Yaprakk Dün ayrıntılıda doktor bebeğin kafası çok aşağıda dedi böyle bi durum yaşayıp sorunsuz geçiren oldu mu hamileliğini , kendi doktoruma sormayı unuttum sanki çok baskı yapıyor bebek bide afedersiniz tuvalete oturunca sanki çıktı çıkacak gibi
Cigdemveminik Yaprakk doktorunuza söyleyin bence belki rahim boyunda kısalma vardr oyzden öyle demiştir önmlem alınması gereken bişey olabilir
busraburcak Yaprakk ay bende ayrıntılı da öğrenmiştim çok aşağıda olduğunu hareketlerini hep çok aşağıda hissediyordum ama 38+1’de doğum yaptım 6 haziranda ve bebek aşağıda olduğu için son 1 ay doktorum erken doğum riskin var diyordu ama bebek kendi seçiyor geleceği zamanı ve doğumum çok kısa sürdü 2 saat 50 dakika toplam hastaneye girmem ve doğum. Aslında aşağıda olması avantaj bence 😍
Shuezgidn Yaprakk benimde öyl doktor bir sorun değil sadece daha cok idrar cıkarsın ve ultrason görüntüsü alamam dedi
Oknsm Yaprakk canim benim ayni sorunlar bende de vardi vajinamda baski hissediyordum lavaboya oturunca sanki bebegin kafasi cikti cikacak gibiydi doktoruma soyledim kontrole gittigimde muane etti hemen rahim agzi kisaligi olusmus bebegin kafasi asagidaymis erken dogum riskin var dedi surekli yatmam gerekiyormus ve ilac verdi ciger gelistirici igneye baslicaz 2 hafta sonra bence doktoruna iyice anlat derdini rahim agzi uzunluguna baksin cok yorma kendini is falan yapma agir kaldirma her ihtimale karsi cok gecmis olsun tekrardan.
Merve_seda Yaprakk belimde ikinci gebeliğim aynı sorunları yaşıyorum canım şu ak 35+3 oldum canım . Hala zorlanıyorum dün temizlik yaptım dedim doğum yapıyorum sanki
Yaprakk Cigdemveminik biraz takip edeceğim bi değişiklik olursa doğum belirtisi gibi gideceğim doktoruma
Yaprakk busraburcak bende öyleyim hareketler ç karnım hizasında ama kafası çok aşağı da dedi radyoloji uzmanı kendi doktoruma söylemeyi unuttum sonra korktum biraz da sancı gibi ağrım da var inşallah sizin ki gibi normal geçer bu durum🤲🏻☺️
Kuzeymasal Yaprakk bu yüzden ben ilaç kullanıyorum. Kendin takip edip bakmanla olmaz canım. rahim ağzı kısalığı olmuş bende. Sende de varsa hemen ilaç kullanman lazım hatta çok ileri ise ciğer geliştirici bile vurabilirler
busraburcak Yaprakk merak etme kuzum bana da öyle demişti doktor ki doğruydu da 32’de artık doktorum sakın hareket etme sadece tuvalete git gel yat demişti ama gene haliyle temizlik yemek vs hep ayaktaydım hiç sorun yaşamadım inşallah sende sorunsuz atlatırsın ❤️
Yaprakk busraburcak inşallah canım çok sağol doktoruma yazdım beklemedeyim ona göre gideceğim ☺️ Benim anlamadığım şey bide kendi doktorumuz bunu nasıl anlamaz çünkü öncesinde ona muayene oldum sonra detaylıya girdim başka bi doktora daha muayene olmuştum bi yandan da oda bişey söylemedi acaba sorun teşkil etseydi doktorum anlamazmıydı diyorum kendi kendime avutuyorum işte 😁🤭
busra1977 Yaprakk ben alt tarafta baskı hissediyorum deyince doktorum daha bi ayrıntılı bakalım demişti , önce normal baktı ultrsonda, sonra alttan rahim boyu mesafesine baktı normal dedi ,,
busraburcak Yaprakk kuzum bana da kendi doktorum söylememişti hafta erken daha yukarı çıkabilir diye ama perinatologlar böyle şeylerde hassas 😂😂 ayrıntılıda bana doktor leğen kemiğin geniş o yüzden yukarı çıkma gereği duymuyor bebeğin yeri rahat demişti 😂
Yaprakk busraburcak rahim ağzı kapalı ise sıkıntı olmaz ama sen ağrı hissedersen gel demiş doktorum canım gitmeyeceğim şimdilik ☺️🤭
Burcuyyy Yaprakk benimde o zamanlardan beri hep normal doğum pozisyonunda 29.3 haftalığım hep vajinada baskı hissediyordum şimdi 10 dk bir idrar isteğim var çok baskı yapıyor çıkacak zannediyorum bazen