Merhaba güzel annelerimiz ve anne adaylarımız.
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah 🤲 Allahim hamile olanların yavrularını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Evlat acısı çeken, evladını kaybetmiş annelere de sabırlar ve dayanma gücü versin.
İlk gebeliğim di. Evliliğimin 6 yılında sürpriz oldu. Bundan önce hep eşim korunurdu. Çalıştığım için biraz da maddi açıdan rahatladiktan sonra evlat sahibi olmak istiyorduk. Sonra nasıp ya Ocak ayinda adetim gecikti ve 10 ocakta test yaptım evde pozitif çok sevindim eşim ailem herkese haber verdik. Herşey güzel giderken. 12 haftada ikili test çok yüksek riskli çıktı. 3lu test de öyle ense kalınlığı 3.55 doktorum amniyosentez önerdi ama riskli dediği için korktuk. Tâbi birde direk Dawnsendormu olabilir hatta sakat hatta %99engelli olur dedi.esimde bende kizdik çıktık o hastaneden başka Dr arayışı ki yaptığım en büyük hataydı. Eşimin arkadaşı devlet hastanesi başhekimi idi onun eşi bı özel hastane de kadın doğum uzmanı ona yönlendirdi bizi durumu anlattık iki gözüm iki çeşme tabi. Test sonuçlarını baktı tekrar ultrason a baktı yok ense kalınlığı 2 mm sıkıntı yok amniyosentez e de gerek yok ama içimiz rahat etsin derseniz nift test var dedi ve broşür verdi bize. Sonradan öğrendim komisyonlu çalışıyorlar haram olsun 🤲 Neyse o an için bize güzel şeyler söylediği için mutluyuz diğer doktoro ne kızıyoruz ama varya. 2600tl ye yurtdışı na gönderdik testi 9gun icinde sonucalrimiz geldi. %99saglikli gebelik dediler. Mutluluğumuz iki katina çıktı. Kontroller devam ederken 18haftada doktorum. Bebeğimin sol ayağında içe dönükluk olduğunu söyledi 20haftaya kadar geçmezse kalıcı olacağını ama özel ayakkabıları varmış tedavisi olan bir şey diye de açıkladı. Olsun rabbime şükürler olsun diye dua ettim. 20hafta gittik tekrar kontrole evet duzelmemisti ayağı kızımın 😢 beni detaylı ultrason için Zeki Şahinoğlu na yönlendirdi. Ama özellikle olsun istedi kendi dr. Sonradan öğrendim yine onun hocasiymis yine hem alanında iyi olduğu için hemde jest amaçlı yönlendirme yapıyormuş hocasına. Neyse ben randevu alamıyorum bide pandemi süreci en son 24haftama zor randevu aldık. Bu arada kızımın hareketleri kipir kipir cok erken hareket etti. O gün hayatımın en kötü günü detayliya bakar bakmaz ilk 5dk icinde sıraladı olumsuzlukları Dr. Zeki Şahinoğlu . Kalbi delik ayağı sakat kafası büyük kafası düz suyun fazla beyni gelişmemiş 3hafta geriden geliyor. Bu belirtilere göre bu çocuk engelli gebeliği sonlandırma hakkınız var dedi. Dünyam yıkıldı. Tabi siz nasıl insanlarsinjz kafanızı kuma gommussunuz. İkili üçlü testlerde yüksek riskli çıkmış neye güvenerek sadece nift testi ister doktorunuz diyede kendi öğrencisini yerle bir etti gözümün önünde. Amniyosentez ve micro arry testi önerdi. Sonuç değişmez ama bundan sonra ki gebelik süreci için yardımcı olur dedi. Ve acil sonlandırma yapın derim zaten şu fazlalığı nedeniyle gebe zehirlenmesi yapabilir dedi. Tabi biz yine yerle bir. Direk kendi doktoruma gittim tabiki detayli sonuçlarını koydum önüne sağlıklı dediği herşey normal dediği bebeğimin alınmasını öneriyor dedim . Sustu ağzını açamadı eşini arayıp o testlerin yapılması için destek istedi ve bizi Zeynep Kamil de perinatolog mucize hanıma yonlendirdi bı umut tâbi benimkisi yalan olsun hata olmuş olsun diye dua ediyorum. O da aynı şeyleri söyledi zeki Şahinoğlu baktiysa doğrudur. Amniyosentez olmaz kordosentes yapalım dedi randevu verdi genetik Dr yonlendirdi hafta büyük olduğu için imza bı sürü prosedür ile kabul ettik tek kesin sonuç buydu. Yaptırdık iki gün sonra Oya demirci Zeynep Kamil de tanıdığım en güzel en anaç hekim benimle birlikte ağladı resmen ultrason bulgularını görünce. Kordosentes i oya hanım eşliğinde asistanları munip bey yaptı o da çok gerçekten merhametli bi insandı. Asıl mesele sonucalrin gelmesi ve o günden 12gun sonra sonucalrimiz çıkmıştı ben beklerken Zeynep Kamil de sıramin gelmesini eşim genetik ten sonucalrimiz i almıştı onu gördüğümde anladım arası biraz olduğu için gelene kadar ağlamıştı belliydi. Gördüm onu öyle evet hemde daha kötüsü dünyada 50.000kiside rastlanan kromozom bozukluğu tespit edilmiş. Ve yanında 2farkli kromozom bozukluğu. Direk sonlandirmamiz gerektiğini benim için riskli olduğunu falan söylüyorlar yaşamla bağdaşmayacak konuşamaz yürüyemez duyamaz göremez ve bisurusu anomali tespit edildi. Eşimle karar verdik zorda olsa tamam sonlandiralim. Hatta post açmıştım 😢 bu arada heyet için randevu alıyorsun herşey Allah’ta n dua ediyorum Allahim ben nasıl gebelik sonlandırma yaparim sen hayırlısı neyse o olsun diye dualar ediyorum Meryem yasin Yusuf sürelerini dinliyorum yavruma dinletiyirum okuyorum. Ağlamaktan içim dişim helak oldu. Kimseye anlatamıyorum ailem akrabalarım. Sadece eşim ve ben. Pandemi dolayısıyla Zeynep Kamil de heyet olmadığı için o da Allah’tan diyorum bizi capaya yönlendirdiler. Orada da Lütfiye hanım. Tâbi ilk gittik yine orası da pandemi dolayısıyla baska bir yerde hizmet veriyor. Oda baktı tekrar kafadan bı 45dk ultrason ile hocalarına soracağını haber vereceğini söyledi ve çıktık. sonra bizi aradı 22 Mayıs pazartesi günü 24 Mayıs’a randevu verdi ve o gün gittik tâbi bu arada heyeti reddedecegjz eşimle konuştuk imza vereceğiz sorumluluk bize aittir diye.cunku benim için riskliydi ya ona da nasıl karar verdik 24hafta da Zeki bey hemen alınması lazım demişti ama 27 haftaya kadar birşey olmamıştı bizde eşimle herşeyde vardır bı hayır yavrumuz içimde kıpır kıpır dedim. İbrahim Kaleli baktı Lütfiye hanım ile birlikte oda aynı şeyleri söyledi. Çıktık imza verdik istemiyoruz diye heyetten. Lütfiye hanım kontrol amaçlı bir gece burada kalmanız gerekiyor suyunuz oldukça yüksek dedi 93ml o gün öğleden sonra saat 1de kızımın kalbi durdu.😢biz sonlandirma istemiyoruz dedikten tam 1.5saat sonra sonrası mı Allahim bi soğukluk verdi. Anlamadım 72 saat doğumum sürdü. Bebeğimi kaybettigim için çok kötü bir doğum hikâyem var. Ama çapa da ki hemen hemen tüm hemşire ebe ve dr. Hepsi gerçekten harika insanlardı. Yani adım doğum yapamayan kadına çıkmıştı ama beni korkutmadan kırmadan psikolojik destek ile doğum yaptırdılar. Yanı sen ne kadar iyiysen o kadar iyi aslında karşındaki onlara güvenip birakman gerekiyor kendini. Ben 8tane suni sancı aldım alttan 4saat aralıklarla fayda etmedi. Sonra 24saat ara verdiler suni sancı ya sonra damardan iki koca serum sonrası ancak dogurabildim. Ki yine post açmıştım dualarını eksik etmeyen herkesden de Allahim razı olsun 🤲 Doğumun acısı bence hiç yok denecek kadar azdı ki 4 gün boyunca ölen bebeğim karnimda olduğu için bebeğin eşinin çıkması çok zor oldu. Kürtaj olmak zorunda kaldım. Ve dikislerim de vardı. Yavrum 1.320gram 38boy ile doğdu. Ebe göstermedi güzel hatırla yavrunu dedi. Sonrası iki gece hastanede kaldım riskliydim çünkü fazla da kan kaybettigim için. Sonrası mi ertesi gün eşim hemen kızımızı alıp defnetmis. Eve geldiğimde saçlarımın bembeyaz olduğunu gördüm. Annemler bebeğimin öldüğü günün sabahında olduğunu söylediler. Allah’ım kimseye yaşatmasın. Kimseyi üzmek kırmak korkutmak değil amacım. Bir kaç aya kadar böyle şeyler başıma hiç gelmez sanırdım. Akıldan bile geçmezdi. Rabbim kimseye yaşatmasın inşallah 🤲 bugün 14.gun ve ben evdeyim kızımın mezarına gidemedim lohusalıkta gidilmezmis. Kanamam yok denecek kadar azaldı ve artık akıntı şeklini aldı. Doktorum 4-6 ay ara vermem gerektiğini söyledi. Zaten hemen hemen aynı şeyler i tekrar yasarmiyim korkusuyla uzun bir süre dusunemem heralde. Allah’ım hepimize yardım etsin inşaallah ❤️ hakkınız helal edin ne olur dualarınızı eksik etmeyin neolur 🙏 lohusalık döneminde hemde elin boş eve gelince çok zorluklarla mücadele etmek gerekiyor… Kafayı yemek üzereyim bazen benim için dua edin lütfen 🤲