Herkese merhaba🙋♀️
Burada çok aktif yazmazdım ancak günde 2-3 saatimi postları okuyarak geçirirdim hep. Doğum hikayesi okumayı çok sevsem de kendim yazmayı düşünmüyodum ancak umut verici olmak adına yazmaya karar verdim 💪
Planlı bi hamilelikti 27. haftaya kadar sorunsuz diyebileceğim şekilde geçti. 27. haftada eşim covide yakalandı, kabus gibiydi ilk öğrendiğim akşam çok ağladım, evde izole olarak tedavi alacaktı hastaneye yatmadı. Bende hiç bi belirti yoktu ama o akşam test yapıldı negatifti ancak 14 gün sonra ateşim çıkmaya başladı bikaç gün öncesinde de hafif öksürük başlamıştı. Ve ben de pozitiftim, hastaneye yatışım yapıldı, ateş ve oksijeni yakından takip ettiler moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım, hastalığın değil stresin bebeğimi daha çok etkileyeceğini söyledi doktorlarım, kolay değildi bunu başarmak mümkün olduğunca bebeğimle konuşarak geçirmeye çalıştım😔 10 günlük ilaç tedavisi aldım, şikayetlerim geriledi taburcu oldum evdeki 14 günlük izolasyondan sonra tamamen düzeldim 💪
Gelelim doğum sürecine; bebeğim 34. haftadan itibaren doğum pozisyonu almıştı. 38de çatı muayenesinde çatımın müsait olduğunu ve 2 cm açıklık olduğunu öğrendik. Baştan beri doğum şeklim hakkında hiç konuşmadım hep oğlum nasıl geleceğine kendi karar verecek, bizim için hayırlısı sağlıklı olan neyse o olsun dedim. İçten içe normal doğum istedim hep ama asla dillendirmedim. 40+2 de doktorum açıklığın 4 cm olduğunu suni ile başlatırsak akşama bebeğimin kucağımda olacağını söyledi😍 Heyecandan ağladım, kavuşmayı o kadar çok istiyodum ki🙏Ah hastalık sürecinde yaşadığım korkuları bir bilseniz😊 Yatışım yapıldı, 14.40ta suni sancı verilmeye başlandı. Ebeler o kadar pozitif o kadar tatlılar ki aşırı motive ettiler beni, egzersizleri gösterdiler, meryem ana otum vardı onu suya koydular, eşim yanımda ona yapacağı masajları öğrettiler. Suni sancıdan korkmayın, nstde sancı 100ü görüyodu ben çok rahat karşılıyodum🤷♀️ Birkaç saat baya rahat geçirdim plates topunda zıpladım, squat yaptım. 5 cm olduğumda epidural takıldı, ben biraz hissettim iğnenin girişini ama hatırlamaya değer bi acı değildi. Anestezi bana biraz kafa yaptı 😂 Baya saçmaladım eşimi epey güldürdüm kendim de sarhoş gibi kahkahalar attım hep🤓 Sonra ebeme çok yorulduğumu devam edememekten korktuğumu söyledim, biraz yatırdı beni 40 dk sanırım sonra 6 cm olmuştum ve suyu patlatacağını söyledi. Parti o zaman başlıyomuş arkadaşlar😂 Ondan sonrası gerçek sancılar başladı, ayaktaydım ve sancı gelince çömelmemi söyledi ebe. Biraz bağırdım ve biraz ağladım sancılar geldikçe , ama sancı gidince hiç bi şey yaşanmamış gibi😊 tam 40 dk sonra ıkınma hissi geldi ebeyi çağırdık ve doğumhaneye götürdüler. Doktorumu aradılar, hocam taçlandık direkt doğumhaneye gelin dediler ( başı göründü demekmiş) 2 kere ıkındım çok güzel ıkındığımı söylediler çok motive ettiler Allah razı olsun doktorum ve ebemden bu sefer gelecek dediler ebe biraz karnımdan bastırdı😅 ve 23.06da oğlum kaydı çıktı içimden🥰 ne ağrı kaldı ne sızı hemen göğsüme koydular, eşim de ben de çok ağladık hiç kolay olmadı kavuşmak ama kabus bitti sağlıkla kavuştuk ❤️ toplamda 8,5 saat sürdü şükürler olsun asla korkulacak bi şey yok🙏 çok uzun oldu daha uzatmıyorum sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım bebekli hayat biraz zor malum 😅