Saahraa canım ense kalinligini sakın ihmal etmeyin neolur 🙏 ben iki ölçüldü diye rahat davrandım. Ve cahilligimden sadeece Dawnsendormu riskinin olduğunu sandım. Ve 2600 TL ye nift test yaptırdım. O haftalarda kesin sonuç amniyosentez doktorunuz onerirse mutlaka yaptırın amniyosentez için yapilan olumsuzluklara kulak asmayin. Tecrübe ile sabit. Nift testi sadec Dawnsendormu ve trizomi ler için yapılıyormuş. Fakat amniyosentez de bütün kromozom bozukluğu na bağlı sendromlar inceleniyor. Haftaniz da erken iken yaptırın derim. 24. Haftada detaylida bisurusu anomali tespit edildi doktorum tarafından o zamanlar korkup yaptiramadigim amniyosentez in daha tehlikelisi olarak bilinen kordosentes i yaptırmak zorunda kaldım ki oradaki sonuçlar doktorların dediğini onayliyordu. 3 tane kromozom bozukluğu çıktı ve yavrumun yuruyemeyecegink kosamzz duyamaz göremez dediler. Aldirmami istediler 24. Haftadan sonra çok zor günler geçirdim. Hastalığı kesinlestiginde Rabbime dua ettim Allahim ben sonlandırma yapamam sen hayırlısı neyse o olsun deyip dua ettim. Rabbim 29 . haftada kalbî durdu ve ölü doğum yaptım 72 saat sürdü. O zaman keske yaptirsaydim dedim. Kafamızı taşlara vurduk esimle ama nafile. O zaman bizi nift teste yonlendiren doktoru da mahkemeye verdik.bana genetik uzmanı dediki 2 nin üzerindeki ense kalınlığıni gorupte nasıl amniyosentez onermez de nift testi önerir bu ense kalınlığının Dawnsendormu dışında çok fazla hastalığın belirtisi de olabilir dedi. Riske atmayın ne olur biriminde ense kalınlığı 8.mm di oda amniyosentez yaptırdı ve temiz çıktı. Yani hamileliğini stressiz geçirmek istiyorsan amniyosentez mutlaka yaptır. İnşallah 🤲 güzel haberler alırsıniz.