Arkadaşlar merhabalar. Sizlere bir sorum olacaktı. Ben 22 yaşındayim. Ilk gebeligim. 15.haftamdaym. Rabbim nasip ederse bir kizim olcak. 44.5 kilo ile hamile kaldim(boyum 1.62). Şuan da 50 kiloyum herkes çok aldigimi söylüyor. Sağlıklı.beslenmeye ve yürüyüş yapmaya özen gosteriyorum. Sizce de çok mu kilo aldım şimdiden. Yanı hamiş arkdaslarima bakıyorum böyle 20/25. Haftada bile 7-8 kilo alanlar var yani benim kilom çok mu sizce ??
Böyle kilo alan hamis annelerimiz var mı acaba 🥰. Rica etsem cevaplar mısınız?❤
Gebelikte kilo alımı
Gozengo canm 24-28 hafta arasında şeker yüklemesi yaptır şekerin olabilir o yüzden 15 haftada 6 kilo cok 22 haftadan sonra kilo aldım oda doktorun ilaç vermesi sebebiyle 1 ayda 4 almıştım suan 34 deyim 9 kiloyum doktorum en az 9 en fazla 12 alıcaksın demişti herseyde yiyorum sağlıklı besleniyorum cok dikkat et
Benim 29. Haftam 59 ile hamile kaldım şuan 66
Gozengo 25+2 olduk 46 ile hamile kaldim kilo almadim henuz gunde 3 saat yuruyus yapiyodum 1 hafta once kontrolde rahim agzi kisaligi olustugunu soyledi doktorum yuruyusu 1 haftadir biraktim fakat hamur isi abur cubur tatli paketli gida hic tuketmedim hamile oldugumu ogrendigim gunden beri aksam 7 den sonra bisey yemiyorum normal et ve et urunleri kuruyemis sebze meyve sut ve sut urunleri tuketiyorum bu kadar
Gozengo bence ön yargılı olmayın aldığınız kilo bu hızda giderse ve gebelik şekeriniz varsa sizde bunu bilmiyosanız iri bebek erken doğum bebekde tip 2 diyabet olma olayları daha da yüksek oluyor ilk haftalarda bakılan şekerle bu aynı şey değil bence araştırın bi ne demek istediğimi anlarsınız 1-2 kilo değil 6 kilo yani size de garip gelmiyo mu bi yerde sorun olabilceği şeker yüklenmesinin de bebeğe de size de zararı olmayan bişey bundan korkuyorsanız
Oknsm yanlız bence 3 saat çok fazla dikkat
Meriwa ama bu testi ben 1 hafta önce yapmıştım
En başta yapamadigimdan dolayı sonraya kaldı mecburen. Söyle soyliyim emin olun ki şeker yüklenmesini çok iyi araştırdım. Ve cevremde de bunu yapan ve yapmayanlar var. Yapanlar pişman yapmayanlar iyi ki yapmadım diyolar. Tabi onların bu düşünceleri de insanın kafasını karıştırıyor. E tabii ki eğer ki ilerleyen zamanlarda doktorum gerekli görürse gerçekten ihtiyacım olursa yaptıracam. Cunku Bazı doktorlar gerekli gormedikce tavsiye etmiyo.. öneriniz için çok teşekkür ederim 😇
Gozengo canım ilk aylar kusma falan olmadıysa normal denebilir bence çünkü iştahı açılıyor. Banada doktor balık yağı vitaminler falan vermişti bende 25. te 4 kg falan almıştım. Şu an 26.haftam 9 kg aldım 😂
Gozengo 15 te 4 kg 🙈
Ben 30 haftada 20 kilo aldım siz üçe beşe çok diyorsunuz 😂 üstelik aktif bir şekilde sürekli yoğun çalışmama rağmen 🤦
Gozengo merhabalar hemen akliniza en kotu olarak şekeride getirmeyin derim ben 26+5 im . 24+5 de muayene olmustum en son tartilmamla toplam 4 kilo aldım . Ben seker yuklemesi yaptirdim ictigim gibi geri kustum saniyesinde o yuzden kahvalti ettim 1 saat sonra kan verdim . Benimle ayni haftada olup 10-15 arasi alanlarda var cevremde sekerleri falan gayet iyi en kotuyu akliniza getirmeyin o yuzden
Hazal2020 ben mesela şekerim falan yok sağlığım gayet yerinde 20 kilo ya 20 kilo almisim 🤦 bunyeyle alakalı birşey sanırım diyorum ya 7 ay market te aktif bir şekilde çalıştım ve gayet sağlıklı normal beslendim 😱
Gozengo canım kiloyu sorun yapma bence 46 ile kaldım 58 im sen bebeğini beslemeye bak 30 haftaligim doktora gittim 1600 kiloymuş gelişimi çok iyi dedi doğurduktan sonra veriyosun zaten
Melek-kaim-15 aynen oyle herseyde şekerdir şeker ben tahlili beklerken sadece 4 kilo almama ragmen paniğe kapildim çok şükür güzel cikti ama bilinc altina giriyoe bir kere hemen akla şeker geliyor
- haftadayım 63 kilo ile hamile kaldım şuan 68 kiloyum . 5 kilo aldım toplamda . Düzenli spor yapıyorum ve sağlıklı besleniyorum . Bebeğimin kilosu da gayet iyi 🙏🙏bütün hamileliğim boyunca diyetisyene gittim . Asla şeker , tatlı , ekmek , hamur işi tüketmiyorum . Sebze ve bol protein kalsiyum alıyorum . Sık sık az az besleniyorum