Merhaba sevgili anne adayları :) taze anne olarak sizlere birkaç önerim olacak. Benim doğum hikayemde uzun uzun bahsettiğim detaylara burada girip sizi sıkmak istemem ama hem polikistik hem de çikolata kisti mücadelesi nedeniyle tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ve doğumum yeni yaptım. Ben de çok çaresiz hissediyordum, her kafadan bir ses çıkıyordu. Bir çok hastane ve doktor değiştirdim. Herkes kurcalayıp bırakıyor gibiydi. Artık muayene olmaktan bile bıkmıştım.
Bir tanıdık vasıtasıyla hayatımdaki en doğru kararı verdim. Sizler de öyle yapın isterim. Prof dr Seyit Temel Ceyhan ile tanıştım. Kendisi normalde Gatada görev yapıyor. Özel muayanehanesi de var. Ben özeline gittim. Ama hiç para göz bir insan olmadığı için tüm testlerimi devlette yaptırdı. Asla özel hastanelere yönlendirmeye zorlamadı. Hatta histeroskopi operasyonunu bile devlette 1 kuruş vermeden kendisi girip yaptı. muayene ücreti 350 idi belki şimdi 400 olmuştur. Ama bir ay boyunca kaç kere giderseniz gidin ücretleri sadece aylık alırdı. Her telefonu açar, her mesaja her saatte yanıt verdi. Ne zaman endişe etsem haber bile vermeden gidebildim yanına. Her ultrasonu detaylı ultrason gibi yaptı. Ben keyfi olarak detaylıya gittim başka yere. Temel hoca aslında herşeye yeterliydi. Daima işine odaklanan, profesör olduğu halde dünyanın saygılısı, her soruya sakinlikle yanıt veren, yaşı genç, idealist, dünya iyisi bir insan herşeyden önce. Doğum yaptıktan sonra kendisinden ayrıldığıma üzüldüm resmen.
Bugün internette tüp bebek deyince çıkan bir çok reklamda adı geçmez ama o insanlara tüp bebek eğitimi veren şahıstır kendisi. Asla reklamla işi olmadığı için ben de tavsiye ile tanıdım. 3 seneye yakın bir yolculuğumuz oldu kendisiyle. Benim durumumda olan, ya da sebepsiz infertelitesi olan arkadaşlar kendisini mutlaka bir kere görsün diyorum. Cidden hayır duası edersiniz. İşlemleri genart tüp bebek merkezinde yapıyor. Doğuma da siz hangi hastane derseniz bütçeniz doğrultusunda beraber karar verebilirsiniz.
O da sizinle beraber durumunuzu bir iş gibi görüp başarıya gitmek için her yolu deneyen biri. Muayenehanesi de akşamları çalışıyor 5 ten sonra. Eşinizle girebiliyorsunuz. Renkli ultrason daha ilk haftadan. Hepsinde resim veriyor, cd veriyor. O olmasaydı çocuğum olsa bile doğmayabilirdi. Daima serinkanlı ve iyi niyetli oldu. Asla yapış yapış bir insan değil, profesyonel ve resmi ama aynı anda da duygu dolu sevecen olmayı hep başarmıştır.
Sizlere şiddetle tavsiye etmek istedim.
Bebek isteyen tüm dostlara duacıyım. Umarım kucaklarınız hiç boş kalmaz.
Sevgiler.