Kızlar merhaba burda çok hikayeler okudum aylarca kendim yazabilir miyim diye hep umut ederken şuan yazıyorum çok şükür 😊🙏🏽 Şimdi en baştan başlayalım 🤚🏽Uzun olacak şimdiden söyleyeyim 😅
bebeği öğrendiğimizde daha 3 haftalıktı adetim bile geçmemiş 1 hafta vardı zamanına ama ben hissediyordum hamile olduğumu göğüslerimdeki aşırı hassasiyet dışında bir belirti yoktu aslında hatta eşim hastanenin önünde ‘boşa geldik birşey çıkmayacak’ demişti 😊 Ağustos 15 de evlendik 5 ekim son adet tarihimdi, gelelim gebelik sürecime
ilk 3 ay bulantı kusma vs olmadı hiç hamile gibi hissetmiyordum hatta sadece aşırı bel ağrım oluyordu bir kaç defa hastanelik etti beni 🤦🏽♀️ Sonrasında geçti ama korkmayın, daha sonraki aylarda da çok sıkıntı yaşadığım söylenemez bir kaç defa kanama vs oldu küçük küçük okadar bol bol sağlıklı şeyler yedim hamilelik boyunca yumurta,süt(bazen yarım litre günde),yoğurt,çokça ceviz, meyve,kaşar peyniri(özellikle bebeği yavaş kilo alan varsa tavsiyemdir) sonra geldik 32.haftaya normal bir kontrol için gittiğim doktor da bebeğin kafasının 1 ay önde bedeninin 2 hafta önde gittiğini perinatolojiye gitmem gerektiğini vs söyleyip biraz korkuttu bizi sonrasında bir kaç doktora daha gittik ve aynı dediler sonrasında nst de sancılarım çıkıyor 2cm açıklık vardı doğum oldu olacak diyorlardı bize ciğer geliştirici bile yapıldım(iğnenin haftası hiç Kill almadı bebeğim) bizde memlekette Doğum istiyorduk çünkü ailemizden uzakta yaşıyoruz eşim 34.haftada memlekete getirdi beni kendisi gitti tabi memlekette kendi doktorumuz baktı bebeğin iri olduğunu o yüzden önde gittiğini bir sıkıntısı olmadığını söyledi çok şükür neyse 1 ay kaldım haftalar sayıyorduk en son 40.haftaya 8 gün vardı o gün akşam üstü Benden su gibi birşey gelmeye başladı böyle istemsizce az az birşey geliyordu peçeteler sulu çıkıyordu ama birden patlamadığı için bek düşünemedim, sonrasında takip ettim iç çamaşırımı geçmiş eşofmanımı ıslatıyordu en son eşofmanı falan çıkardım iç çamaşırımdan bacağıma aktı ama yine çok değildi sonra doktora gittik gece 11 gibi ultrason,nst,açıklık kontrolü derken suyumun sızdığını açıklığımın 4cm olduğunu ama bebeğimin kafasının kanala yerleşmediğini iri olduğu içinde yerleşmeyeceğini söyledi doktorlar hemen gece ameliyata almamız gerek dediler eşim yanımda yoktu,normal istiyordum en baştan beri o yüzden korktum açıkçası önce pek gönüllü olmasam da kordon sarkması riskim olunca kabul ettim gece 2 de ameliyata hazırlandım sonda takıldı(asla korkulacak birşey değilmiş) hala suyum gelmeye devam ediyordu Ameliyathaneye gittik belden iğne yapıyorlar ama kemiğim iriymiş diyor yapamıyor 3.delişinde artık dedi bu defa da olmazsa genel uyutucam seni istemiyordum bebeğimi ilk ben görmek istiyordum çok şükür 3.denemede tuttu sonra ameliyat bitti tabi bir ara çok kusmuşum durduramayınca biraz uyutmuşlar bunu anlatmadan edemicem çünkü çok güldüm ben inanamadım 😂 o uyuduğum arada eşimi ne kadar kafama takıp düşündüysem gelmesini istediysem o arada doktora demişim ‘hocam araba sesi duydum eşim geldi bence’ doktor odaya kontrole geldiği zaman eşimi görünce(5 saatlik yolu 2 saatte gelmiş) şaşırdı kadın benm kadar mutlu oldu 😂😂benm hikayem bu kadar Kızlar 04.07.2020 de gece 02.20 de pamuk oğlum 52cm 3900 gram doğdu Metehan’m Şuan yanımda uyuyor hala hastanedeyiz bugün taburcu olacağız inşallah, hep söylenilen gibi sezaryen da ilk ayağa kalmak zor aşırı baskı yapıyor aşağıya, sonrasında yürüyorsun ama yine ağrıyor Ve sağa sola yatırmıyor beni normal doğumda olsa bu olurdu ama çünkü bebek çıktı ve organlar rahat kaldı içerideki boşlukta bana ağrı yapıyor sürekli ağrı kesici ve normal serumlar aldım evde de hap kullanmaya devam edecekmişim doktor öyle dedi😊 Ben de happy Mom dan mezun oldum çok şükür 🙏🏽 darısı burda bekleyen herkese olsun inşallah bebek bekleyenlere bebek doğum bekleyenlere hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim kimsenin kucağını boş koymasın evlat öyle birleşmiş ki rabbim kimseyi mahrum etmesin ☺️ Sorunuz varsa müsait olursam cevaplarım Kızlar ❤️