Mathilda Minnosunannesi "hane" sözcüğü ünlü ile biten bir sözcüğe eklenirse "ha"hecesi düşer. Örnek: hasta+hane=hastane Ünsüz ile biten sözcüklere gelirse herhangi bir değişiklik olmaz. Örnek: Ders+hane=dershane Not: Türkçe öğretmeniyim.
Minnosunannesi Mathilda napıyım öğretmensen ? Buradakilere ders mi vereceksin ? sanane kim be yazarsa yazsın . Türk dil kurumu hastahaneyi doğruluyor bu yüzden öyle yazdım ama isterse hastane olsun veya başka bişey Sizene? Milletin ne yazdığı ne konuştuğu sizi ne ilgilendirir ? Çok biliyorsunuz ya . Bide öğretmenim yazmış tamam sen be dersen onu kabul ederiz bizde kör cahiliz . Tövbe yarabbim
Nulu kfulya1905 😂😂😂 Gözünün yağını yedüğüm desene gıngılığımız donacak bende gidecem ahan gışlıkları çıharayım şimdiden 🤣
Mathilda Minnosunannesi çok komiksiniz gerçekten. Israrla inatlaştığınız için yanlışınızı düzeltme gereği duydum. Yoksa, nasıl bildiğiniz, ne yazdığınız umrumda değil! Sakin ve güzel günler dilerim...
ZeynepKarataTeytey Drngrkm Bir de sürekli büyük harfle küçük harfi karışık olarak bir kelimeye kafasına göre yazanlar var bende öyle yazıldığını gördükçe sinir oluyorum.Örnek verecek olursam ''SeLaM ''