksınız Eve gidip gelsem sorun olurmu dedi doktor da ameliyat hane anca hazır olur dedi. Bir yandan annelere haber veriyoruz bir yandan kaçmak istiyorum hastaneden kesin kandırıyorlar beni diyorum. Bir yandan ya bebegime birsey olursa o vebali nasıl alırım diyorum. Hersey çok ani oldu. Annemler yetistiler hastaneye eşim de geldi. Opemedim korona dan kimseyi doğru düzgün konuşamadık bile. Duygulandık.. Çok kötüydü. Beni ameliyathane yatağımla görürken anca hakkınızı helal edin diyebildim. İşin sonunda dönemem de var tabi 😪. Ameliyattan çıktıktan sonra beni odaya getirmişler karşımda saat vardı ama yazıları göremiyorum. Genel anestezi yapıldı bu arada. Babam espri yapıyor beni güldürmek için filan neyse birisi saati söyledi. Kızım benden ayrı ne kadar vakit geçirdi ilk 15 dk önemli ya onun derdindeyim. 11.33 de kızım doğmuş ben 12. 30 da kendime geldim. Maalesef olmadı o da. Kızımı getirdiler hemen kucagima koydular. Sanki yıllardır anneymisim gibi hissettim nedense ☺️. Serum filan taktılar. Sonra doktor geldi rahmimin yirtildigini söyledi. Ama erken müdahale ile diktiğini söyledi. Ben şok! Normal doğuma zorlasak da rahim tamamen yirtilabilir ya rahmi almaları gerekebilirmis ya da anne ve bebek ölümleri olabilirmis! Ben yine şok! Senaryo yazıyorlar diyorum hala nedense. Akşamına yürüttüler beni. İlk geceyi tek ağrı kesici ile atlattigim için çok şaşırdılar. Dayanilmayacak bisey değil. Gece boyu anneme tutunarak odanın içinde turladım. Sürekli çişim geliyordu. Emzirirken artıyordu ağrı. Çok ilginç göğüs uçları ve vajina bağlantılı şekilde. Ve emzirirken beynin uyusuyo. Genel anestezi fararjit gibi boğazda gıcıklık yapıyor. Sürekli balgam tükürmek zorunda kalıyorsun ve kötü yanı oksuremiyorsun dikişler açıyor. Adet kanı ilk günler fazla geldi diğer günler damla damla geldi. Ertesi günü taburcu olduk. Dikiş yerinin üzerine sprey sıktılar su geçirmiyormus. 2 tane jel verdi biri dikis üzerine diğeri etrafına. Eğitimler filan verildi randevular ve taburcu olduk. Lohusayken gebe kıyafetlerim çok lazim oldu iyiki çok almışım. Dikişler acıyor normal külot ya da pijama giyemiyorsun. Mutlaka önden düğmeli 2 adet pijama takımı olsun. Gecelik 1 tane kafi sezeryan in ilk günü rahat oluyo. Depend aldım ama kullanamadım steril olmadığını söyledi hastane. Allahtan kullan at kulotlardan almışım çok iyi oldu hastanenin verdiği pedler de yetti. Hemşireler çok iyilerdi.bi guleryuz o kadar mutlu ediyor ki seni muhtaçsın çünkü.. Gebeligimde kızımla hatim yaptım. Arkamda kocaman bu dua ordusu vardı. Rabbim şükürler olsun sağ salim atlattık. Siz de öyle yapın. 🥰 Elektrikli pompa iyi ki almışım mastit oldu sağ memem. Manuelle yapamazsınız çok uzun suruyor. Gümüş kapakları iyi ki almışım kullanmayın a Göğüs uçlarım hemen yara oluyor. Mutlaka bulunmali👍bu arada dikiş yerim hala uyuşuk bu artık böyle kalacakmış ben bilmiyordum siz şok a uğraşmayın😏 karnımda lekeler hala duruyor çatlak filan olmamıştım ciddi kilo veriyorsunuz doğumdan sonra, 10 kilo verdim!
Uzun anlatan ve bol tavsiyeli doğum hikayelerini okumaya bayılıyordum ben de öyle yaptım.☺️ Yine aklınıza takılan olursa cevaplarım. Rabbim hepinize sağlıkla yavrunuza kavuşmayı nasip etsin.