Sonunda doğum hikayemi yazmak banada nasip oldu çok şükür 🥰29 Haziran günü akşam beş sularında hafif hafif sancılar hissetmeye başlamıştım arada olduğu için pek sorun etmedim bi süre sonra lavaboya gittim ufak bi leke gördüm ilk doğum olduğu için nişanmı değilmi pek çözemedim ama panikde yapmadım yarım saat arayla lavaboya gittim her seferinde biraz daha fazlalaşmaya başladı internetten araştırdım burdan post falan açtım herkes nişan dedi 😅Neyse ben yine normal bi şekilde akşam 8 sularında kalktım evi süpürdüm yemek yaptım 11 gibi eşim işten geldi nişan geldiğini söyledim bi panik yaptı korkma dedim kimisinin bi hafta bile sürebiliyomuş dedim 😅 daha sonra eşimin yemeğini verdim ve duşa
girdim duştan sonra biraz daha koyu leke geldi üstümü giyip hemen yattım gece birden uykudan uyandım ve sımsıcak bi su hissettim doğrulmadan eşime seslendim hemen atladı ne oldu diye 😅saat gece 2ydi suyum geldi galiba dedim yavaşca kalktım baya bi gelmişti eşime hazırlan dedim yavaş yavaş banyoya geçtim boynumdan aşağı bi duş aldım üstümü giydim çantamızı alıp çıktık arabada hafif hafif sancı vurmaya başladı bu zamana kadar kimseye haber vermemiştim saat 02:30 da hastaneye ulaştık direk acilden giriş yaptık doğumhaneye yönlendirdiler kuzu gibi ne deseler yapıyosun 😅iki ebe çatala çıkardı utancımdan elimle kapatıyorum başıma geleceklerden habersiz kontrol ettiler ordada baya bi su boşaldı 3 cm açıklığım varmış bu arada daha önce hiç alttan muayene olmamıştım kendinizi sıkmadığınız sürece problem yok odama aldılar beni saat 03:00 de nstye bağladılar o ara annemi aradım haber verdim babam annemi ve kaynananamı alıp geldi meğer orda bana yanına bi refakatçi çağırabilirsin demişler ben heyecandan hiç duymamışım 🤣Saat 3 den sabah 6 ya kadar tek başımaydım odada sürekli dua okudum odada volta attım saat 6 da hemşire geldi refakatçin gelmedimi daha dedi dışarda dedim niye girmedi dedi hee içeri alabiliyormuyuz dedim 😅korona yüzünden kimseyi almıyolar sanıyorum öyle dışarı haber verdiler annem geldi sancılarım biraz daha sıklaşmıştı tabi saat 9 sularında doktor kontrole geldi muayene etti 5 cm açıklık vardı suni verelim biraz hızlandıralım dedi ufak bi suni sancı taktılar tabi onlara göre ufak 🥺ağrılarım sıklaşmaya ve artmaya başladıkça anneme sarmaya başladım bana niye bu kadar zor olduğunu anlatmadın bilsem sezeryan olurdum gibi laflar ettim 😅bi ara yatakta durmak istemedim kalktım koridorda yürüdüm sancı vurdukça yere çömeldim geçince kalkıp tekrar yürüdüm 5 6 tur attım yorulunca tekrar yatağa geçtim saat 13:00 dan sonra iyice film koptu gelen herkese sezeryana alın diye yalvardım ama ebeler okadar iyiydiki çok güzel motive ettiler ilgilendiler son yarım saat artık sancılar dakika sürmeden geliyordu ve birden üç kişi geldiler odaya bakalım dediler bakmasıyla alıyoruz dediler dünyalar benim olmuştu kurtaracaktım hemen hazırlıkları yaptılar beni biraz aşağı kaydırıp başladılar 5 6 kere ıkınma sonucu bi sıcaklık ve bir rahatlama ile saat 15:25 de oğlum çıktı o anki mutluluğun rahatlığın tarifi yok gözümü oğlumdan ayıramıyordum o anki işlemler umrumda bile değildi zorlanmadan dolayı biraz yırtılmam olmuştu bir kaç dikiş atıldı o sırada ebe oğlumu biraz temizleyip yanağıma koydu o an bütün acılar ağrılar bitti ❤️Bu arada sancı çekerken bi daha asla diyosunuz ama sonradan hepsi geçiyo normal doğum gerçekten büyük rahatlık bi saat sonra ayağa kalkabiliyosunuz gezebiliyosunuz çocuğunuzu rahat rahat emzirebiliyosunuz eve gelip hemen banyonuzu yapabiliyosunuz.Size tavsiyem ebelerin dediklerini eksiksiz yaparsanız sıkıntısız bi doğum yaparsınız ben bunun için hepsinden ayrı tebrik aldım 😅biraz uzun oldu ama detay atlamak istemedim 🥰