Merhaba :))
Ikinci gebeligimdi 4 yil aradan sonra. Inanilmaz zordu benim icin ilk aylar. Kusma bulanti enfeksiyon derken ölü gibiydim. Serumlarla yasiyordum. O donem kizim domuz gribi oldu. Cok zordu. Sonra ikili testte down riskim cikti. 1:179. Sonra basladi eziyet. Uykuyu biraktim. Perinatolog buldum kayseride. Mustafa basbug. Korkma saglikli desede dogana kadar endisem hic gecmedi. Seker cikti aclik kan testinde. Tansiyonum cikti 34. Haftada. Odemlerim artti. Son iki hafta kasintidan tum vucudum yara oldu derken 37+0da sabah saat 7de suyum geldi. Iki gundur sancim vardi ama erken diye dillendirmedim, yalanci kasilmadir diye ciddiye almadim. Neyse hasta bezi almamistim. Nobetci eczaneden bezi alip hemen dogumhaneye indik. 3 cm acikligim vardi saat 07:45de. Iki saat sonra dr geldi aciklik 6 cmdi ve dayanilmayacak gibi degildi. Hersey cok guzeldi taaa ki suni sanci baslayalim denilene kadar. Enfeksiyon riski vardi dogumu hizlandirdilar. Serum ve 3 igne sonrasi gercekten cok ama cok zordu. Sezeryan istedim olmaz dediler. Epidural istedigimde 7-8 cm aciklik vardi. Yine gerek gormediler. Pilates topunda zipla dediler ama nafile. Bayilacaktim agridan. En son catala alip bebek geliyor dediler dr aradilar. Ama ben ilk kizimda oldugu gibi yine ikinamadim. Zorlandim. Doktorum ustten bastirdi ebem asagidan cekti derken kedi yavrusu gibi cikti icimden :) saat 12:15te kucagimdaydi. Ikinci dogum kolay oldu mu bilmiyorum ama daha kisa surdu. Dikisim olmadi. Bebegim 3145 gr 50 cm dogdu. Tentene temas istemedim o an. Tansiyonum cok dusmustu. Biraz toparlayinca down sendromu var mi dedim hayir sana benziyor dediler. Su an ayaktayim her sey cok guzel. Emziriyorum, sagiyorum ama sutum yetersiz. Emzirip mama veriyorum.
Rabbim kimseyi darda zorda birakmasin. Tam bittim artik dedigim an bebegim dogdu. Su an sadece kollarim ve omzum cok agriyor. Onun disinda cok iyiyiz.
Hepinize guzel dogumlar diliyorum. Opuyorum kizceler ❣❣❣