Merhaba guzel anneler ☺️ Hep hikayeler okudum burada ve ne zaman nasil doguracagimi hep merak ettim hikayelerinizi okurken cok sukur ki saglikla kucagima aldim oglumu. Carsamba sabahiydi randevum vardi doktor cati muayenesi yapicakti gittim doktora yapti hic bisey hissetmedim inanin hicte kasmadim kendimi acisiz bisey korkmayin ☺️2 cm acikligin var simdi git pazartesiye kadar 4cm olursa baslatiriz dogumu dedi heyecanlandim bi an birazda korktum suni istemiyorudm cunku neyse Carsamba aksami oldu hic kasilmam yoktu ne nisanim gelmisti ne de suyum bi belirtim yoktu. 30. Haftadan beri braxton hicks kasilmalarim baslamisti sadece. Gece 00:06 da yatmak icin yataga gittim esimde yanimdaydi yine bir kasilma geliyordu ama sanki farkli gibiydi cok anlayamadim ondan oncesinde hic yoktu kasilmam. Biraz bekleyelim dedim icimden. Bikac kasilmadan sonra hafifce artti ama adet sancisi gibi aci verici degildi. Sonra kalktim ayaga yurudum biraz gecer gibi oldu ya da ben hissetmedim. İceri koltuga geldim oturdum saat 1 olmustu kasilmalarim sanki artmisti galiba bugun dogurucam dedim esime ama yine de evde cekmek istiyordum sancilarimi burda okudugum bilgilerle ☺️ Saat 1bucuk oldu kasilmalarim artti dakika tutuyorum 6 dakikada bir geliyor iskillendim duzenliydi ve ortalama 35 40 saniye suruyordu. Kalktim dusa girdim saclarimi kuruttum duzlestirdim Saat 2 olmustu. arabaya bindik kasilmalarima baktim 4 dakikada bire dustu nefes alip veriyorum kasilmalari guzel karsiladim sanirim cok asiri zorlamadi. Hastaneye geldik nobetci doktor geldi 4.5 cm acilman var Nstye bagladilar yatisini yapicaz Sen nasil bu kadar dayandin dedi bu kadar sanciya sanirim aci esigimde yuksekmis. tamam dedim ben de. Kendi doktoruma haber verdiler ama adalarda yasadigi icin kisa sureli ve hemen doguracagimi dusunmedigi icin sanirim cokta acele etmedi neyse odaya aldilar kasilmalarimi karsiliyorum yine ayni sekilde ama daha kuvvetli geliyor doktorum aradi cok agrin olursa epidural iste dedi. Dayanamicak seye dogru yaklasmistim sabaha kadar oyle agri cekicem sandigim icin gittim ebenin yanina epidural istedim ebe geldi cati muayenesi icin yuzu degisti birden 7 cm olmus epidural veremeyiz dedi. Ben de cok sasirdim ilk dogum oldugu icin hizli ilerlemedigini okumustum hep ama hep rabbime dua etmistim cabuk olsun bitsin hersey diye. Ebe gitti yanimda kalktim ayaga esimle yuruyorum kasilmalarim geliyor nefes almaya calisiyorum ama cokta elinde olmuyor duzenli nefes almak cunku biraz can yakici oluyor bu arada hala suyum gelmemisti. Suyumu patlatmadilar nedenini bilmiyorum sonra bacaklarimdan asagi bisey aktigini hissettim bir baktim ki oluk oluk kan akiyor korktum bebegime bisey olur diye cagirdim ebeyi hizli acilma oldugu icin rahim agzindan kan akabiliyormus ikinma istegi gelince cagir dedi beni mutlaka sonra dedim madem epidural vermiyorsunuz ben dusa giricem sicak suyun altinda daha kolay karsilarim diye dusundum suyu actim karnima tuttum hiiikkk yaptim istemsiz ebeyi cagirdik bakti daha olmadi dedi gitti sanirim tam anlamadi muayene yaptiginda o gitti ayaga kalktim hiik yaptim yine esim kostu cagirdi o da doktoru cagirdi doktor geldi tam aciklik doguma aliyoruz dedi asil is bundan sonra basliyormus gercektende ☺️ Beni dogumhaneye aldilar daha dogrusu odada dogurdum hastanede yapilan covid testim daha cikmadigi icin catal yaptilar hemen yatagi bu arada saat 3 olmustu doguma Aldiklarinda beni. Catala ciktim ikiniyorum ikiniyorum olmuyor ebe bastirdi olmadi hadi saclari gorundu dedi ikindim yine ebe bastirdi o sirada suyumu patlatti doktor o sekilde kaydi geldi Canim oglum kucagima koydular hemen aglayamadim optum kokladim okadar guzel bir duygu ki allah herkese yasatsin bu duyguyu🙏🏻Daha sonra plasentasini bekledik o da geldi epizyotomi yapti bu arada icerde 3 disarda 4 dikisim varmis oyle soyledi dikislerimi attilar yuruyerek ciktim o odadan baska odaya gectim ☺️ bugun 7 gunluk olduk bile kolay bir dogum oldu cabuk oldu bittiye geldi rabbim herkese kolay dogumlar nasip etsin oglum beni hic uzmedi🙏🏻☺️ Normal dogum cokta korkulcak bisey degil dogdugu an hersey bitiyor gercekten ayaga kalkip kendiniz bakabiliyorsunuz rahatlikla bebeginzie ☺️ Yaptigim ozel bisey olmadi bu arada yani pilates topunda ziplamadim duzenli yuruyusler virus dolayisiyla yapamadim 14 kilo aldim hamileligimde sadece son 3 gundur hurma yedim etkisi oldumu bilmiyorum gunde 2 tane hurma yedim sorunuz olursa yine sorabilirsiniz ☺️🙏🏻
@adm sabitleyebilir misiniz ☺️