Çok şükür sonunda bankada nasip oldu bir doğum hikayesi yazmak. Insallah okuyanlara umut olur.
Ta en baştan başlamak istiyorum. 6 yıllık evliyim. Ilk günden beri hep istedik bir çocuğumuz olsun. Sanıyordum ki insanlar evlenince ve çocuk isteyince hemen oluverir. Olmuyormuş.. . Bir ay geçti 5 ay geçti 1 yıl geçti… her ay hüsran her ay hayal ve umut kırıklığı… 1 yılın sonunda doktora gitmeye karar verdik. Ve pkos olduğumu öğrendim. Ama malesef yanlış doktor seçimleri yüzünden pkos nedir nasıl çözülür nasil bir yol izlemek lazım 3 yıl boyunca bilemedik. Boşa zaman kaybettik. Yumurta rakibi ve çatlatma iğnesi ile sayısız başarısız denememiz oldu. Sonra aşılama yaptırdık oda olmayınca tup bebeğe karar verdik. Ve çok şükür 2 yıl ve 3 deneme sonunda su anda besiginde çok mışıl mışıl olmasa da mızırtılarla uyuyan bir oğlum var….
Gelelim doğum hikayesine. Çok şükür çok rahat bir hamilelik surecim oldu. Tup bebek olduğu için transferden sonra anneme yerleştik. 9 ay boyunca hiç bir iş yapmadım. Sağolsunlar eşim de annem de gözümün içine baktı. Benim çok bulantım sikayetlerim falan olmadı. Sadece son haftalarda el ve ayak şişmesi, burun tikanikligi, uykusuzluk yaşadım. 38. Haftadaydim 10 temmuz da kon trolum vardı ve 13 yada 14 temmuza sezeryan günü alacaktım. Normal dogurmama engel yoktu hatta doktorum sen çok güzel normal.dogurursun demişti ama ben hem doğum olayını riske atmamak hemde kesi ve dikişten korktugum için sezeryan istemiştim. Biz kontrol gününü beklerken perşembe gecesi karnimda ıslah olacakmış tarzı bir ağrı oldu. Tuvalete gittim gerçekten de ishaldi. 5 dakika sonra yine aynı sancı yine tuvalet yine ishal. Böyle böyle 5 er dakika arayla San cim gelmeye başladı ama hiç doğum sancisi olabileceğini dusunemedim. Saat 1 den 2 buçuğa kadar bu şekilde çektim. Sonra 2 de dayanamayip annemin yanına gittim ve ağrım olduğunu söyledim. Yarım saatte öyle çektim. 2 bucukta tuvalete gittiğimde leke tarzı kanamam olduğunu gördüm ve ışte o zaman tamam ben doguruyorum dedim. Hemen eşimi kaldırdım. Panik yapmadan hemen hazirlanip ki valizlerimiz falan arabadaydi yola çıktık. Hastane yarım saatlik mesafede. Kontrollerim hep devlet hastanesindeydi ve dogumum da orada olacaktı yani öyle planlamıştık. Yoldan doktorumu aradık ve malesef şehir dışındaydı. Işte en korktugum şey başıma gelmişti. Sonra eşim devlette başka doktora guvenmeyecehini söyledi ve direk özel hastaneye gittik. Acilden hemen giriş yaptık. Allahtan icapci doktor tanidigim bir doktordu. Hemen nst ye bağladılar baya ağrım ve kasılmam vardı. Muayene oldum 4cm açılma vardı. Acilen sezeryana alacaklardı. Eşim ve annem hep yanimdaydi bu arada. 15 dakika içerisinde ameliyat ekibi arandı toplandı. Hemen sonda takıldı. Yalan yok biraz canım yandı ama abartılacak birşey değil. Elime damar yolu açtılar. Kollarımi bağladılar. Bir yandan da karnimi sterilize ediyorlardı. Ortuler serildi. Anestezi uzmanı damar yolundan anesteziyi verdi. Içimden kesin uyuyamiycam diye geçirirken tavandaki ışıklar dönmeye başladı ve gözümü açtığımda yataktaydim. Karnima kum torbası koymuşlar karnım aciyor diyerek gozlerimi açtım. Annem yavrunu gördüm kuzum diye ağlıyordu. Saat 4.45 de doğmuş küçük melegim. Ama malesef anne karnında kakasini yapıp yemiş. O yüzden midesini yikamislar. Ben kendime geldikten sonra hemsire yavrumu getirdi öptüm kokladim. Ama sonra götürdü. Kuvoze koydular. 3370 gr 52 cm doğdu ama kakasini yediği için kuvoze girdi. Antibiyotik tedavisi başlandı.
Doğumdan sonra öğlen 12 gibi hemsire geldi önce sondayi çıkardı ve evet oda azıcık acitiyir. Sonra beni ayağa kaldırdı. Ilk ayağa kalkmak biraz zor ama sonrası daha kolaydı. Ertesi gün kendi kendime oturup kalkmaya başladım bile.
Bebeğim.kuvozde olduğu için gormekte biraz sıkıntı yaşadım. 2 gün sutumu sagip verdim. Ve çok şükür sütum 2.gun hemen geldi elektrikli pompayla sagim yapınca. Antibiyotik tedavisi yüzünden 5 gün hastanede kaldık 3. Gün oğlumu yanıma verdiler. Onun kokusu ilk emzirmek herşeye değerdi.
Şimdi 6 günlük olduk çok şükür evimizdeyiz. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Uyurken izlemek, emzirmek , Koklamak…. hicbirseyle kıyaslanamaz bir duygu. Rabbim çok şükür benim mucizemi 6 sene sonra verdi. Inşallah darısı bütün evlat isteyenlere olsun en kısa kisa zamanda.
Baya uzun olmus kusura bakmayın. Sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlamaya çalışırım inşallah. Taze anneden tavsiyeler 🙈