Reyhandemirbasaran Merhabalar. 19+1 günlük hamileyim ama oğlum 19+5 gelişiminde. Ayrıntılı ultrasonda idrar yolunda genişleme olduğunu öğrendim. Hidronefroz tehlikesi var dedi. Erkek bebeklerde genelde olabiliyor doğuma kadar %90 ında düzelme oluyor dedi doktorum. Böyle olup düzelen var mi aranızda? Tedirgin oldum çok.
Edaak Reyhandemirbasaran 22 haftalık benim bebeğimde erkek olucak. Detaylı ultrasonda sol böbreği sağa oranla biraz büyük çıktı.Doktorumda bana erkek bebeklerde sık görülen bir durum takip gerekli dedi.Doğuma kadar düzelebilir dedi. Sizin gibi çok tedirginim düşünmeden duramıyorum😔
Burcu-112 Reyhandemirbasaran ben de kız bebeğe hamileyim aynı şey bizde de var 13 mm şuan sol böbreği ne olur bilmiyorum çok korkuyorum umarım düzelir hepimizinki 🤲 doktor sadece takip diyor
Reyhandemirbasaran Edaak inşallah düzelirler. Düşünmekten uyuyamiyorum. Bir ay sonra tekrar bakılacak durumuna. Umarım ikimizde guzel haberler alırız.
Busrayalinalp Hanımlar meraba sizin bir yıl önce yaşadığınız durumu şuan bende yaşıyorum oğlum 24 haftalık ve sol böbreğinde 13 mm genişliğinde hidronefroz teşhisi kondu çok merak ediyorum sonra düzelir mi sizin nasıl oldu bebekleriniz sağlıklı mı?
Zeytin20 Busrayalinalp merhaba bir böbrek 13 diğer 9 mm büyüktü bizim. Arkaya sızdırma olmadığı sürece korkmayın. Oda doğduktan sonra belli oluyor. Erken sünnet işe yarar demişti doktorumuz. 1 yaşa kadar düzenli kontrol oldu sünnetini de 5 aylıkken olmuştu. 1 yılın sonunda normale döndü. Dualarım sizinle 🌸 erkek bebekler çiş yapamadıkları için böbreğe idrar geri tepiyormuş o yüzden genişliyormuş.
Busrayalinalp Zeytin20 Allah razı olsun o kadar endişelendirdi ki bu durum bizi doğduktan sonra huzursuzluk, ateş, yeterli beslenememe, nedensiz ağlama krizleri vs. oluyor diye duydum siz bunları yaşadınız mı?
tugba9293 Zeytin20 arkaya sızdırma dediğiniz tam olarak ne demek? bir de dogumdan sonra mm ölçüldügünde kac cıktı sizin??
Zeytin20 Busrayalinalp bizim ağlama krizimiz 7 ay sürdü ama kolik bebekti. Kaka yapamıyordu. Sütüm çok yağlıydı bu yüzden ilk 2 ay kaka yapması için hem mama hem anne sütü ilerledik. Sonra mama reddi yaptı oğlum. Ama diğer dedikleriniz olmadı çok sağlıklı güzel kilo alan bebekti.
Busrayalinalp Zeytin20 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için inşallah bizde sağlıkla kıcağımıza alırız oğlumuzu ☺️
Zeytin20 Busrayalinalp içinizi ferah tutun inşallah hiçbişey olmaz sağlıkla kavuşun güzelliklerle büyütün 🥰🌸
Zeytin20 tugba9293 Doğduktan sonra hatırlamıyorum. 1 sene takip edildi. 1 yaşında normale döndü. Doğduktan sonra böbrek arkasına idrar sızdırması var mı genişlik hala aynı mı yoksa büyüyor mu ultrasonla bakılıyor. Takip önemli. Ürolog zaten size bilgi veriyor. Şuan kapalı bir kutu sadece büyüdüğünü biliyorsunuz. Belki mm bile yanlış daha küçük doğduktan hemen sonra da geçebilir.
Reyhandemirbasaran Burcu-112 merhaba. Ben 2020 kasimda dogum yaptim. Duzelmisti. Sonradan tekrar oldu. Sunnetle duzeldi. Kiz bebeklerde dogduktan sonra olmuyormus.
Busrayalinalp Buradaki arkadaşların mesajları çok eski ve muhtemelen hepinizin yavrusu büyüdü inşallah hepsi sağlıklıdır. Bunu sadece hamilelik sürecinde benim gibi çok endişelenip sürekli bu durumu kafasına takan kardeşlerim için yazıyorum. Oğlum 2 yaşında ve doğduğunda hidronefrozu 13mmydi. Doğduktan sonraki ilk 1 yılda sürekli takipte olduk ama hiç bi ilerleme gerileme olmadı. Hatta yaşı 10 olan bi arkadaşın kızında da aynı sorun varmış ve 6 ayda ya da yılda bir sadece rutin kontrollerle hayatını normal bi şekilde idame ettiriyor. Oğlum ise çok sağlıklı bi bebek ve bunun sıkıntısını asla hissetmiyoruz da bi sorunda teşkil etmiyor. Bebeğine bu tanı konan tüm anneler aksi bişiy söylenmedikçe gönlünüz rahat olsun. ☺️