Merhaba arkadaslar.. Hikayemi anlatıp anlatmamak konusunda kararsız kalmışken kendimi burda yazarken buldum :) Nedeni doģum hikayemin birçoğunuza cesaret verebileceğini düsünerek dualarınızı almak istemem oldu. Çünkü ben burdaki hikayeleri okudukça daha bi cesaret alıyodum. Hamileliğimin başından beri insallah normal doğum nasip olur diye dua ediyodum hep. Çok sükür de öyle oldu. Hikayeme gelcek olursak ilk gebeliğim oldugu için doğum sancısının nasîl bisey oldugunu hic tahmin edemiyodum. Burda da sûrekli sordugum olmustu :) O sancı gelince anlarsınız diyolardı hep. Nitekim de öyle oldu gibi. Tahmini doğum tarihimin oldugu gün sabah kalktığımda hafif adet sancım vardı. Ve lavaboya gittigimde nişanımın geldigini farkettim. O gün zaten beklenilen tarih oldugu için heycanlandım. Acaba bugün mü gelcek diye evde kalan işleri hallettim. Son hazırlıklarimi yaptım. Aksama kadar herhangi bi sancım felan yoktu. Tabi ben yine de merakla bekliyodum. Sanki hissetmis gibiydim :) Hatta eşime de dedim bu gece evde yatmicaz gibi geliyo bana dedim :) Neyse sonrasında gece 12lerde yine hafif adet sancım oldu. Ara ara bu adet sancım olmaya basladı. Sanki belli zmnlarda bi kasîk agrısı girip bi süre duruyo ve sonra geçiyo gibiydi. Bunun dogum sancisi olup olmadigini anlamadigim için kendime bi tane kasılma zamanlayıcısı indirdim. Bu hissettigim kasık agrisi oldugu zmnlarda ona tıkladım. Ve ondaki tabloyu gördugumde belli araliklarla bu kasık agrisinin oldugunu gordum. Ondan sonra evde beklemeye koyuldum. Bu araliklarin kisa 5 dakikalara dusmesini bekledim. Derken gece 3 oldu saat. Biraz daha fazla hissediyodum bu kasik agrisinı. Nasıl bi agri derseniz böyle 20 saniye felan bi adet sancisi hissediyosunuz ve o an pek hareket edemiyosunuz ve 20 saniye gecince bianda normale dönüyosunuz. Sonra 5 dk sonra yine ayni seyi yasiyosunuz. O sekilde bi sancı. Neyse sonrasinda iyice meraklandim ve 3 bucuk gibi esimi kaldrdm hastaneye gittik. Açıkligima baktilar 3-4 cm açıklık var dediler yatışımı yaptılar. Odamıza gectik doģum önlugumu giydirdiler. Heycanım biraz daha arttı. Ama bi yandan aklım hep kasılmalarımdaydı. Girip çıktıgnda rahatszlık veriyodu. Her sancı girdiginde hemen eşim masaj yapiyodu. O sekilde rahatliyodum. Bu arada nst me bakmislardi orda sancım görünmüyodu. Bu durumu ordaki hemsireye sordum. Orda gorunmesine gerek yok dedi. Senin sancın var dedi. Orda biz bebegin kalk atislarini takip ediyoruz sadece dedi. Derken derken saat 6 oldu ve tekrar açıklıgima baktiklarinda 7-8 cm dediler. Sancılar tabi biraz daha sıklasmıştı ama dayanilmicak gibi değil. Bu sekilde 2 saat daha gecti ve tekrar baktklarinda 9 cm acikligim vardi. Doktorum geldi ve beni dogumhaneye aldilar. Dogumu baslatmak için suyumu patlattılar. Sonra ıkınmalar basladı. Ama ben uykusuz kaldıgim için ve yoruldugum için ıkınmakta zorlandım biraz. Ûstten ittirelim mi diye teklifte bulundular bende artık o an geçsin diye tamam dedim. Sonra doktor ve ebeler űstten bastırdılar. Bianda kızım dünyaya geldi.. :) O an tûm sancılar acılar bianda gecti sanki.. Büyük bi rahatlama geldi. Sonra dikislerim yapildi ve odama gectim. Doģum ne zmn ve nasıl olcak diye beklerken hersey olup bitti cok sükür. Simdi 3 haftalîk olduk bile :) Size tavsiyem normal dogum istiyosanız kendinize inanın ve psikolojik olarak kendinizi hazrlayîn. Benim egzersiz namına yûrüyüs namına yaptgm hicbisey yoktu. Sadece arada squat yapiyodum doktor onerdigi için. Onu da bazı gunler az bazi gunler fazla yapiyodum. Ama ona ragmen normal dogumdan korkmamaya calstm hep. Kendimi o zorluga hazrladım. Cok zorlandın mı derseniz evet sancıyî cekmek pek kolay olmuyo ama inanın dayanılmicak gibi degil. Benim canım tatlıdır o yuzden dayanabilcem mi bakalım diyodum. Ama bi sekilde dayandım ve oldu bitti cok sukur. Bikac saatlik ya da belki bi gûnlük bi skntî yasıyosunuz ama dogum olduktan sonra iyiki dayanmısım ve suan bitti diyosunuz.Son anda bi aksilik olup da sezeryan olcak olsaydı ona da razıydım. Sonucta onemli olan bebegin saglikli dunyaya gelmesi ve o sureci saglikli atlatmak. O yuzden sizde bu konuda kendinizi strese sokmayın derim. Kısa tutmaya calissam da fazla uzattim sanırım :) Sormak istedikleriniz olursa musait oldukça cevaplarım insallah. Hepinize mutlu, huzurlu, saglıklı ve tek avazda yapcağınız doģumlar diliyorum…