Yaprak2019 pazar sabahi nisan geldi ara ara gelmeye devam etti. Ilk dogum oldugu icin sancimda vardi carsambadan beri . Kani gorunce gece 1 gibi hastaneye gittik biraz durduk daha sonra bizi eve geri gonderdiler. Eve gelince 3 gibiydi saat sanci gelmeye basladi. Sanci timer var onu indirdim telefona kac dakika da geldigine bakmaya basladim. Ilk basta 5 dakika arayla geldi daha sonradan 30 saniye araliklarla gelmeye basladi. Uyuyup dinlenmeye calisiyordum malesef sancidan uyuyamadim. Dusa girdim belime sicak su actim mukemmel iyi geldi. 30 dakika kaldim. Rahatladim dedim gittim yataga tekrar basladi sancilar 3 sefer dusa girdim sicak suya sanciya dayandim. Yoksa resmen olecek gibiydim. Kesinlikle sanci basladi atin kendinizi dusa 😊 sanci zamanini tekrar hesaplamaya basladim. Sabah 5.30 gibi su geldi Cok korktum Iyi ki geldi su gelince sanci gitti. Saldir saldir su akiyor inanilmazdi. Esyalari topladi esim valiz hazirlamistim. Tabi o kadar hazirlamaya gerek yokmus amerikada herseyi veriyorlar genelde. Saat 9 gibi hastanedeydik. Hemen kapidan sandelyeyle goturuyorlar sizi Cok iyi bir durum. Su gelmismi diye kontrol ettiler sedyede sonra nst galiba ona bagladilar sanci varmi diye dogum odasina aldilar. Acilma varmi diye baktilar 3 cm aciklik varmis. Epidural icin anastezi uzmani geldi sordular ister misin diye dogum sirasinda dile getirirseniz yaparlar yoksa soylemeyebiliyorlarda. Ben cok hassas oldugum icin muayenelerde falan Cok korkuyordum bana bunu onerdiler orda. Egilip hic kipirdamayacaksin sirtina igneleri takiyorlar sonra sanciyi veriyorlar hic Bir sey hissetmiyorsun. Sanci grafigi falan birseyler var gelip gidip onlara bakiyorlar. Sonda taktilar. Daha sonra dogum baslamadan aldilar. Ne yedin ne ictin diye soruyorlar. Bir sey yiyip ictiysen lavman yapiyorlar galiba. Bana yapilmadi. Onceki gece sanci baslamadan tuvaletimi yapmistim. Bebek gelmeden once normal olarak insanin tuvaleti geliyormus ve yapiyormussun. Dogal ilerleyen bir surecmis.Hemsire geldi aciklik varmi diye bakti. 10 cm aciklik olmus dedi aman yarabbi korkudan titredim. Bebek gelmesin doktor gelmeden diye belin altina su ver gibi birsey koydu doktor geldi. Sanci hissettiginde ikin dedi. Ikindim sanki beynim patlayacakmis gibiydi. Ikinmasi gercekten zor Bunun icin on calisma yaparsaniz iyi olur. Kafasi gorunuyor dedi bebegin o ara bana nefes icin hava verdiler. En son degisik tuvalet pompasi gibi birsey vardi kirmizi renklimi ne onunla cekip aldi gozum karardi ciktiginda su fiskirdi gibi geldi. Hemen kucagima attilar gobek bagini kesti esim bebek cikinca icerdeki plesentayi hissettim kordondan cekilmis gibi. Bebek cikarken yirtmis bes dikis atti. Dikis atilirken hissettim. Aci verici degildi. Cok tuhaf bir his bir o kadar muhtesem bebegi kucagina atinca aman yarabbi bu benimmi diyorsun bebegi gorene kadar sonra butun dunyan bebegin oluyor. Dogum hikayem bu kadar ALlah herkese saglikli sihhatli bir sekilde kolay dogurmayi nasip etsin.