DeryaMY korku olmaz mı var benim ilk doğumum çok sıkıntılı geçti komaya giriyordum tansiyonum fırladı anneyi de bebeği de kaybedebiliriz denilmiş ıkınmayı bilmiyordum. 2. Hamileliğimde korktum eğitim araştırmada yaptım kontrole diye gittim 2.5 cm açılma ile doğumu kendileri başlattı bana ıkınma hissi zaten hiç gelmedi şancı olmadı beni çatala aldılar doğuma 20.kisi falan girdi ebe değil doktor ve asistanları resmen ders verdi doktor benim üstümden yanındakilere anlattı durdu direk kesi attı.ve üstten bastırdı bebeği nasıl çıkaracağını asistanina anlattı asistan çıkarttı bunu doğumdan sayamıyorum ne ağrısı oldu.ne sancısı ve ıkınmayı da ne.ilkinde ne ikincisinde anlatmadılar. 3. Doğumda doğumu anladım ıkınma hissi geldi ve ben tuvalete gitmem lazım dedim git ama ıkınma dediler bende zaten büyük tuvaletim var dedim onlarda gel gel tuvalet değil o bebeğin başı dediler yatırdılar yatağa çatala çevrildi ebeler girdi doğuma ve nasıl ıkınacağımı öyle güzel anlattılar ki o kadar korkuyordum ki ilk doğumdaki ağrılar vardı yapamayacağım yine komaya gireceğim sandım ama ilk ıkınmada o can havliyle nasıl gücümü verdiysem başardım ama gel gör ki korkuyorum yani ben kendim gel doğum yapmış gibiyim ilk doğumda da ıkınamadığım için kesi atıp üstten bastırdılar doktor evinden geldi. Kendim ıkınarak dogurdugum 3. Oğlumdu sadece. Bizlerin diyorsun sanki bu forumdaki herkesin ilk olacak gibi genelleme yapıyorsun burada ilk doğumu yapmayacak olan bir ben değilim ve kaç tane ilk doğumu olup kolayca doğuran var 😊