Evet kizlar sonunda naptın ettim bende doğurdum 😍😍
Hemn başlıyorum hikayeme ama şunu diyim bizim için pekte iyi bitmedi 😱😱
6, temmuzda akşam 8 de yatisın yapıldı. Sabahında Dr muayenem vardı 40 haftayı doldurduk ve Dr biraz daha bekle dedi. Annelik duygusu işte beklemedim ve yatış istedim.
Akşam lavman yapıldı sabaha karşı 5 gibide rahim yumusasin diye ilaç verildi kahvaltı ettikten sonra artık su bile yasak diki ölüyorum susuzlukdan 😭
7 gibi Dr geldi ve hala 1 cm acilmam olduğunu 9 da dogumhaneye inip suni sancı vericez dedi. Su içmek istediğimi söyledim ve 9 kadar serbest dedi nerdeyse 2 lt yakın su içtim 😂
9 da eşimle dogumhaneye indik ve yavasdan suni sancı verildi zaman ilerledikçe sancım olmaya başladı ama bebeğin kalbi bu sefer suniye dayanamadığı dan kalp atışı yavaslayinca suni sanciyi bıraktık hemen. Ama bu seferde benim sancım yok 1 saat bekledik ebe gelip açıklığa bakınca hâlâ 1 cm olduğunu öğrenince moralim bozuldu . İçimden diyorum moralini bozma doğumunu geciktirirsin diye teselli ediyorum kndimi.
Çatı muayenesinden sonra benim kendi sancılarım geldi ama böbrek ağrısı diyorum ebe ye çünkü 38 haftalıkken megersen benim sancım gelmiş ama ben böbrek ağrısı sandığından üstüne gitmemiştim.
Ebe hyr doğum.sancin diyince nst baktım.sanci 90-100 zorluyor 😱😱 yarım saat önce 15-20 arasında giden sancım bu sefer gelmişti.
Ben şahsen zorlandım yatarak sancı çekmek zormuş deli gibi ağlıyorum zorla yatakdan kalktim yuruyim çömeleyim dedim ama bu sefer sancım gitti yatıyorum tekrar geliyor ama bı sancı bitmesen diğeri geliyordu üst üste ve ben aglamakdan artık bitkin düştüm aradsn 2 saat geçti tekrar açıklığa bakıldı yine 1 cm Dr çağırdı ebem durumu anlattı. Dr um sancin güzel herşey iyi ama açıklığın yok bebeğin kafası yukarda imiş besleyici serum verildi yarım saat sonra sezaryan dedi
Beni aldı bir ağlama hıçkıra hıçkıra ama o kadar saat sancı çekip 1 cm kalmak kötü idi 9 da başlayan serüvenim 3.30 kadar devam etti tabi bu sürede 6 tane bayan sezaryan olmuş ben bekliyorum dogurucam diye.
Hemen hazırlanıp sezaryana aldılar spinal istedim okadar acı çektim bari yavrumu göreyim.
Spinal için iğne yaparken acımadı hic hemen uyuştu belim orda Dr olsun asistanlar olsun çok yardimci oldu. Dr sürekli benimle konuşarak beni rahatlatmaya çalışıyordu.
Tepedeki lambadan bende onları izliyordum 5 dk sonra oğlum doğdu 😍😍 ilk aglamadi Dr Kordon dolanmış boynuna dedi kordonu çıkarttı tam karnimdan cikarti bu seferde Kordon’da 2 tane düğüm var ve gördüm bende hemen muayene ettiler ozaman ağladı bende oğlumu izliyorum bı ara küt diye uyuyakaldim yada bayildim hatırlamıyorum. Oğlumu sarmişlar beze bana gösterdiler sadece yüzüne baktim ve yine bayildim sanırım.
Dr ların seslerini duyuyorum Dr um plesantaya yakın Kordon’da düğüm var zor cikarticaz diyordu birden midem bulandı hemen uyandim ve kusucam ben dedim ama allahdan kusmadim beni diktiler tam cikicam beni aldı bir titreme o kadar sogukki hemen bir hortum ile sıcak hava verdiler birden elim.bacagima gitti buz gibi kaskatı kesilmiş.
Ben ameliyathaneden çıktım gülüyorum tabi oğlum doğdu diye eşim geldi oglumuzdan haberin varmı dedi bende gülerek görmedinmi dedim tekrar sorunca içime bir korku düştü odaya vs geldim.
Annem babam k.validem ve eşim vardı odada eşim camda ağlıyor banada söylemediler sonra babam eşimi alıp odadan çıktı. Megersem solunum sıkıntısı yaşıyormuş hemen yoğun bakıma almışlar yüzü vs morarmış orda yoğun bakımdaki Dr da biraz kötü konuşunca esim iyice kötü oldu.
Dr geldi hemen eşimi görünce sakın ol hiçbir şeyi yok sadece cigerdeki suyu tam atamadigindan zorlanıyor kendi kendine nefes alıyor dedi içimiz birazda olsa rahatladı.
Odaya gelince kum torbası ve 4 tane serum hazırlandı. Kum torbası zormuş rahim kendini toparlamak için kastigindan canım acıyor bnde kendimi kasıyorum. Kaç kez hemşire çağırdım ağrı kesici yapın diye ama bacaklardaki uyuşukluk gecmedinden sonra tam etki göremezsin dediler. Uysuklugum geçince hemn iğne yaptılar ve ben direk uyuyakalmisim.
Sadece sıvı olarak çorba ve komposto su icebiliyorum. İlk yürüyüş çok rahat oldu benim için bebeğimi 7 saat sonra gorebildim. Yaramazmis sürekli ağlayıp elleri uslu durmuyormus yeni yanından geldim mışıl mışıl uyuyor.
Çok garip bir duyguymus anne olmak bi o kadar güzel ama bir o kadar zormuş.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun.
Ben kısmetse bu varmış diyorum dahada kötü şeyler olabilirdi bol.bol dua ettim rabbimee.
Sizde yavrum için dua edin biran önce çıksın kuvez den .
Yan odadan bebek sesleri geliyor ama benim yanim.bos olunca bayağı kötü oldum.
Henüz sütüm gelmedi ebe ilk 3 gün normal sakın canımı sıkma 2 saatte bir elektrikli pompa ile deniycem az diye üzülme bebeğin için o bile yeter dedi. Kucağıma alamadım ama sadece dokundum ve simsicacik teni varr
Rabbim herkese bu duyguyu nasıp etsin 🙏🙏