Hem ense kalinligi ve burun kemigi.. hem de kan testi…Yaptirmadiginda yine ense kalinligi ve nazal kemiginin varligini zaten ultrasonda da gorup soyluyor.. 16+5 teyim ben şu an.. 12. Haftamda yaptirdim.. Ama sonuc vermedi, yani testi hic yaptirmasaydim mevcut olan riskle yaptirdiktan sonraki risk ayni cikti..Yani doktorun demesi “ test bizimle konusmadi ama olumsuz bir sonuc cikmadigina da sevinmelisin ve ustunde durup dert etmeye degmez ,takilma sen” ..Bu cumleler uzerine rahatladim detayli ultrasonu bekliyorum simdi.. Bir cok kisi var bildigim yaptirip ikili testte riski fazla ciksa dahi saglikli bebekler dunyaya getirenn.. O yuzden aslolan bence de detayli ultrason.. Simdiki aklim olsa kendi adima sadece onu baz alir ve ikili uclu test olayina hic girmezdim..Cunku insan ister istemez tedirgin oluyor, stres yapiyor..Ve simdi diyorum ki “ laboratuvar ortamlarinda yapilan testlere guvenmek yerine, gozumun gordugu o an doktorun canli canli gorup yorumladigi ultrason sonuclarina guvenmek cok daha saglikli” ..