Merhaba güzel anneler ve anne adayları. 1 Temmuz 2020 saat 21.23′te dünyaya gözlerini açtı benim minik paşam 🥰 aslında doktorun beklediği tarih 23 Temmuz gibi idi ama galiba içeride duramadı bizimki 🤭 normal doğum oldu, ilk doğumum olduğu için beni çok zorladı. Dün sabah 7 gibi yavaş yavaş su gelmeye başladı tabi başlarda normal leke gelmesi gibiydi doktorumu aradım gel bi muayene edelim dedi, normalde cuma günü kontrolüm vardı ama su gelmeye başlayınca ben hafiften korktum tabi 😊 Sonradan (afedersiniz) baya tuvaletimi yapıyormuş gibi gelmeye başladı suyum hasteneye gittiğimde hemşire açıklığa baktı 1.5 cm açılman var dedi ve yatış verdiler. Saat 13:00 civarı girdim hastaneye doktoruma haber ettiler geldi NST çekildi ağrılarım düzenli ve sık idi bekleyeceğiz kendiliğinden artacak dedi. 2 saatte açılmam 3-4 cm oldu, bi 2 saat sonra 5-6 derkeeeeen sancılar şiddetlenmeye başladı. Ağrılar sıklaştı ve delirtme noktasına getirdi 🤭 tabi ben bu sürede hastane çantamda hurma ve zemzem getirdiğim için en az 6-7 adet hurma yemiştim saatler içinde açılmamı çabuklaştıran o oldu. Normal doğum düşünen anne adaylarına en büyük tavsiyem son zamanlarında bol hurma yesin açılmayı büyük derece etkiliyor. En son doktorum geldiğinde açılmam 9-10 cm olmuştu. Bir de yüksek sancı çekerken bel, karın ve kasıklarınıza hafif sıcak su ile masaj yapmak çok işe yarıyor hastanede görevli ebe arkadaş o şekilde yönlendirdi. (Kendimce) büyük büyüüük ağrılar sonucunda oğlum dünyaya gözlerini açtı teyzeleri inanın tüüüüüm ağrımı sancımı bir bağırış ile unuttum 🥰 Rabbim bu duyguyu isteyen tüm herkese nasip etsin, kimseyi mahrum bırakmasın 🤲🏻
Bir de ufacık bir dip not; yüksek sancınız varken ıkınabildiğiniz kadar ıkının , benim gibi doktora gücüm kalmadı diye bağırmayın sonra yırtılıveriyor Alim Allah 🤭😃