Planlı gebelik yaşıyorum. Hapla korunuyordum ve düşünmeye başlayınca hapı bırakıp özel sağlık sigortası bile yaptırdık. Daha sonra buna benzer platformlarda gebeliğe hazırlık ile ilgili şeyler okumaya başladım.. başta çok rahattım, ilacı bırakınca birkaç ay olmayabilir zaten diye düşünüyordum. Olmadı bir doktora görünürüm, ona göre yol izlerim diye düşünmüştüm. Ama o yazılanları okumaya başlayınca ister istemez stres yaşadım. 1 yıl uğraşanlar, sağlık problemleri yaşayanlar, hiçbir soru unu olmadığı halde gebe kalamayanlar vb. İnanın kendimde bir kusur aramaya başladım. Hapı bıraktığım ilk ay vücudum dinlensin diye düşündük, ama ben yumurtlamamı takip ettim, hani olacak mı olmayacak mı diye. Beklenen günde yumurtlama gördüm.. 2. Ay biraz daha az okumaya karar verdim, tabi ki aklımdaydı ama stres yapmadım. Yumurtlamamı takip ettim ama eşime falan söylemedim bugün yumurtladım diye :) her zamanki gibi ilişkilerimiz oldu o ay. O ay tutmuş :)
yani yazılanlara bakıyorum, adet tarihi yaklaştıkça resmen insanlar birbirine psikolojik baskı yapıyor. Olur olmadık belirti arayanlar, kaşım ağrıyor diyene kesin gebesin diyenler. Bakıyorum zorla test yaptırıyorlar, negatif çıkınca da canım iki gün sonra tekrar yap erkendir demeler… adet oluyor mesela, yorumlar şöyle : canım yerleşme kanamasıdır, canım sağlık ocağından kan testi yaptır. Ya bi gidin, bi salın. İnsanı hayal kırıklığına sürüklüyorlar.
uzun lafın kısası, planlı da gayet gebelik olur lakin kendinizi strese sokacak düşüncelerden uzak durmaya çalışın derim.