Oğlum 1 yaşına girecek ama hamiş annelere deneyimimi anlatmak istiyorum ve 11 haftalık yine gebeyim rabbim bir daha normal doğum nasip eder inşallaj 🙂 Evet 39. Haftamdayım son kontrollere hazırlıklo gidip geliyorum ama ne sancım ne nişan ortada hiç bşr şey yok aceleye getiriyorum artık o kadar kavuşmak istedim doktorum en son 8 inde gel suni sancıyla başlatalım dedi tam 40 haftalıktım sabah 9 da vardık 10 da yatışım yapıldı üstümü soyup önlük giydim doğumhane ye götürdüler suni sancı serumunu taktılar suni sancı olduğundan haberim yok 😁 lavma yaptılar korktugum gibi değilmiş 3 sn de halletti hemşire sonra doktoruma dedimki ben odama geçmek istiyorum annem eşim orda sancılarımı odamda çekiyim dedim normalde oldugum hastanede yasak 19 yaşındaydım doktorum kıyamıyodu bana 😁 odama gittim saat öğlen 12 oldu 3 oldu 7 oldu yok gelen giden bu dogurmaz diye bakıyodu artık 😁 suni sancıda korktugum gibi bi şey vermedi bana hafif tatlı tatlı adet ağrısı gibi vuruyodu lavman yaptıkları halde doktorumdan izin aldım ben hala yiyodum akşama kadar yedim 😁 akşam 8 de herkes dağıldı annemle eşim kaldı suni sancıyı artık kestiler daha veremeyiz dediler ama hala hafif hafif vuruyodu gece 1 e kadar uyudum eşime dedim beni dogumhaneye götür bi şey olur diye korkuyodum en azından orda kontrol altındaydım elim götürdü ebe eşime dedi artık odaya gönderemem takipte olcak dedi dogumhanede dogurmaya gelen kadınların hepsi dogurdu bi ben kaldım gece 😁 iki nöbetçi ebe kaldık üçümüz bir genç kız vardı her neyse gece 2 de uyudum sabah 6 ya kadar sabaha karşı sancım sıklışmış gibiydi uyurken dönüp duruyodum suni ssncı etkisi sanıyordum birden suyum patladı nişanımla birlikte geldi gittim genç ebeyi kaldırdım ece dedim benim suyym geldi artık kanka olmuştum ebelerle 😁 suyum musluk gibi 1 dakka boyunca geldi suyum tam bitti nst ye soktu sancılarım 290 300e vuruyodu artık kalkmak istiyorum hareket etmem lazım dedim yatakta kıvranıyordum nstede kalktım Rabbim öyle bi güç vermşşki biz kadınlara dinlenebiliodum sancım gelince yataktan tutunarak squat çektim sancım dinlenince yürüyordum 1 dakikada 30 saniye sürüyodu sancım saat 7.45 oldu doktorum daha gelmemişti ıkınma isteğim geldi ebeler doktorun daha gelmedi ıkınma dayan dediler işte o bana çok zor geldi ıkınmam geldikçe bağırdım damla damla kan akmaya başladı bebeğin kafası geldi hissediyordum bi baktılar 10 cm açıklık doktorum tam 8 de geldi hemen çatala aldı derin nefes al son gücüne kadar ıkın bağırma dedi ne dediyse aynısını yaptım son gücüme kadar ıkındım oğlumun kafası biraz büyükmüş 3 cm cik kesi attı kafası cup çıktı ıkınmaya devam ettim omuzları ve bacakları yağ gibi kaydı hemen o an öyle bi rahatladımki kordonu kesti son bi kez ıkın dedi plasenta da çıktı işte o an ben kuş gibi oldum sıcacık bir şey aktı içimden bebeğimi giydirirlerken doktorum kesiyi dikti acı yok bir tek iğnenin geçişini hissediyordum ama o an umrumda değildi bebeğimi izliyodum 🙂 3.000 kilo 49 cm 08.10 da dogdu paşam ❤️ öğlen 4 de taburcu oldum bazı detayları çok atladım çünkü koskoca 2 günü anlatamadım atladıgım iki detay var 1.si ben 38 haftalıkken 2 cm açıklıkla bekledim 40 a kadar birde bu Meryem ana otunu aldık sancım başlamadan annem suya koydu yanlış uyguladı 😁 o açtı ben dogurmamıştım ama suyundan bol bol içmiştim buda benim deneyimim 🙂🙂