ikizannesi2985 sizin ordaki hepsi perinatoloji doktoru demek ki 😂😂😂 bütün mezun olanlar sizin orda
Perinatoloji 🙋🏼♀️
Meriwa hı hı
Busetukel peritonoloji ye her gebe gider çünkü detaylı ultrasondur adı üzerinde. Bebek incelenir. Eğitim araştırma hastanelerinde detaylı olarak araştırılır. Ki bende öyşr rutin kontrol amaçlı gittiğimde bişeyi çıkmadığı söylenmişti bebeğimin. Ve demekki ger gebe kadın gidiyor demektir kuzum… Yani 20 mi 24.haftamdı yanılmıyorsam bakmıştık… 💕😍🤩 Sağlıkla doğsun bebeklerimiz
Meriwa alakası yok asıl detaylı ultrason perinatoloji tarafından yapılır testlerimi yaptırdım sıkıntı çıkmadı detaylı için devlette perinatoloji bölümü yapıyor oraya randevu veriyoruz dediler ne alaka sıkıntılı gebeler gitmiyor sadece. Bilgine.
ikizannesi2985 sen doğrusunu biliyosun canım boşver 🤗bende de şükür sıkıntı yok detaylı için perinatolojiye yönlendirdiler ki benim arkadaşlarımın hepsi orda yaptırdı radyoloji perinatoloji olmayan yerlerde yapıyor 🤗
Arkadaşlar perinotoloji her hastanede olan bir bölüm değil kaldıki İstanbul dayım ve araştırma hastanelerinin ve özel hastenelerin hepsinde yok bir kaç yerde var bu bölüm be perinotologlar bakıyo bu bir dal öncelikle onu belirtelim
Daha önceki gebeliğim ikiz olduğu için gittim erken doğumla sonuçlandı.Şimdi 10 haftalık hamileyim erken doğum yaptığım için şuranda perinatolojiye gitmek zorundayım.Tek gebeliği olanlarda gidiyo elbet ama genelde gebelik şekeri , tansiyonu , ileri yaş gebelikleri ve riskli durumu olanlar gidiyo.Ve detaylı ultrasonda çekiyolar normal gebelere.Adı üzerinde YÜKSEK RİSKLİ GEBELİK diye.Sormak istediğiniz varsa cevaplayabilirim.
Edizinannesii aynen öyle canım. Doğrusunu bildiğimi biliyorum zaten de işte üslup önemli☺️
Özel bir hastaneye gidiyorsanız doktorunuz bunu sizden herşey yolundaysa istemez ancak geçmiş sorunlu bir gebelik öykünüz var ise (düşük,ölü doğum,anomali çocuk,vs.) gibi ha illa ben yaptırmak istiyorum diyorsanız tabiki bu bölümün olduğu özel bi yerde yaptırabilirsiniz ancak fiyatı oldukça yüksek ancak keyfe keder devlet hastanelerinde yapmıyorlar şimdi nasıl yapıldığını da anlatayım sizlere bebeğin ayak parmağından tutun da kalp kapağına beynine böbrek vs bütün organlarına çok detaylı bakılır ve süre olarak da uzun süren bir işlem
Edizinannesii sadece detaylıyı yapabilir ama normal gebe takibi için perinatoloji bakmıyor allah allah
Meriwa Sadece sıkıntılı gebeler gitmez ☺️ Aksine radyologlara göre daha uzman oldukları için diret olarak bu bölüme yönlendirirler
Yarim_Kilo_Kiyma yaw arkadaş bayan perinatolojiye giren var mı detaylı anlatabilir misiniz demiş detaylı ultrasona giricem dememiş ki 😄
Meriwa o kadar çirkin uslubunuz varki size cvp bile vermeye değmez daha doğru düzgün cvp yazmayı bilmiyorsunuz. tamam sizsiniz diyorum daha fazla dialoga girmiyorum sizinle iyi günler.
Meriwa İyi de bende sadece detaylı ultrason için gidiliyor demedim ki ! Sizin dediğinizde doğru riskli gebelerde gidiyor, ayrıca riski olmayanlar da , başka birine cevap vermişsiniz ben ona istinaden yorum yaptım 😃 detaylı ultrason hk.
Ayrıca benim hiç bir sağlık sorunum yok, sadece doktorum tavsiyesi üzerine hem ikili testi, hem de detaylı ultrasonu perinatoloji uzmanına yaptırdım.
perinatoloji ye sadece riksi gebelikler girmiyor perinatoloji ye giren arkadaşlarm var gebelikleri tekli ve riksli degil. Isteyen perinatoliji de baktırır istemeyen radyolojide baktırır herkes bulundugu ile ve hastaneye göre medikal parka gidiyorm perinatoloji yok mesela radyolojiye gidip ayrıntılı olucam.
- Düzenlendi
38 haftalık gebeyim ve bu haftaya gelene kadar hiç bir sorun yaşamadan geldim yani sadece sıkıntılı gebeler gider diye birşey söz konusu değildir, perinatologlar detaylı ultrason taraması yaparlar ve bu onların uzmanlık alanıdır bir radyologun bebeği incelemesiyle perinatoloji uzmanının incelemesi bir değildir, en ince ayrıntısına kadar bebeğin herşeyini incelerler ve bir evrak hazırlarlar incelemelerle alakalı, 45 dakikaya yakın incelenmişti benim bebeğim. 🥰 Yani eğer detaylı tarama yaptıracaksanız bunu bir perinatologun yapmasını öneririm size 🐣