Arkadaslar selam herkese 👋 bastan soylemeliyim ki uzun ve zorlu bir hikaye okumak istryenler ona gore baslasin 🙃 oncelikle bir pco lu olarak okul donemimden beri bircok doktora gittim hatta bir donem ilac hic kullanmasam hic adet gormuyordum 8 ay ilac almasam 8 ay da adet gormuyordum o derecedeydim. Herkes evlenme yasini erken tut bir an once cocuk yap vs gibi seyler doyluyordu ki cok bunaltici bir durumdu. Evlendikten sonra ilk 1 yil esim de istemedi. 2.yildan beri hep cok istedik hep doktorlara da gittik ama olmuyordu. Ozelde bir doktor hic zaman kaybetmeyelim direkt tup bebek her ikinizde de problem var tup bebek bile kim bilir ne zaman tutar demisti ki hayatimizin sokunu yasadigimiz gundur. Sonrasinda universiteye hastanesine yoneldim orada da beni tup bebek merkezine yonlendirdiler. Her seferindr tup bebek alanina girmek beni adiri geriyordu. Rahim filmi istendi. Farlutala basladik onu kullandigim ilk ay kistlerimden biri patlamis iceride kanama yapmis agridan cildiracaktim ozelde bir doktora kostuk. Neden bu ilaci kullaniyorsun ki kilo ver yedigine ictigine dikkat et senin zaten cocugun olur sende de esinde de bir problem yok dedi. Sok olmustum bir daha. Farlutal tedavim bittikten sonra artik tum tedavileri doktorlari birakmak istedim. Esime tup bebek surecine hazir olmadigimi kaldiramadigimi soyledim. Artik evlatlik ediniriz diye dusunuyorduk ikimiz de birakmistik her seyi. Sonra adetim de tekrar duzensizlesti. Her sey sil bastan oldu resmen hayatimda o anki bakis acimda. Yine ilaclarin hepsini birakmistim ve yine adet gormuyordum. 3 ay gormedim bu sure zarfinda ara ara test yaptim ama sonuc hep husran. En sonunda 3.ayin sonunda goguslerimdeki farkliliktan kaynakli dusunup bir test yaptim ki cift cizgiydi 🙃 sonucu annemle kuzenime attim hemen gercekten var mi ben mi aklimi kaciriyorum diye. O aksam hemen doktora gittik ve 3 haftalik hamileydim gercekten 😊 bu kismi ozellikle yazdim ki Rabbim o kadar buyuk ki O ol dedikten sonra her sey oluyor. Biz istedigimizi yapalim kendimizi bosa yipratiyoruz. Her seyin bir zamani var ve en dogru zamanda Rabbim size veriyor. Vermiyorsa da zaten mutlaka bir hayir vardir. Dedigim gibi tum tedavileri biraktigim adetimin tekrar duzensizlestigive evlat edinmeyi dusundugumuz zamanda bu mucizemizi verdi bize sukurler olsun. Onemlinolan dua sabir ve isyan etmemek. Gelelim diger surecimize 🙃 hamileligimi karnimin cikmasinda hissetmedim bile. Sukurler olsun ne migde bulantisi ne yanmasi ne baska hicbir sikayetim olmadi. Toplamda 7 kilo aldim tum hamileligim boyunca. Sadece ilk basta kanamalarim oldugu icin ilk 3 ay cok dikkat ettim sonrasinda her isi yaptim. Is cikisinda surekli yurudum. Cevremde aa bu kadar yuruyus zararli bubaylarda aa sen kilo almiyorsun hic bebek de almaz ki kilo almamak icn bebegi beslemiyorsun gibi konusanlara da kulaklarimi tikadim cevaplarini verdim ve sadece ama sadece doktoruma cok guvenip onu dinledim. 37-38.haftalarimda ev degisikligi oldu ve cok buyuk tadilat vs islerimiz oldu onlara da hep kosturdum. 38.haftamda yeni evimize gectik. Son ayimdayim deyip oturmadim yine islerime devam ettim. 38+5te evin icinde 3 tane usta vardi ufak tefek eksikler tamamlaniyordu biz de esyalari yerlestirip bitiriyorduk artik. O gun uyandigimda ben bugun dogum yapacagim enerjik olmaliyim diyerek gune basladim ki herhalfe hissetmisim. Bebegimin odasi kalmisti yerlesmesi gereken gun boyunca son kalan islerimizi yaptik. Sabahtan beri ara ara gelen sancilarim artik siklasmisti ancak inatla da ne doktorumu ne esimi aramadim en azindan cocuk odasi da bitsin artik yerlestireyim zaten bsy kalmayacak diye dusunuyordum. Saat 6 gibi arrik dayanamayip doktorumu aradim ve 6-7 dk da bir sancilarimin geldigini soyledim. Hastaneye gidene kadar sancilar 5 dk da bire dusmustu. Birkac kez nst cekildi gozlem altinda tutuldum saat 12 den snra kesin yatisa karar verildi. Artik minigim gelecekti ve cok ama cok cok heycanliydim. O gece boyunca sancilardan sadece yarim saat uyuyabildim. Sabah 7 civari icimde bir sey patladi resmen ve suyum geldi cok fazla. Aksam 1 cm aciklikla yatisim yapilmisti sancilardan dolayi. Sabah duyum geldikten sonra 2-3 cm oldugu soylendi. Suyum geldikten sonra ki sancilar cekilir gibi degildi. Ozellikle 8.30 dan sonra dakikada bi sancim geliyordu artik ve ben cildiracaktim. Artik aclik yorgunluk uykusuzluk ve bu yogun sancilar karsisinda dayanamiyordum bi ara esime ben olucem hakkini helal et bana dedim 🤭 saat 10 civarlari ortaligi inletmeye basladim artik yeter dayanamiyorum bana ya epidural yapin ya da kesin beni diye. Doktorum geldi 4-5 cm aciklik oldugunu, acilmamin hizli oldugunu 1 saat icinde her seyin bitecegini soyledi. Ama benim artik ellerim dahi uyusmaya baslamisti. Gozlerimi acidan acamiyordum cunku 8.30dan beri dakikada bir 100 u bulan sancilari karsilamaya calisiyordum. Doktora nolur kes beni tahammul edemiyorum dayanamiyorum diye yalvarmaya basladim. odama geri cikartildim once epidural verilecek eger ise yaramazsa sezaryana alinacaktim. Epidural az dozlarda yapildi hep ve ben sancilari hissetmeye devam ettim. Saat 11de tam aciklikla dogumhaneye indik. Ancak kafasi kanalda olan bebegim kafasinin yonunu degistirmisti. Yine bas gelisti ama pozisyonu doguma uygun degildi. Basta onunla cok ugrastik. Sonrasinda makatimda baski hissettim ve doktoruma soyledim her sanci gelisinde ikindim. Saat 11den 3 e kadar dogumhanedeydik. Her ikinmada sancida bebegimin kalp atislari dusuyordu cunku boynunda kordon da vardi. Her ikinmadan sonra nefes alisverislerle bebegimin kalp atisini duzene sokuyordum sonra yine sanci geldiginde yine ikiniyordum. Artik saat 2 civari benim halim kalmadi ben bayilacagim artik dedim. Doktor bir taraftan bu boktaya kadar geldik 11 den beri tam aciklikla ugrasiyoruz hadi pinar az daha gayret dedi ve ebeden destek alalim karnina bastirsin diyordu ama diger taraftan karnima bastirilirsa bebegi riske atabiliriz cunku kalp atislari cok dusuyordu. Ikimiz de risk aldik ve bastirmasini kabul ettim kalp atislari duzene girdigi an. 2den 3 e kadar belki 10 defa tum gucumle hem ben ikindim hem ebe bastirdi. Artik gercekten hicbir seye halim kalmamisti cunku 4 saattir tam aciklikla dogumhanedeydim ve bebek gelmiyordu. Artik alt kisimda yapilan muayenede ellerini degdirdikleri yer kaniyordu. Doktorum bebegin sacini gordugunu bu saatten sonra sezaryana alinmanin daha skntili oldugunu, rahimden cikan bebegin rahimden geri alinarak cikarilacagini soyledi. Son bir kez deneyelim dedi ancak yine olmayinca acil sezaryana alindim. Nolursunuz beni bayiltin komple dayanamiyorum artik demeye basladim. Takilan epidural sokulup spinal takildi. Bebegini gordukten sonra komple bayiltacagim dedi doktorum. 10 dk icinde bebegim dogdu poposuna sert vuruslarina duydum ama aglamiyordu. Bana gostermeden aninda odadan cikartildi. Iyi mi dedim bize bilgi verilcek kontrol ediliyor dendi sadece. O an aglamaya basladim ameliyat masasinda ona bir sey mi oldu yasiyor mu diyerek. Sonrasini zaten hatirlamiyorum. 3 te alindigim sezaryanda 4 civari kendime geldim islemlerim hala suruyordu ama ben zangir zangir titriyordum. Ilaclarin etkisiymis. Bi ara doktorum ameliyathaneden cikip tekrar geldi bana bebegi gordum parmagini emmeye calisiyordu su an kuvozde gozlem altinda tutuluyor dedi ki bir nebze olsun rahatladim. 4.30da artik ameliyathanedeki isimiz de bitmisti. Bebegimizi aglarken esim gormus uzaktan ama tabiki odamizda yoktu gittigimde kendim goremedigim icin bir turlu icim rahat etmiyordu 😞 saat 6.30 a kadar benim zangir zangir titremem hep surdu. Konusamiyordum bile. Sonra artik gecmeye sakinlesmeye basladim. Sonradan ogrendim ki bebegim kakasini da yapmisti. Hem boynunda kordon hem ikimizin de saatler suren dogum sureci ve zorlanmalirimiz, onun kalp atislarindaki dususler solunumunda da sknti olmus ustune bir de kakasini yapinca yogun bakima alinmis. Saat gece 11 de anne babayi 1 saatligine bebegin yanina alacagiz sadece dendi. O an o kadar korktum ki onu hastanede birakip cikma ihtimalimi dusunmek dahi istemedim. Aksam 8 gibi bi hemsire geldi bebegin esyalarini istedi yanimiza getirecegini soyledi. Bir daha goturmemek uzere mi dedim gulumseyerek evet dedi. O an dunyalar benim oldu. Guclu erkegim daha savasci cikmisti masallah. Ama yine getirmediler. Bu sefer de sekerinin dustugunu, bebegi doyurduklarini sekeri duzene girdikten sonra getireceklerini soylediler. Sonunda gece 11 e dogru sukurler olsun ki artik yanimdaydi. Hamileligim asiri kolaydi dogumum ise bir o kadar asiri zor olmustu. 4 saat suren normal dogum cabamiz ustune 1.5 saat suren sezaryan surecimiz ve minigim tum olumsuzluklara ragmen yanimda olmasi… o an cok agrim vardi hemsireden agri kesici isteyecektim ama minigim gelince inanin her seyi unuttum. 1 gun boyunca sirtimda epidural takili bir sekilde zaman gecirdim o beni mahvetti. Omuzlarim ikinmaktan cilginlar gibi agriyordu. Sirtimda epidural takili olmasi belimi mahvetti. Ustune sezaryandaki bandajlar cok siki yapildi icin dikis yerlerimin acisi mahvetti. Ilk gece 12 de ayaga kaldirip yuruttuler. Sabah uyandigimda ayaga bir kalktim bir daha yatmadim desem yeridir. Gece uyuyacagim zaman da yatagi dimdim yapip oyle durdum ki yatmak benim icin olum gibi bir seydi. Ilk gecemizde hastanede ruzgardan kapi carpsa bebegim sicradi. O sicradikca ben sicradim onunla konusup yaninda oldugumu soyleyerek severek sakinlestirdim. Srtik 48 saat gecmisti ve ben sadece bu sure zarfinda 2 saat iykuyla duruyordum ama bebegim bana oyle bir guc veriyordu ki. Cok halsiz bitkin olmama ragmen bebegimi dusunup surekli yurudum. Cok canim yaniyordu cok agrum vardi ama onun icin degerdi umrumda degildi. Sezaryandan sonra sadece 1 gece kalip dun aksam evimize geldik artik. Sukurler olsun ki su an yanimda ve evimizdeyiz 😇😊 sutum hala gelmedi. 3 saatte bir once emziriyorum sonra mama veriyorum. Evet bombos emiyor ama sutumun gelmesi icin emmesinin sart oldugunu biliyordum. Biberon mama kolayina geldigi icin arada usengeclik yapiyor minik prensim emmekle ugrasmak istemiyor ama gercekten ciddi anlamda sorluyorum ve gerekirse 1 saat boyunca ugrasip memeyi tutturup bos da olsa emzirmeye calisiyorum her mamadan once. Hosaf yaptik hosaf iciyorum. Malt icecekleri aldik. Humana stil tea aldik sut icin. Corekotlu bal karisimim var yine sut icin. Sutumun gelmesi icin sizlerinde onerisi varsa dinlemek isterim. Bu arada minik prensimiz 2910 51 cm dogdu sukur 😊