Merhabalar Doğum için tayinci olduğumuz şehirden tam 12 saatte özel arabamızla memleketimize geldik. 37+4 dü ve çok mola bile vermedik WC dışında. Geldiğimiz yerde bebeğin gayet kilolu iyi ve sağlıklı olduğu söyleniyordu. 🤦🏻♀️ Ancak memleketimde ki kendi doktorum gelişme geriliği olduğunu ve küçük olduğunu ve yapılabilecek birşey kalmadığını söyledi. Plesanta bebeği beslemeyi bırakmış 😒 O saatten sonra sadece doğmasını beklemek gerekiyormuş. Müdahalesizce erken doğum riski var diye bekletildiğim günler geçmişti. Küçük doğması kaçınılmazdı artık😒
Doktorum kendi açılmam ve suyum gelmediği takdirde 38 i göreceğiz dedi ve 38+1 e 2. Sezeryanım olduğu için gelişme geriliğini de katarak gün verdi. Spinalde karar kılındı bebeğe narkoz gitmemesi için fakat sırt bölgem kilolu olduğu için spinal tutmadı ve genel uyuttular. 2750 gram 46 lık bir Öykü ile uyandım sonrasında. Bu arada ameliyathane de asla korkunuz kalmıyor herkes elinden gelenin en iyisini fazlasıyla yapıyor. Zaten doğumdan sonra orada sizi ayıktırıyorlar. Sayıklamalar işin en komik kısmı 🙈 Ben gelen geçene bağırmışım dokunmayın diye😊 Sezeryanın zorluğu ilk 1 gün o da yatmada ve kalkmada problem oluyor.Ertesi Sabaha kendi kendinize kalkabilirsiniz. Daha öncede demiştim insanın iğne batsa canı acıyor acımaması gibi bir durum yok malesef acıyor ama ağrı kesici ile o da halloluyor. Yeter ki rahat olun. 3 doktor ilgilendi sağolsun ve hepsinin dediği tek şey bol sıvı ve yürüyüş hakikaten çok işe yarıyor. 1 günde kullandıklarıma gelince
*Hastane çıkışı (yedek kullanılmadı henüz)
*Battaniye (2 ince- 1 kalın) klima altında kalın çok ideal oldu.
*Ağız mendili bolca alın lütfen. Bebek doktoru yedek şapka istedi korunması için şapkayı çıkartmak lazım dedi.
*Alt açmayı hastane beşiğine serdik içimiz rahat etsin diye
*Bez ( Sleppy yenidoğan mükemmel güzel yanında izotonik sulu ıslak mendil kullanıyoruz)
*Emzik getirdik fakat reddediyor şimdilik 😊
*Hasta bezini hastane karşıladı sonrasında yanımda getirdiğim pede geçildi.
*Kilot (Lütfen büyük alın yoksa işkence gibi sıkıyor🙈)
*Çorap (Anne ve bebek için)
*Emzirme atleti ve sütyen (Atleti kullanıyorum inanılmaz rahat)
*Kolanya getirmiştim bol bol elimi dezenfektan ve kolonya ile temizliyorum.
*Terlik ( süslü terlik yanında normalde getirin o daha çok işe yarıyor)
*Kapı süsü
- Kahve- Çay gibi içecekleri bizim hastane karşıladığı için getirmedik. Anestezi uzmanı sade kahve ve günde 3 litre su iç dedi. Ağrıların devam ederse bil ki susuzluktandır dedi
⏩Şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar. Allah hepinizi bir avazda kurtarsın. Bebeği Olmayanlar hep aklımdasınız Allah’ım tez zamanda kucağınızı doldursun. Bizimkilere de sağlık sıhhat versin. Sorunuz olursa Cankız hep sizinle 😘😍🙏