ygmrsrm merhaba. 10+5 haftalık hamileyim, bebeğimin mesane AP çapı 8.3 çıktı. Cvs önerdiler, sanki hiçbir doktor umutlu konuşmuyor. Böyle durum yaşayan var mı, süreç nasıl ilerledi? 😢
Esezgin Hll983 kaç haftalıksınız? Aynı şey 12. Haftamda bana da söylendi 17 haftalıkken mesane küçüldü. Şimdi oğlum 2,5 yaşında sapasağlam. Ben cvs yaptırmıştım sorun yaşamadım.
Hll983 Esezgin Dün öğrendim 11+3üm şu anda.Aslında araştırınca çok kafama takmadım.İlk bakan doktor 8.3 ölçtü.Sonra profa yönlendirdi.O da 7mm ölçtüm dedi.Cvsyi bana da önerdi ben yaptırmak istemedim.Bikaç hafta daha beklemek istiyorum.Kendiliğinden gerileme olur belki diye.Yorum yazdığınız için teşekkür ederim.İçim iyice rahatladı😌
Hll983 Esezgin merhaba, mesane tıkanıklığı devam ediyor bebeğimde.Suyunda da azalma var dedi doktor size de böyle bir şey söylenmiş miydi?
Esezgin Hll983 benim oğlumun 15 mm’e kadar yükselmişti hafta ilerledikçe. Panik yapmayın. Ben cvs yaptırdığımda genel hastalıklara da baktıkları için her konuda kafam çok rahatlamıştı. Detaylıya kadar bence sorun teşkil etmez.
Hfz1818 Esezgin cok gecmis olsun size cok sevindim şükür gecmis yavrunuz sagligina kavusmus kacinci haftada 15mm di ve kacinci haftada tamamen iyilestiniz bizde ayni durumdayuz 12 haftada 16mm ölçüldü mesane cvs yapicaz cok korkuyorum
_asyalparslan_ Esezgin 🥹Ben de 13.hafta da öğrendim bebeğimin mesanesinin 16 mm. Büyüklüğün de olduğunu sıvı alınması istendi ama kabul etmedim kendi kendine gerilime olur diye Ümit ve dua ediyorum 🤲2 hafta sonra perinatoloji de randevum tekrar bakacak sizde sonrasın da durum nasıl oldu inşallah sağlıcakla kucağınıza almışsınızdır bebeğinizi🤲
Hfz1818 Hll983 canim cok gecmis olsun bnada ayni tani koyuldu 11.haftada suan 12+3 olduk cvs yaptrmak istiyor doktorlar net birsey demiyorlar ense kalinligi normal burun kemigi var ama mesanesi büyümüş siz suan ne durumdasınız bn gunlerdir aglamaktan nahvoldum :(
Hll983 Hfz1818 Merhaba, çok geçmiş olsun.Kendinizi bu denli üzmeyin çoğu vakâ iyileşmiş kendiliğinden.Perinatolog randevum 9 gün sonra o zaman net belli olur.Ama farklı bir üniversite hastanede ikili taramaya girdim tekrar ve bu konuyla alakalı hiç bir şey söylemedi.Bebeğiniz gayet sağlıklı dediler.Hiç üzmedim kendimi bu süreçte.En başından beri küçüleceğine inandım.Stresin ne bize ne bebeğimize bir faydası yok.Sağlıcakla alıcaz inşallah evlatlarımızı kucağımıza🤲
Hfz1818 Hll983 ikili taramaya girdgnzde mesanenin boyunu tekrar ölçtüler mi bnde umutla bekliyorum Rabbimin izniyle sagligina kavusacak bebeklerimiz
Hll983 Hfz1818 o zaman çıkmıştı zaten bu durum ortaya sonra perinatolojiye yönlendirdi doktorum.Bende merakla bekliyorum son durum nedir diye.Haftaya randevum var son durum neymiş size de yazarım.Umarım küçülmüştür de sizin de içiniz rahatlar benimde😌
Hll983 Hfz1818 Hayır mesane ile ilgili hiç bir şey söylemedi diğer gittiğim hastane de herşey gayet yolunda gayet sağlıklı dediler
Hfz1818 Hll983 evet 4 gun once cvs yaptrdim smdi dinleniyorum malesef mesanemiz buyumeye devam etmis tikaniklik varmis düşük bi ihtimal kendiliginden gecmesini bekliycez dediler 16.haftaya geldgmzde bobrekte sknti olmazsa sant takip mesaneyi bosaltabilirz dediler ama umutlu konusmadilar bna siz nasil oldunuz.?
Hll983 Hfz1818 Bende bugün perinatolojiye gittim.Mesane büyümüş 10×17mme ulaşmış.Bende korkmaya başladım bebeğim için yine 3 hafta sonrasına randevu verdi.Şant için önce cvs yaptırmam gerekliymiş.Cvs sonucu ne kadar sürede çıkıyor acaba bana da 16. Haftadan sonra kendi idrarını yapıp amniyon sıvısını kendi üretmeye başlamalı dendi.Endişelenmeye başladım.Korkuyorum bebeğime bişey olursa diye 😔
Hfz1818 Hll983 canim suan kac hafta hamilesin? Bu yazdiklarimla seni uzmek istemem herkesn hastalık gelisimi farkli olur oyle dusun insallah iyi olursunuz bebeginle.bn sehir hastanesnde yaptrdm cvs islemini 3-4 hafta arasinda cikar dediler doktor bna 16.hafta cok kritik bizim icin dedi.buyumeye devam ettgi icn mesane bobreklere verdigi zarara bakicaz dedi cok zarari olmamissa ve testimz temzse sant takicak.o guclu olsun diye dua ediyorum dayandn bi sansimiz olsun diye. Bazi hastalara teste gerek duymadan direk bebegi almislar bn cok doktor gezdm hepsi beklenecek 16 17.haftadan snra belli olacak dediler bzm buyume hizli ilerliyo oyuzden umut vermiyolar bna dusuk bi ihtimal 17 haftaya kadar gecebilir ama sznki kotuye gdiyo dediler :( mesane disnda bebegmin herseyi iyiymis yavrum dayaniyo bnmle
Hll983 Hfz1818 size de çok geçmiş olsun Rabbim şafidir şifa verir inşallah. Ben hep iyi düşünmüştüm küçülür diye umud etmiştim.Bugün ki doktor yorumları beni üzdü açıkçası. Ne diyelim Allahın dediği olur.Cvs den korkuyordum hala da korkuyorum.Nasıl bir işlem ne kadar sürüyor
Hll983 Hfz1818 Merhaba, dün cvs verdim.Ön sonuç bikaç güne çıkar dediler sizinki çıkalı çok olmuştur.Sonuç nedir merak içindeyim
Hfz1818 Hll983 cvs icin kacinci haftada oldugun onemli doktor soylemistr nezmna kadar yaptirabilecegini.5 dk fln suruyor ama riskli bi islem igneyle karnindan rahmine girip plesentadan ornek aliyorlar biraz agri hissedyrsun ama agrinin yaninda psikolojin cok daha kotu.bnm 3 gun biraz agrm oldu ama bugun artik iyiym doktor her ihtimale karsi 15 gun dinlen demsti bna
Hfz1818 Hll983 bugun doktor me dedi tam olarak.iyilesebilir mi yada bi tedavisi varmi kusura bkma seni de uzuyorum ama raharszlgmz ayni az da olsa umutlu seyler duymaya ihtiyacm var.kac haftalik oldun