Öncelikle herkese merhaba biraz uzun olacak ama şimdiden hakkınızı helal edin herşeyi uzun uzun anlatacağım herkes gibi bizde mezun olduk klasik cümlesiyle başlamak istiyorum o kadar çok hevesle bekliyordum ki minik oglumu en baştan içime doğmuştu bebeğim ve erkek olacağını da tahmin ediyordum niyeyse rüyamda görmüştüm ilk iki ayım tehlikeli geçti kanamam oldu hastahanede kaldım derken besinci ayima kadar sürekli istifra ediyordum tiksinme söz konusu olmadı ama su bile içsem istifra ediyordum doktorum prilam dr yazmıştı bulantı hapı gece uyumadan 2 tane alıyordum bulantin aşırı derecede devam edip istifra edersen sabah bir tane öğlen bir tane daha alabileceğimi söylemişti zararı yokmuş ama ilaç çok fazla uyku hali yapıyor öğleye kadar gözünüzü açamıyorsunuz böylelikle 33.haftaya kadar geldik 33.haftamda benden biraz su geldi ve hastahaneye gittim enfeksiyonum ve akintimda vardı o gün antibiyotik tedavisi oldum ve ilk çatı muayanem o gün oldu aşırı derecede bir zorluğu yok kendimi kastım agrım oldu ama enfeksiyondan kaynakliydi diye düşünüyorum ve ebe çok önemli muayeneyi yapan ebe o kadar kibar değildi çok zorladı haftaya olan kontrolumde suyumda azalma olduğu ve plesenta yaslanmasi olduğunu söyledi doktorum suyunu arttır dedi ben kaç kilo havuç yedim bilmiyorum su ve maden suyu çok tükettim özellikle akşamları sulu meyveleri çok yedim suyum çok şükür düzeldi doğuma kadar 2 kere kritik seviyeden döndüm korkmayın plasenta yaslanmasi (kireclenmesi) için ben arastirdim çok okudum baktim kalsiyum fazlalığından dolayı olduğu için o hafta süt ve sut ürünlerini azalttım benim hatama düşmeyin sakın korkmayın plasenta yaslanmasindan oğlum beklemiş olsaydı son haftaya kadar giderdik o hafta bebeğim az tükettiğim için çok az kilo almış plasenta yaslanmasinda bebegin kilo alımı durabiliyor bu yüzden doktorum bebeğe kilo aldırmalısın dedi tüket kalsiyum ağırlıklı ürünleri sakin bir daha yapma dedi ben o hafta muz kaşar peynir ekmek arası peynirli sandviç pekmez tükettim bol bol ve doktorum bir haftada aldığı kiloya çok şaşırmıştı bunlar bebeğe güzel kilo aldırıyor 38+4. haftamda doktorum cati muayanesini kendi yaptı inanın farketmedim bile mümkünse doktorunuz yapsın muayaneyi çatımın müsait olmadığını serviksin üstten basık olduğunu bebegin kafasının çıkmayacağını bu yüzden zorunlu sezaryen yapacağını söyledi tabi benim hayallerim yıkıldı hep normal doğum hikayelerini okuyordum çok yürüme dinlen demişti doktorum sancim çıkmıştı çünkü o gün ben 2 gün boyunca mecburen iş yaptım cumaya sezaryen günü verecekti doktorum hafta sonu kardeşimin üniversite sınavı olacağı için pazartesiye rica etmistim kendisi de kabul etmişti nasılsa ameliyat olacağım diye evde işlerimi yaptım perşembe gecesi belimde ağrıyla uyudum sabah 6 da kasiklarimda adet sancısı gibi bir ağrıyla uyandım lavaboya kalktım ve kanlı nisanım geldi çok heyecanlandım şaşırdım hemen duşa girdim çamaşırlarım vardı onları makineye attım eşim biraz daha uyusun diye mutfagimi içerileri topladım eşimi kaldırdım tabi heyecanlandı napacagini bilemedi üzerini değiştirdi çantamızı aldik hastahaneye gittik kadin dogum bolumundeki hemşireyi tanıyordum şansıma o gün icapciydi ve hemen nst ye bağladı sancıma çok şaşırdı çok yüksek dedi ilk çatı muayanemi yapan ebede orda olunca tekrar bir bakayım dedi belki açılman vardır dedi bir ihtimal normal dogurturum ben dedi ve canim cikacak sandım o an çok uğraştı ve yok bu sancıya açılma olmuyor hemde kemik dar diyince o an o ebeyi parçalamak istedim 9 a kadar tüm hazırlıklarım yapıldı ilk sezaryene ben alındım çok çabuk oldu size tavsiyem yarim belden anestezi yaptırın o anın hepsine şahit olun inanın belden yapılan iğneyi hiç hissetmiyorsunuz benim belime 4 kere yaptı iğne 4.de buldu sanırım siniri çünkü bebeğinizin yanaginiza konulmasının tarifi yok inanın ağrı oluyor ilk iki gün ve ağrınız oldukça ağrı kesici yaptırın ve bol bol yürüyün annemle eşim yanimda kaldı annem bebekle eşim benimle ilgilendi kalkarken zorlanıyor insan ve ben bol bol yürüdüm birkaç tavsiye vereceğim gögsum çok çatladı muhakkak doğumdan önce kremlemeye başlayın benim dünden beri rahatladı garmastan aldım ve yıkamayın ben ilk iki gün yıkadım her emzirmede doktorum da yıkamaya gerek yok dedi yikamadığım zaman göğüs ucum daha da düzeldi ve sütü dere otu kesinlikle arttırıyor arkadaşlar aklınızda bulunsun hastahane çantasına kendinize iç çamaşırı olarak alt için birkaç tane alın derim bebek için muslin örtü ve ince bir battaniye dışında bir hastahane çıkışı yetiyor nolur nolmaz yedek alabilirsiniz ve biz sallama çay sıcak su termosu petibör bisküvi bardak çatal koymuştuk ve çok işimize yaradı ben visne suyu tükettim kayısı suyu sanci yapıyor aklınızda bulunsun ben bebegimin ağzına zemzem ve maden suyu damlattim ve hurma sürdük çoğu kişi karşı olabilir ama faydasını görüyorum diyebilirim benim yaşadıklarım bunlar belki en ufak birşey faydalı olur uzun uzun yazdım hakkınızı helal edin evlat kokusu bu dünyadaki en güzel kokuymus doğum yapacak olanlar inşallah sağ salim hayırlı bir şekilde evladinizi kucağınıza alırsınız 😊😊