Mry02 geçmiş olsun canım ishal ve kısma için birkaç tavsiyede bulunayım hamilelikte de yapılabilecek şeyler bunlar Bi zararı olmaz bende yaptım hamdolsun iyi geliyordu
Hakiki balla yapılan soğuk şerbet ishale hakiki balla yapılan sıcak şerbet ise kabızlığı iyi gelir. Küçükken zehirli ihsale yakalanmışım. Doktorlar kurtulamaz dedikleri zaman babamın arkadaşının tavsiyesiyle soğuk baş şerbetiyle şifa bulmuşum hamdolsun
İkinci etkili yöntem ise bulabilirsen bir kaşık erik eşkisi yoksa nar ekşiside olur onuda bulamazsan limonu 🙂 bir kaşık kahveyle karıştırıp Yemen tadı sanıldığı gibi kötü olmuyor buda etkili
Başka ishale iyi gelen bir kaşık yoğurda yarım kaşık kadar çay ekleyip yemek
İshal vucutta ki su kaybından dolayı olur derler bol su iç 2 veya 2.5 lt kadar zaten. İlk aylar dada su içimi önemli
Geçene kadar yağlı yiyeceklerden uzak dur pirinç lapası yapıp yoğurtla üzerine nane ve tuz ekleyip yiyebilirsin (pirinci yıkayıp sadece tuz ve biraz fazla su koyup çok yumuşak şeklinde pişir suyunu süzme pirinç suyu bağırsaklarda nanede mide dostu)
Yine yumurta haşlama sabah tercih edebilirsin
Patates haşlaması muzda iyi gelen yiyecekler arasında tüm bu saydıkların ihale iyi gelen şeyler..
Bulantı ve kusma içinde sadece kıyma ve tuzla et köftesi yapıp teflon tavada ya çok az yağla kızart ihsal olduğun için yağsız da kızartabilirsin.. Buda Bi doktor tavsiyesiydi kıyma kusturmazmış
Her hamile kendine göre kusmaya farklı çözümler bulur herkesin çözüm yolu farklı bunlardan bir kaçı çubuk kraker tuzlu leblebi ben tuzlu ayçiçeği yiyiyordum🙈yataktan aniden hızlı kalkmamak bide bir iki damla ağıza limon damlatmak aklıma gelen bunlar canım🥰inş şifa bulursun