Öncelikle hepinize merhaba. Doğum hikayesi yazıp yazmamak arasında çok tereddütlüydüm fakat sonra özellikle doğumu yaklaşan hanımlar için yazmam gerektiğini düşündüm çünkü ben doğumum yaklaştıkça biri yasada okusam diye bekliyordum hep.
Gelelim hikayeme. Evlendikten sadece 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim eşim şırnaktaydı ben oraya onu görmeye gitmiştim Bi 10 gün kaldım minik kızım orda düşmüş karnıma. Memlekete döndüm günüm geçmeye başladı vücüdümda gariplikler hissettim büyük olasılıkla hamileyim gözüyle bakıyordum ama bir hafta test yapmadım emin olayım diye sonra yaptım ve o duygulu an çift çizgi 😍 çocukluğumdan beri hayalimdi anne olmak ilk 5 ay kusmakla geçti eşimde ilk 4 ay yanımda yoktu kayınvalidemde kalıyordum çok zor zamanlar geçirdim tek başıma sonra eşim geldi evimize geldik doğum yaklaşıyordu her geçen gün hamile olduğumu öğrendiğimden beri spinal sezeryan olmak istiyordum kendi isteğimle 32. Haftamda gün verdi doktorum 13 temmuzda alacaktı miniğimi 39+1 de. Günler geçti ama son 2 hafta gerçekten hiç geçmiyor. En son 12 temmuz pazar günü her şeyimi hazırladık eşimle annemi bekliyordum o kalacaktı yanımda evimi de temizleyecek ti ama maalesef covid şüphesiyle hepsi karantinaya alındı dünya başıma yıkıldı sanki doğumdan bir gün önce böyle Bi şey yaşamak çok zoruma gitti ağladım hep neyse o gece hiç uyumadım bir saat bile sabah 7 buçukta burda olun demişti doktorum çıktık evden her şeyi aldık kayınvalidemde de geldi bizimle sürekli ağlıyordum hem annemgil aklıma geliyordu hemde korkuyordum sonra odaya aldılar ben kan aldılar önlüğü verdiler giydim hazırlandım son dakikalarımızdı aynı bedende ama ben hala ağlıyordum tekerlek çli sandalye geldi onu görünce daha çok ağlamaya başladım eşimle birlikte beni aşağı ameliyathaneye indirdiler eşimle vedalaştığım o an da benim için çok zordu ağlayarak girdim ameliyathaneye ama sonra o kadar güzel Bi ekiple karşılaştım ki hepsi beni görür görmez neden ağlıyorsun diye karşıladılar sürekli şaka yaptılar benimle dalga geçtiler Bi an da kendimi gülerken buldum sonra rahatladım iğne yapıldı hiç acımadı sinek ısırığı gibi bile değil sonra sonda takıldı onu da hiç hissetmedim herşey iyi gidiyordu doktorum geldi konuştuk ve başladılar bana sürekli iyi misin diye soruyorlardı 10 dakika sonra kızımın ağlama sesi geldi kulağıma ve doktor hemen gösterdi bana inanamadım o kadar saçlıydı ki ben kesinlikle saçsız Bi bebek bekliyordum çünkü benim hiç midem yanmadı hiç rahatsız etmedi bildiğiniz upuzun ve gür saçları vardı onu o ilk gördüğüm anı ölene kadar unutamam heralde benim mi bu diye yine ağlamaya başladım giydirip getirdiler yanağıma koydu hemşire kokladım mis kokulu Masalımı konuştum hemen sustu hamileyken sürekli konuşuyordum onunla sesimi tanımış olmalı hemşire bebeği götürdü Bi ilaç veriyoruz bu mideni bulandırabilşr kötü olursan uyuturuz sakin ol dediler bu arada ameliyatın başından beri kalbim çok hızlı atıyordu sakin ol diyorlardı sürekli o ilaçtan sonra çok kötü oldum göğsümde yanma nefes darlığı başladı inlemeye başladım galiba doktorum hasta inliyo uyutun dedi ve bana seni uyutuyoruz dediler tamam dedim uyuttular bana uyumak ne güzelmiş çünkü çekiltirmeleri hissediyorsun ve kötü oluyorsun uyudum 15 dakika felN uyandığımda bitmek üzereydi ben yine uyutun beni diyordum hayır bitti dediler sonra beni odama çıkardılar eşim kapıda bekliyordu çıktığımda çok güzel kızımız dedi sonra ben Bi 10 dakika da felan kendime geldim baya odada bir şeyim yoktu uyuşuktum iyi hissediyordum ama ağrı sancı yoktu ilk nescafe mi içtiğimde midem birden bulandı sadece o an çok kötüydü öğürdüm karnım çok ağrıdı sonra sıvı almaya devam ettim kesinlikle kayısı kompostosu götürüp bol bol için Bi nescafe Bi komposto Bi su içiyordum sürekli sıvı alıyordum bebişimi de hemen emzirdim sütüm de az da olsa geldi çok şükür her şey güzel gidiyordu ilk gün zor olur dediler ama benim bir şeyim yoktu sonda çıkarırken çok korkuyodum acır diye oda acımadı ilk ayağa kalkıştan korkuyordum inanın oda kolaydı gece kayınvalidem kaldı yanımda bebek uyumadığı için ikimizde uyuyamadık ben içimden ne güzel kolaymış çok şükür diyip duruyordum iyiki sezeryan olmuşum diyordum ilk gün tuvalete gece tek gittim o kadar iyiydim ta ki ikinci gün sabah 7 de gelen atağa kadar anestezinin etkisi başladı ama ben böyle Bi şey daha önce yaşamadım görmedim kızlar omuzlarım sırtım boynum bir anda giren bir ağrı nefesimi kesiyordu bağırıyordum nefes alamıyordum hemen koşup geldi hemşireler oksijen takıldı 2 tane serum iğne 10 dakikaya geçti ve bu o gün 5 kere oldu her defasında aynı oldum en son olduğunda eşime ben ölücem galiba çocuğumuza iyi bak diye sayıklamışım kesin yanlış Bi şey yaptılar diyordum kesin Bi şey oldu ölücem diyordum inanılmaz Bi şeydi gerçekten doktor geldiğinde söylüyordum ama o maalesef bazı hastalarda olduğunu ve bana 2 3 gün devam edebileceğini söyledi ve beni hastaneden çıkarmadı ben 2 gün hastanede kaldım o gün 5 kere bu atak oldu her defasında oksijen iğne serum veriyorlardı ama gerçekten ölüm gibi Bi şeydi bebeği unuttum resmen ve onun için de ağladım ilgilenemiyorum diye neyse boş boş su içiyordum kahve içiyordum Bi an önce geçsin diye ertesi gün azaldı yani dün hastaneden çıktım sabah çok şükür bugun çok daha iyiyim o ağrı geçti ameliyat yerim de ağrı var bugun de kalkarken zorlanıyorum ama yatmıyorum ya ayaktayım ya oturuyorum bebeğime kendim bakıyorum kendim alıyorum beşiğin den her şeyini kendim yapıyorum ağrılarım tabiki var ama bana ihtiyacı var bu tarifsiz Bi duygu bütün acıları unutturuyor evim mis gibi bebek kokuyo her an gözüm onda göğsümün ucu o kadar yara ki her çektiğinde gözümden yaş geliyo ama emdiği için çok çok mutlu oluyorum Allahın bize verdiği en büyük armağan olmalı bu. Her zorluğa değer her acıya.. Allah isteyen herkese nasip etsin. Gelelim tavsiyelerime 😍
- pijama Takımı 3 4 tane kendiniz için almalısınız
- ben deepend alışmıştım taktım ama kanamam çok olmadı yani ped de yeterli zaten sargı bezi koydular
- kesinlikle ameliyat anında ve sonrasında kendinizi kasmamalısınıx benim omuzlarım belki de bundan da çok ağrıdı
- iç çamaşırı olarak lohusa kilodu kesinlikle alınmalı birden fazla çünkü diğer kilolar çok sıkıyo ve yaraya geliyo
- bebek için olabildiğince bol kıyafet gerçi ben iki gün kaldığım için belki de ama 6 takım almama rağmen zor yetti
- ağız mendili 10 tane koymalısınız
- bebek bezi 15 tane almıştım ama bitti
- kayısı kompostpsu ve zeytinyağlı çorba mutlaka
- içebildiğiniz kadar su ve kahve
- emzirme yastığını almadığıma da pişman oldum
Sormak istediklerinizi cevaplayabilirim. Sezeryan zor değil anestezinin etkisi zor bundan sonra genel olurum heralde ama şunu da söyleyeyim herkeste olmuyor bu bNa olan yanetkisi buydu o yüzden korkmayın çünkü Allah öyle Bi mucize veriyor ki çektiğiniz her acıya değiyor. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum 😍😊