minikbademm 5 aylık hamileyim.5 ay önceki kontrolümde hiç cürügüm yookkken bugun gittigimde bir sürü cürüğüm olduğunu ögrendim hepsi kücük kücük ama bütün dişlerimde var cok canım sıkıldı.Hepsini kaybedicem diye korkuyorum 😔başına gelen?neler yaptınız
Zhryny minikbademm 34 haftadayız. Hamilelikte diş çürümesinden çok korkuyodum. O da bebek kalsiyum ihtiyacını senden karşıladığı için oluyo. Bol kalsiyum almanı tavsiye ederim. Ben hamileliğimin başından beri özellikle yoğurt tüketmeyi ihmal etmiyorum. İnşallah çürüğüm olmaz.
hulya_sncr47 minikbademm bnim hamilelikten önce tedavi yapıyordum sonra corona geldi hastane kapandı arkasından hamile olduğumu öğrendim yemek yerken dişim ağrıyordu kürdanla kurcalaya kurcalaya bütün dolguları söktüm geçici dolgulardı şimdi 5 dişimin dolgusu düştü randevu da bulamadım öyle boş dişlerimle kala kaldım 🤣😂🤣🤣🤣
ek-istanbul minikbademm oldum olası güçsüz dişlerim vardı. Hamileliğimin başında kırıldı bitsnesi geriside fıl çürük zaten. Ama diş hastanrsinde devlette doktor 3-6 ay arasında yapılıyor dedi en ağırlarını o kırık olanı yaptı 4. Aya girdiğimde birdaha da ağrı sızı olmadı ama tedavi edilmesi gereken çok dişim var biliyorum doğumdan sonra bakalım. Bol bol kalsiyum almaya çalışın ve hergün fırçalayın çok önemli en azından ilerlemez
minikbademm Zhryny ben cok yiyemedim kalsiyum mecbur ilac olarak alıcam.simdiden baslamış cürükler nolacak bilmiyorum işin sonu 🤓
Zeyyno_ Zhryny Bende yoğurt çok tüketiyorum ama oluştu yine çürükler fazla değl ama kararmalar başladı daha önce de diş ameliyatı geçirmiştim inşallah bişey olmaz 😒😒
Zhryny minikbademm daha zamanın var tüketmeye çalış bence. Ben de sütü çok içemiyorum ama bol bol yoğurt yiyorum. 😊
hulya_sncr47 minikbademm hiç sormayın ya 13 yaşımdan beri bu dişlerden cekiyorum en sonunda gidecem takma diş yapıcam geceleri de suya koyucam öyle olacak 😂😂😂
iyimserr hulya_sncr47 bnde oyle ya kendimi bildim bileli dislerim sıkıntılı anne tarafından genetik 🤷🏻♀️ ne kadar dikkat etsem de hep aynı
hulya_sncr47 iyimserr aynen öyle Maalesef oysa bn dişlerimi çok seviyordum parlasın diye Arap sabunu çamaşır suyu kullandığımı biliyorum 😂😂🤣 o zamanlar küçükken şimdi halada öyleyim ama Arap sabunu çamaşır suyu kullanmıyorum büyüdüm😂😂😂😂🤣
Superisiiiii duruyolar yerinde işte çürükler dolgular hamilelik bitince yaptırıcam doktorum 3ay dayanırmısın dedi olur dedim napiyim