Merhaba sevgili anneler 🥰 burada surekli pozitif dogum hikayeleri okuyordum. Artık sıra benim hikayemde. Uzun olacak sıkılacak olanları bastan uyariyorum. Gebeligimin 40+1 haftasinda normal dogum yaptim. Basa alalim simdi, Hamileligimin ilk 4 aya yakini cok zor gecti. Kendim diyetisyenim yeni bir kurumda ise baslamistim. Basladiktan kisa sure sonra hamile oldugumu ogrendim ve hamileligimin 37. Haftasina kadar calistim. İlk aylarda 3 kg kadar verdim hersey kusturuyordu beni oyle zordu ki. Ama direndim kusa kusa yemekte yaptim, misafirde agirladim evimi de derleyip toparliyordum, isime de gittim ve hic sikayet etmedim. Hic izin almadim hep iyiyim dedim. 4. Ayda evet dedim iste simdi hamilelik gercektende cok guzel. Hersey cok yolundaydi bulantilarim kalmamisti saglikliydim bebegim de iyiydi. Agirlasmadim son aylarda bile hep kostur kostur her seyi yaptim. Duramayan cok aktif bir insanim. Cok kilo da almadim tam 39. Haftaya kadar cokkk rahattim. Ama artik sıkılmıştım bebegime kavusmak istiyordum. Birkac arkadastanda hep 41 lerde bile gelmeyen sezaryen dogumlar duyuyordum. Ben hep normal dogum hayal etmistim.39dan 40. haftaya gelene kadar iste tum sorunlari o zaman yasadim, ayaklarim odemlendi ayakkabilarim cok sıktı , karnim artik yatakta saga sola donerken cok zorluyordu , hatta doguma birkac gun kala ilk kez oturarak dus aldim ayakta duramayacak kadar zorlandim (tabi ama ogun aslinda saatlerce ayakta temizlik yemek vs yapmisim mesela 6 saat hic oturmamisim annem oyle diyor ben farkinda degilim 🤷) hep hareketliydim yani anlayacaginiz. Neyse 2 temmuz persembe gecesi sancim vardi ama artik 40. Haftadaydik ve bebegim gec gelecek belki de kendisi gelmeyecek mudahale gerekecek psikolojisine girmistim. Gozlerimi acmadim sanciyi yok saymaya calistim . Saniyorum ki 30 dk da bir geliyordu gece 3 ten sabah 6 ya kadar bu boyle surdu. Sabah artik biseyler oluyor ya deyip kalktim. Ogun dr kontrolum vardi. Lavaboya girdim sonra benden akinti seklinde kan geldigini gordum. İste dedim bu nisanim. Hemen dusa girdim sicak su ile saclarimi filan kuruttum saat 7.30 da esimi uyandirdim. Saka yapiyorum sandi. Yemin edince kalkti,sakin ol dedim henuz erken. Nisan geldginde birkac saat veya birkac gun hatta hafta bile surebilir dogum belli olmaz dedim. Sanci bekleyecez. Yine de uyandi zaten beraber ogun hastaneye gidecektik. Bekledik 9 gibi sancim 5 dk ya bir e indi. Artik gidecez dedi ve gittik. İlk kez ogun alttan bakildi nisan geldi dedigim icin. Acilma yok denecek kadar az dedi,nst de de sanci cikmadi. Eve donun sanci duzenli olunca gelin dedi ya da kan su vs gelirse. Eve donduk agrilarim yine basladi. Cok uykusuzdum dedim uyuyayim biraz. Yarim saat uyudum sanirim. Bisey oldu asiri agri girdi cikar diye bekliuorum gitmiyor. Sonra bir sicak akinti suyum geliyor dedim. Annem ve esim salonda bende orada uzanarak uyuyordum. Heyecanlandilar beni kaldirdilar lavaboya gittim evet suyum gelmis 1 bardak kadar. İste simdi dogumun kesin oldugunu anladim. Tekrar dus aldim. Agrilar biraz daha siddetluydi. Uzerimi degistirdim. Su cok gelmedi bebek hareketli ve hastane 5 dk mesafede diye sancilarin siklasmasini bekledim. Sancilar 4 dk da bir gelip ortalama 40-50 sn suruyordu. Artik gidiyoruz dedi esim. Anneme sen gelme yatis olursa gelirsin dedim. Zaten hastane lojmaninda kaliyoruz esim dr diye. eve yuruyerek 15 dk. Tekrar alttan muayene ve aciklik 3 cm. Ben iyiyim yani samci gelinve biraz kotu sanci gidinve gulup egleniyorum . Esim de sasiriyor aniden nasil degisebiliyor insan diye. Yatis verdiler. Ve asil kotusu oymus. Agriyi yatarak beklemek. Acikcasi 6 cm e kadar hatta 7 cm e kadar agrilari cok rahat karsiladim. Derin nefes alip verdim ve icimden 60 sn saydim samci gelinve. Smdi gidecek dedim gitti. Ooo cok iyi normal dogum cok rahat yaparsin dedi ebe ve hemsireler. Ama yok 6 7cm den sonra durdu ilerlemiyor. Agrilar artik dayanilmazdi. İkinma hissim geliyor daha erken diye kendimi tutup nefes almaya calisiyorum ama istemsizce ikiniyorum o esnada ve bagiriyorum. Hemsireler kizip uyariyor ama ben istemsizce yapiyorum 🤷 saat 2 de yatisim yapilmisti ogleden sonra, saat aksam 9 oldu artik cildirdim beni sezaryene alin diye bagiriyorum esime de bagiriyorum beni sevsen bu acilari cekmeme dayanamazdin diyorum . Dogum omcesi bak sakin beni dinleme o aciyla neler derim bilmiuorum ama normal dogumu cok istiuorum sakin beni dinlwme diye uyarmistim. Ne esim ne dr ne hemsire tabi ki dinlemedi. Smdi hepsine minnettarim 🥰 21.30 civari hemsire bakti aciklik 9 cm tamm dedi iste smdi sanci geldiginde ikin,. İkindim 3 4 kez ve saci gorundu. Kalk dedi dogum masasina gidiyoruz. Yuruyerek gittim heyecan basti ,samci gelinve ikin dedi 4 kez filan cok guclu ikindim ebe de yardim etti karnima basti ve bebegim asagidan kaydi 3 temmuz cuma aksami 22.10 da dunyaya geldi minik pasam 🥰 distan 5 icten sanirim 7 8 dikis var ictekini net soylemediler. Kesi ve dikisi hissttim akiyordu biseyler kan yani. Acisini asla hissetmedim ki cok korkuyordum. Ama o an asla aci hissetmiyorsunuz . Bebegi silip goydirip kucagima verdiler. Boncuk boncuk koklastik bakistik. Odaya gectik annem oradaydi o da cok yipranmis refakatci dogim sonrasi kabul ediliyormus annemi o zamana kadar gormedimcok meraklanmis kiyamam. Esim personel diye surekli yanima geldi o da nazimi cok cekti. Benim hikayemde boyle. Fazla uzun oldu 😊 sormak istediklerinizi sorun lutfen .allah herkesin yardimcisi olsun. Ha bi de dogum icin izne ayrildigima hergun yurudum ,platea topunda hareketler yaptim , hurma yedim,tarcinli su ictim. Suyum gelinve de meryem ana eli otunu suya koyup meryem suresini okudum. Sabah namazini kildim abdestli gittim doguma. Cokta dua aldim. Ben hepinuze dua edecem rabbim kurtarsin. Bebegimiz her seye deger inanin 🥰