Bhryctrk gulumse0611 yaz tatili olsa bile 24. Haftanız da gidip raporunuzu alın. Sonradan size geç kaldınız denmesin
Smyy06 Bhryctrk Ben sağlık bakanlıgına baglı calısoyprum bu carşamba 32. Haftaya girince gidip çalışabilir raporu aldım teslim ettim müdürlüpe bir sorun cıkmadı
Mrskantar Antalya_07 istanbulda görevliyim ben suan idari izindeym sonucta cumhurbaskanımzın acıklaması dogrultusunda verliyor kafalarına göre nasıl iş yaparlar😕
Antalya_07 Mrskantar 2 3 hamilenin çalışıp çalışmamasına bakıyolar valla farklı illerdeki hamile arkadaşlarım da çalışmıyo ama gel gör ki bizim bulunnduğumuz yer izin vermiyo
Oozzee Arkadaşlar nasıl yani? Kafam karıştı.. Milli Eğitim’deyim, 20+4 haftamdayım, 4 hafta sonra belge alıp müdürüme mi vermem gerekiyor? 32’den sonra mecburi mi ayrılacağız?
KubraYLMZ Oozzee 24 ile 32 arası idari izinlisin herhangi bir belge almana gerek yok. 32 ye girince doktorunla konuşup calisablir veya çalışamaz raporu alman gerekiyor sen nasıl istersen yani
KubraYLMZ Bhryctrk kurumun kabul ediyorsa alırsın tabiki kadın dogumculara gelen resmi bir yazı yok sonuçta. Ben de dün çalışamaz aldım. Bana kurumun gelip calisablirsin dedi ama ben riske atmak istemedim.
Oozzee KubraYLMZ peki bunu kanıtlamam gerekmiyor mu? 24 Ağustos’ta 28 haftalık olacağım, o zaman neye göre okula gitmeyeceğim anlamadım🤦🏻♀️🤷🏻♀️
KubraYLMZ Oozzee yo kanıt falan gerekmiyor ama senin kurumun bu konuda hassas ise ultrason çıktısını götürebilirsin orda yazıyor zaten. Benden kimse bişi sormadı kaçıncı hafta oldugumu hep ben beyan ettim
Umran-89 Bhryctrk Bhryctrk merhaba. Benim başıma geldi suan 36. Haftamdayım. Oncelikle kamuda tam zamanlımı calısıyosun yoksa işkurdesteği mi alıyosun. Her iki durumdada 32. Haftadan sonra çalışabilir alırsın tüm kamular kabul ediyor. Tek fark şu oluyor tam zamanlı çalısıyosan hergun işe gidiyosun , işkur desteği olarak maaş alıyosanızda haftada 3 gün işe gidiyosunuz. İşkır desteği haziranda bitiyordu fakat devlet temmuz ayına kadar uzattı. Beni sorarsanda ben 32 de mecburi çalışamaz aldım. Ayaklarım davul gibi sıcak beni mahvetti klimalarda yasak iş ortamı hamilelik sürecimde kötü etkiliyordu evdeyim şimdi miniğimin dogumunu bekliyorum :)
Melek-0 Kızlar doğum izni bitince önce ücretsiz izin kullanıp sonra süt iznine devam edebiliyor muyuz 3 ay diyelim ücretsiz kullandık kalan aylarda süt izni kullanılıyor mu bilginiz varmmı
momteacher Melek-0 süt izni doğum tarihinden sonra 1 yıl geçerli die biliyorum ben, erteleyemiyoruz yani
Bhryctrk Melek-0 evet kullanabilirsin. Kaçıncı ayda işine döndüysen o aya uygun süt iznini kullanabilirisn
Bhryctrk Baharozge okul zaten istemez, herkes kendi takip etmeli. Okula 24. Haftada olduğunuzu gösteren birşey vermeni gerekiyor.
Baharozge Şuan kayserideyim Acıbadem hastanem sordum şu dönemde çalışabilir vermiyoruz dediler 32. Haftada 😓
Gul32 gulumse0611 Hemen hemen ayni durumdayiz. Ben 18 haftaligim, ikiz gebeyim. Ogretmenim. Ayni muamma bende de var. İnsallah genelge o zamana kadar kalkmaz 🙏
gulumse0611 Gul32 evet valla aynıyız ikiz gebelik bide 🤗 inşallah olur bizede rapor almak zorunda kalmam ilk gebelikmi sizin de🙈
Bhryctrk KubraYLMZ kanıt dediğimiz rapor şu şekilde, doktor Bi rapor yazmıyor. 24.hafta kontrolünden 24haftalık olduğunu gösteren birşey götürüyorsun. Ultrason kağıdı da olur