Merhaba kızlar….Bende anne oldum taze taze hastaneden yazıyorum sizlere…Hamileligim bana göre sıkıntılı gecti.Kilolu hamile kalmistim ilk 5ay kustum ve bu süreçte kilo almadım ama kusmalar beni hayattan sogutuyordu resmen.ilk 3 ay lekelenmeler yasadim hep düşük tehlikesi vardı yatarak geçirdim bunlar yetmezmiş gibi pandemı süreci başladı ailemden çok uzakta eşimden başka kimsemin olmadığı bir şehirde 5ay evden cıkmadım hareketsiz bir hamilelik süreci geçirince kilo da olunca nasıl.dogurucam acaba diye dusunmeler başladı.Ailem İzmir’de olduğundan 32.,hafta da 17saat yolculuk yaparak ailemin yanına geldim doktorum da burda olduğundan için rahattı.Doktorum bu bebek çok sıkıntılı yollardan geçti bunu sezaryen yapalım dedi o an çok korktum…Aslında normal doğum da istemiyordum doğum korkuları başlamıştı acikcasi…Neyse ki 37haftamda cati muaynesi oldum doktorum biz kesin sezaryen yapalım kendini riske atma catin çok dar değil ama normal doğum sana göre değil diyince dilim bagladi.Gercekten doktorumu ıyıkı dinlemiştim 38+3te bebeğim icun gün almistik.Buyuk gün gelmisti.Cok korkuyordum ama kimseye birşey belli edemiyordum.Bu sabah 7de hastaneye geldik yatisim yapildi bütün işlemler yapıldı hızlıca.Sedye beni aldı ameliyat yolunda gözümden yaşlar aktı sevdiklerim arkada kaldı 08.40ta spınal için ameliyathane geldik.Cok korktum ilk defa ameliyathane görmüştüm ama hiç te öyle olmadı anestezi doktoru hemşireler ebeler o kadar iyiydiler ki…İğne acitmadi sadece benim.sirtim çok ödem olmuş yatmaktan ve kilodan iğne yaparken uzmanlar zorlandı bir kaç kez denediler neyse ayaklarim uyustu sondami taktılar….insan hep böyle kalacak mi korkusu yaşıyor 🤣🤣🤣Doktorum geldi muhabbet sohbet derken ben 09.03gece bir ağlama sesiyle neye ugradimi sasırdım o an öyle bir ağladım ki duramiyordum öptüm kokladım ağlama annen hep yanında diye cennet kokulum diyerek kokladım yawrumu…Bebeğimi aldılar götürdüler 45dakika beni diktiler hıc bişey hissermedim bebek cikarken karnından bastirdikar onu hissettim sadece ama acı yok…Odama geldim karnıma rahim toplansın diye kum torbası koydular çok sancılı bişey değil yaklaşık 2saat durdu sondami cikardilar ve beni ilk.kez ayağa kaldirdilar….Evet ağrım oldu ama sesim bile çıkmadı o kadar abartilmisti ki bu olay ölücem falan saniyordum…Daha sonra bol bol yürüdüm oğlumu emzirdim sütüm de geldi bebeğim de çok şükür doydu şuan yanımda mışıl mışıl uyuyor yarın nasipse cıkıcaz ıyıkı ama ıyıkı sezaryen olmuştum…Dun aksam birinin doğum hikayesinde kesinlikle sezaryen olayın demesinden sonra sabaha kadar uyuyamadım Hiçte öyle bişey değil şuan kendi basima oturuyorum kalkıyorum dikiş yerlerin ağrıyor ama dayanilmicak acılar değil bunlar Herkese kolay doğumlar diliyorum.Allah gönlünüze göre versin.Allah yavrularımızı sağ salim kucaginuza almayi nasip etsin …Bu arada ıyıkı sezaryen oldum çünkü bebeğimin boynunda kolunda bacağında kordon dolanmış sımsıkı doktorum ıyıkı ıyıkı sezaryen yaptık dedi.Ben hep hayırlısı diledim asla diretmedim hakkımda hayirlisi buymuş cok sukur Allah’ıma büyük sikintilarimiz yok…Sorularınız olursa cevapliyabilirum uzun oldu herseyi detayli anlatmak istedim belki yardımım olur diye sizlere….