Kızlar oğlum 15 günlük oldu çok şükür doğum hikayemi anlatma sırası bana geldi 🥰
39+3olmştuk Dr kontrolü vardı sabah 6bucukta sancıyla uyandım ama 5dk da bir geliyordu şaşırdım bu kadar sık olmasına. Evde Biraz tur attım etrafı topladım sancılar aynıydı ama dayanlmıck gbi degldi 5dk da bir geliyordu 10 sanşye o kadar. Eşime dedm böyle böyle hazırlan gidelim dedi önce duş aldım hazırlandm saat 10da çıktık taksiyle degl yürüyerek gittik açılmam fazla olsun diye neyse hastaneye acilden giriş yaptık bu arada ist esenler kadın doğum hastanesindr dogum yaptım. Acildeki ebe alttan muayene etti 1cm açıklık var dogum haneye git nst bağlan sancılar sıksa ystısını yaparlar dedi şaşırdım cnkü fazla acı cekmiyordm neyse yarım saat geçti nst sonucum baktı Dr sancılar cok sıktı ztn bmde görüyordum 100lere çıkıyordu sürekli ama bende o kadar acı yoktu. Dr alttan baktı yarım saat geçmesine ragmen açıklık 5cm olmuştu hemen yatısım yapıldı 12 bucukta. 12 bucukta yatısım yapıldı 3r kadar nst bağlı kaldım bu sefer sancılar sıklaştı ebe dedi yarım saat nst bağlı kal sonra yürürsün tm dedm yarım saat geçti açıklığa baktı 7cm dedi kaldırmadı çünkü büyük tuvaletim geliyor gbi oluyordu sürekli. Neyse ebe gitti sancı geldikçe ıkın dedi saat 3e dogru artık gerçekten büyük tuvaletim geliyordu ebeye dedim Bn wc gidicm Bi bakıyım dedi 10 cm başı geliyor dedi hemen çatala aldılar 1 kere ıkındım ebe dedi cok güzel bak başının yarısı çıktı sacıyla oynuyorum 1 kere daha ıkın çıksın kendimi sıktım ıkındım 2. Ikınmada Bi rahatlama hissi ve üşüme geldi gözümü açtım oğlun gelmiş kakasını yapıyor bile 😎 ebeye dedim bu kadar kolay mıydı doğum daha bağırmadm bile dedi açılman çok güzel ilerledi Bn dedim Bn canlı canlı boş gebelikten kürtaj oldum dogumdan cok korkuyordum bünyem çok zayıf dedim ebe dedi hayır gayet dayanklısın sancın geldigi an ıkındın bebiş de seni zorlamadı ne kesiğim var ne dikişm ne de yırtığım oğlum 3700 doğdu. Bu kadar kolay Doğum açıkçası beklemiyordum cnkü bünyem çok zayıf herkes sen kesin sezeryan olursun sen nasıl doğuracaksn aman ıkınmayı bırakma çocuk boğulur vs diyorlardı çok şükür oğlum ne hamileligmde ne doğumda annesini üzmedi. Smdi tek sorunumuz şu göğüs ucum yok dümdüz doğdugu zaman kavrayamadı hemşire dedi biberon mama alın öyle besleyin ilk gün biberon mama ilerledik ertesi gün sütüm aşırı arttı göğüslerm taş gbi oldu bende elimle sağıp biberonla verdim hem biberon hem göğüs ilerledik. Bu arada göğüs uclarm parçalandı kanıyor ve aşırı yara ne yaptıysam geçmiyor bebeğim de hem yaradan hem uç olmamasından hemde biberona alıştgndan meme reddi yaşıyoruz göğsümü tutmuyor kıyameti koparıyor. Smdş 1 haftadır sadece mama ile besliyorum bardakla. Sütünde emzirmedgm için azaldı sağıyorum ama 25cc ble ckmıyo 😢😢 emzirmek o kadar güzeldi ki çok istiyorum tekrar sütüm olsun emsin beni. Bi emzirme danışmanıyla konuştum avent silikon göğüs ucu önerdi onu aldım onunla göğsümü tuttu çok şükür ama bu sefer süt yok boşa çekiyor mecbur mama veriyorum 😢 kızlar yardım edin aranızda yaşayan varsa sütüm nasıl artar ve meme reddini nasl aşarız yeniden emzireblr miyim. Gelelim tavsiyelere..
Depend mutlaka alın
Sancı geldigi an bağırmak yerine kaka yapıyor gbi ıkınınkaka yapmaktan da utanmayn ben yapmşm 😌
Sancı geldigi zaman bol bol dua okuyun
Bebek emmiyorsa kesinlikle biberonla beslemeyin kaşık ya da bardakla verin YouTube de videolar var bakablrsnz.
Aklıma gelenler smdlk bunlar sorular varsa fırsat buldukça yanıtlarm kızlar.
Ha bu arada ben lohusa depresyonuna yakalandım sanırım o yüzden de sütüm kesildi bilmiyorum kesinlikle stres yapmayın birde 47yle hamile kaldm 63le doguma girdim geçen gün tsrtıldım 51 olmuşum baya kilo vermişim ztn iştahm yoktu hiç herkes cok şaşırıyor bu kadar birden gitmesine inşallah toparlarım tek derdim oğlumun beni emmesi ne olur dua edin bana ☹️🙏🙏