Deniz3115
🍂Ben Spinal sezeryan oldum o kadar korkmama rağmen ( ki benim ta en başından belliydi sezeryan olacağım ve çok korkuyordum rüyalarıma giriyordu )
doğumum o kadar güzel ve rahat geçtiki. Zaten doğumdan 1 ay öncesinde özel hastaneye gittiğim için ebemiz bilgilendirmişti şunları yaparsan daha iyi olur diye bende onları yaptım. Öncelikle Hastane çantanda mutlaka olması gerekenler bunlar ;
✅kuru kayısı-kuru üzüm-dut kompostosu ( doğumdan sonra 1 günde 5 litre tükettiğim için arkadaşım sağolsun evde yapıp getirmişti) bu komposto hem sütünün hemen inmesini hem de gaz+WC için bir numara
✅sıcak su torbası ( doğumdan çıkar çıkmaz göğüslerine önce masaj yaptır sonra sıcak su torbasını koy. Bu sütün hemen inmesini ve sezeryan sonrası üşümeni bitirip ısınmanı sağlıyor.
✅küçük el havluları 3-4 tane olsun
✅Depend mutlaka olsun kurtarıcı resmen.
✅ pijama takımı 3 tane koymuştum ben kanamam çok olduğu için 3 ünü de kullandım.
✅ bebek için kıyafeti faZla koy çünkü ilk kakası olan mekonyum ortalığı fena batırıyor. Alt açma örtüsü mutlaka olsun.
✅Sıcak su bol bol sıcak su iç bağırsakların çalışsınki hem WC hem gaz sorunu olmasın.
✅Hastanede giyeceğin terliğin kolay giyilebilir ve rahat olması çok önemli
✅En önemlisi doğumdan 6 saat sonra kaldırıyorlar bol bol yürü ki ne kdar yürürsen o kadar çabuk iyileşeceksin ben hiç durmadım eşim ve annem full yürüttü beni . İyi ki de öyle yapmışlar 1 haftaya evini dip bucak temizledim hem bebeğime hem evime baktım ( evet ağrı oluyor ama yürüdükçe azalıyor. Öyle aman aman dayanılmayacak bir ağrı değil hiç korkma. Ne kadar yatarsan o kadar çok ağrın olur ve o kadar geç iyileşirsin.
✅Prolac süt arttırıcı damla
✅Garmastan pomat göğüs kremi
🏵Ben bunları yaptığım için ne gaz sorunum oldu ne de WC . Eve gittiğin zamanda ilk 1 hafta ekmek, hamur işi, tatlı tüketme. Onun yerine bol sebze meyve, su ve yukarıda dediğim kompostodan yap . Hem ödemin, hem fazla kiloların gidecek hem de sütün artacak.Doğum yapalı 6 ay oldu ne bir ağrı ne sızı olmadı ve hamilelikten önceki kilomdayım 🥳
🍀benim tavsiyelerim bunlar ben çok faydasını gördüm umarım sende görürsün.