Demetsener 4 doğumum var. 3ü normal, 4. Sü 10cm açılma ile bebeğim kanala omuzla yan girdiğinden inemediği için sezaryen.
Direk ben sana söyleyeyim neler yapacağını eğer rahat doğum istiyorsan.Direk net konuşcam aman laflarıma alınma 😂 Bana da ebeler böyle anlatmıştı hep
1) pozitif ol, çok müdahale ettirme.
2) bi nevi malak gibi yatmamalı, gak guk çömelme hareketi.Mümkünse yerleri çömelerek sağa sola dönerek + kalçayı sallayarak sil. Bebeğin inmesini kolaylaştırır.
3) Hep 2. Katta oturdum.Günde 50 kere in çık yapardım merdivenleri.
4) Her gün 1-2 saat tempolu yürüyüş.
5) Bele ılık su tutmak günde 5 kere.
6) Her gün sabah akşam adaçayı yaprağı çayı demledim içtim. (40-41 haftalar gibi yaptım çünkü ille 40 beklerdim ben.)
7) Doğum olsun dedikten sonra her gün 7 tane hurma yedim.
8) cinsel ilişki (doktora sorabilirsin, enfeksiyon riskin yoksa)
9) meryem suresi,inşirah vs okumak. Namaz kılmak.
10) Bebeğinle pozitif konuşmak.Gel kuzum,hazırız seni bekliyoruz gibi…
11) Ay nasıl olcak,ne zaman olcak ahlar vahları kafadan atmak. Doğum mahremiyet ve mutluluk sever. Oksitosin hormonu coşarsa güzel olur.O yüzden rahat olmak gerek.Binlerce yıldır kadınlar doğuruyor öyle düşün.
12) Extrem bir gebeliğin yok belli ki.Sancıların başladığında genelde ilk olarak adet ağrısı gibi gelir.Belden başlar, kasıklar karın birlikte dalga dalga kasılır.Evde olabildiğince kal. Hastane ortamı genelde geriyor insano.Suyun gelirse saatine bak kaçta geldiğine gör yani.Doktorunu arar bilgilendirirsin zaten.Ben hep 3dk düşünce giderdim, hastane 10dk mesafedeydi. İlk doğumlar yavaş da ilerleyebilir. Stres yapma.