Selam güzel anneler. Beni az çok tanıdığınızı düşünüyorum artık. Kolay kolay bir ürünü/firmayı kötülemeyeceğime de inanmanızı temenni ederim.
Biliyorsunuz Karaca yakın zamanda %50 indirim yapmıştı kendi sitesinde. Ayın 27’sinde 529 liralık çatal kaşık takımı, 299 liralık tencere takımı, 169 liralık termos ve 39.90 liralık çocuk kaşık çatal bıçak seti satın aldım.
Satın alma işlemim bittiğinde bankamı kontrol ettim ve bu siparişlerimin arasında aynı dakikada yine karaca tarafından +505,87 tl çekildiğini gördüm. Hemen bankayı aradım ve bu durumu bildirdim. Bizlik bir şey değil, karaca ile iletişime geçmelisiniz cevabını aldım.
Karacaya defalarca mail attım, talep oluşturdum ve aradım. Ancak her seferinde bir problem görünmediğini söylediler.
Bankayla tekrar iletişime geçtim ve karacanın fazladan çektiği +505 tl’nin referans numarası ve onay kodunu istedim. Bu bilgileri de karacaya iletmeme rağmen asla fazla para çektiklerini kabul etmediler.
Şikayet var sitesine yazdım ve otomatik mesaj atıp geçiştirdiler. Yine aynı sitede benimle aynı maduriyeti yaşayan ve bu hatanın düzeltilmediği birçok şikayete denk geldim.
Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum online olarak. Daha sonra da bizzat valiliğe giderek ek dilekçeler, belgeler verdim. Oradaki memur bey, ‘sadece bartında bile son dönemlerde sayısız karaca şikayeti var, siz yine 505 tl ile iyi kurtulmuşsunuz insanların toplam sipariş tutarının 2-3 katını çekiyorlar’ gibi şeyler söyledi.
İyi haber şu ki, ben eninde sonunda paramı geri alacağım. Ancak karaca’nın bunu bilerek yaptığını düşünüyorum. Sonuç olarak herkesten 1000-1500 fazla para çekseler o biriken paralar 3-4 ayda faize binecek değerlenecek, yine onların işine yarayacak.
Sizlere tavsiyem, en azından bir süre karacadan bir şey almamanız yönünde. En azından sipariş verirken iki kere düşünmenizi tavsiye ederim.
Biliyorsunuz ki günümüz Türkiye’sinde sadece bizden çekilen fazla para, bir ailenin belki de 1 aylık mutfak masrafı. Bu tür oyunların içerisnde olan her türlü firmaya/markaya karşı tepkimizi göstermeliyiz.
Okuduğunuz için teşekkür ederim🌹