Begum86 Merhaba, şeker yüklemesi testini yaptırdınız mi? Bazı doktorlar yapılması gerektiğini söylüyor bazıları hiç önermiyor çok kararsızım sizlerin tavsiyeleri nelerdir?
Blackkcat Begum86 iyi ki yaptırmışım gebelik şekerim varmış Allah korusun bebeğimede zarar,dr biraz suyu fazla diyor ve 2hafta önden gidiyor diyor,diyet yapıyorum
Butterfly1720 Begum86 benim iki hamileligimdede su fazla olduğu için şeker riski vardı o yüzden yaptırdım bi sıkıntısını yaşamadım genelde alınan şeker dozunu eleştiriyorlar ama gebelikte şeker olup farkında olmamak kötü sonuçlar doğurabilir kanımca
Nur_nur06 Begum86 ben 27 haftada 50 mg olandan yaptırdım canım bi zararı olduğunu düşünmüyorum öyle olsa bu kadar gebe yaptırmaz öneren doktorlar önermez bence şeker olup farketmezsen daha büyük sıkıntı o yüzden yaptırdım ben şükür çıkmadı ayrıca bazıları ben yaptırdım çok halsizlik oldu kusmaktan öldüm falan yazıyor öyle birşey yaşamadım çilekli gazoz içmiş gibi oldum
Imfromlastnight Benim doktorum yapılması taraftarıyım dedi. Yaptırdım çok şükür bir şey çıkmadı. Çok hamile doktor gördüm yaptıran. Zararlı olsa kendileri yaptırmaz dedim öyle güvendim:)
minikbademm Blackkcat kaç haftalıkken yaptırdınız?bende düşünüyorum şüpheleniyorum doymuyorum ve aşırı seker istiyor canım.sizde ne belirtiler vardı?
Blackkcat minikbademm belirti yoktu aslında,ağzımda kuruluk oluyordu ama onuda hamilelikten diye düşünüyordum,27.haftada 75gr yükleme yapıldı ve açlığı net hatırlayamadım🙈ama tokluk 199 çıkmıştı,diyabete gönderdi diyetle devam ediyorum