Öncelikle ben de herkes gibi buraya ne zaman doğum hikayemi yazacağımı nasıl bir doğum hikayem olacağını merak ediyordum. 29+3te plasentada yaşlanma, amniyon sıvısında azalma, 24 saatlik idrarda 750mg protein tansiyon ve kısaca preeklamsi ile ilk şokumuz başladı. Su seviyeleri 100ün altında olmaması gerekirken 55lerde tespit edildi. Sabit yatak istirahati, havuç suyu, bol su ve sıvı şeyler ile 34+6ya kadar çok güzel geldiğimizi düşünüyorduk 3günde bir Nst+Doppler ve muayene ile 5 hafta kadar idare edebilmiştik ki cumartesi ve pazar neredeyse hareket etmedi. Dün sabah kontrole geldiğimizde de suyunun hiç kalmadığını acil yarım saat içinde sezaryene girmem gerektiğinin şoku ile karşı karşıya kaldım. Zaten suyu kritik olduğu için eşyalarımız hep yanımızdaydı eşim eşyaları alırken benim yatışım yapıldı ve 1 saat sonra odamdaydım. Kızım, güzel Naz’ım maalesef küvezde 2510gr doğdu ama ciğer gelişimini tamamlamak için biraz orada kalacak. 2 günlük spinalim sonrası sadece nacizane yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum. Benim spinalim biraz zor oldu 2 3 kere denendi ama sonrasında baş ağrısı ve bel ağrısı yaşamadım, dün akşam ayağa kalktığımdan beri ne zaman ağrım sızım başlasa kalkıp yürüyorum ağrımın ve acımın üstüne gittiğimde rahatlıyorum. Lohusa korsesi aldım onu takıyorum sıktıkça ağrımı hafifletiyor, gelse de gelmese de 2saatte bir 15dk mutlaka pompa ile süt sağıyorum, yavaş yavaş artmaya başlıyor Bestlak damla ile sütümü arttırmaya çalışıyorum. Depend emici külot, Gümüş göğüs kapağı, Baby plus çiftli süt pompası ve mustela göğüs ucu kremi hayatımı kurtaran şeyler şu anda kesinlikle tavsiye ederim. Tek bir sağmada göğüs uçlarım parçalandı ve göğüs kapağı ile rahatladı. Spinal sezaryen ağrılı ama asla dayanılmaz birşey değil bir şekilde içimizden bir can çıkıyor ağrısı olacak, tek istediğim sağsalim toparlanmak ve sonra kızımı evime getirmek. Naz’ım için bol dua istiyorum hepinizden, ve herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Benim happy mom serüvenim burada biter 🌸