11.07.2020 sabah saat 5 gibi aniden uykudan uyandım. Altıma kaçırıyorum sandım hemen WC ye koştum . Akıntım olmuştu. Ben suyum geliyor sandım. Bu arada zaten kasıklarımda hafif hafif ağrı vardı zaten. Hemen gidip sıcak duş aldım. Sonra annemi ve eşimi uyandırdım. Kahvaltımızı yaptık o arada da hafif hafif artıyordu ağrılar. Neyse hastaneye geldik nst ve alttan muayeneler hiç bitmedi hemen serum takıldı. Alttan muayenede gelen sıvının su değil nişan olduğunu söyledi ebe. 2 cm açıklığın var dedi. Ve 2 saatte bir yeniden açılma oranına bakılması gerektiğini söyledi. 2 saatin sonunda 3 cm oldu açıklık ve doktor yatış verdi. Eğer bugün Doğum yaptıracaksanız yatış kabul ederim dedim. Evet yapılacak dediler işlemler yapıldı. Artık serum veriyorlardı arada kontrol edip açıklığa bakıyorlardı ama benim açıklık kendi kendine hiç ilerlemiyordu. Doktor sürekli gelip alttan kendi ittirip açmaya çalışıyordu. Öğleden sonrayı bulduk baban suni sancı vermeye başladılar. Sancıdan kafayı yiyorum artık. Ebe geldi suyumu patlattı ve sonrasında Bu sancıyı akşama kadar çektim çok şiddetli şekilde. Bugün bitmez diyordum çok canım acıyordu.😑 Akşam üzeri doktor gelip 20 kat merdiven in çık dedi 20 kere koridorda yürü dedi zıplama hareketleri gösterdi. Bebek kanala yerleşsin diye. Zar zor akşam 7 gibi kanala yerleştirdi bebeği. Ama kendi kendime hiç açılmam olmadı. Akşam 8 de artık iyice müdahale etti açıklığı 9 cm e kadar büyüttü eliyle. Ikın sancın geldikçe deyip duruyordu ama ben ıkınma gücü bulamıyordum artık kendimde. Sancı anında da kendi alttan bakıp iyice genişletme yapıyordu çünkü.😑 İstediği açıklığı bulunca koş doğumhaneye dedi. Yanımda ablamlar ve görümcem vardı koştur koştur gittik ve Doğuma onlar da girdi. Doğumhaneye kadar ben sancı çekerkenhç bağırıp çağırmadım gücümü ıkınmaya verdim. Ama doğumhane bambaşka idi. Ikın dedikçe kuvvetli ıkınıp bağırıyordum deliye döndüm. Dikişsiz Doğum yaptırmaya çalıştı doktor baktı Bebek gelmiyor kesi attı. Birkaç ıkınma sonrası kafasını tuttuğu gibi çekti ve hemen kucağıma oğlumu bıraktı.😍 işte o an bütünnn sancım geçti. Eşim kapının önünde ağlama sesini duyunca ağlamış ben kucağıma verince ağladım. Hemen bebeğimi doktor kontrolüne götürdüler. Karnımda iken su yutmuş midesini temizlediler ve kanında pH düşük çıkmış. Şimdilik yoğun bakımda. Duanızı bekleriz bebeğim bir an önce çıksın yoğun bakımdan. Hepinize kolay Doğumlr diliyorum.🥰