Arkadaşlar merhaba, oğluşum yine beklemedi ve erkenden geldi. 36+1 gece sancılarım başladı ama çok hafif hafif sürekli oluyordu. Bel ve kasıklarım da. Gece hic uyuyamadim. Sabah oldu aynı, öğlen doktorumu aradım olabilir dedi arada bir kaç saat duruyorsa. Akşam üstüne kadar takip ettim ve 15 dk, 20 dk, yarim saatte bir geliyor. Ne uzuyor, ne kısalıyor. Saat 19:00 hastaneye gittim ve nst bağladım. 2 tane sancim çıktı. Birde benn serklajliydim. Alttan muayene etti ebe ve 5 cm açılmam olmuş. Ve ben sancıyı bu kadar az hissedeceğimi sanmiyordum. Apar topar doktorumu aradılar ve yarim saat içinde hastanede oldu. Açıklamama vakti ve 7 cm olmuş. Az az adet olacakmış gibi sancı hissediyordum. Çok çabuk doğuracağımı söylediler. Ben ise sezeryana alın diyordum. Doktorum kızdı bu kadar açılmam var ve bebeğin iri bir evvel değil normal doğuracaksın. Yarim saat geçtikten sonra açılmam 10 cm e ulaştı. Yabi saat 20:30 da. Ve sancim artmıştı doğum başladı. Ama çocuk bir türlü gelemedi. Doktorum da sürekli diretti bu sefer olacak, bu sefer olacak diye. Her ıkınmada bebek biraz öne geliyor ve şancı durunca kendini yukarı topluyordu. Aylarca erken gelmesin diye yatarak gecirdigim hamileliğim de bebeğim şimdi doğum başlamışken gelmek istemedi. Ve 1 buçuk saatin sonun da ne bebeğim de hal kaldı, ne de bende. Ve doktorum bebek gelmedikçe karnımdan aşağıya doğru sürekli tüm gücüyle bastırdı. Basmanın ağrısından nefesim yetmedi ıkınmaya. Ve artık doktorum da doguramayacagimi anlayınca sezeryana aldı beni. 23:11 de oğlum dunyaya gelmis. Bebeğim benden önce cıktı tabi. Ilk gece solunum problemi yaşadı hic göremedim bebeğimi ayiĺdıktan sonra. Ertesi gün yani dün solunumu düzelmişti fakat bebeğimin bir süre yoğun bakımda kalması gerekiyormus. Kan eksikliği ve enfeksiyonu varmis. Bugün de bebeğimi gördüm ve beni taburcu ettiler. Günde 1 kere bebeğinizi dokunmadan görebiliyoruz. Dogum hikayeme hem normal doğumu sonuna kadar yaşadım, hem sezeryan doğumu. Hemde tek doğumla. Allah tüm hamilelere kolay doğumlar nasip etsin. Evlatrimizi hepimiz sağ salim kucağımiza alalım. Benim bebeğimede dua etmeyi unutmayın arkadaşlar. Birde inşallah sütüm gelir bebeğime süt goturebilrim inşallah. 🙏🙏🤲