Kızlar hep doğum hikayeleri okurdum uzun olsada çok hoşuma giderdi acaba ben ne zaman doğum yapıcam nasıl olacak diye diye gün sayarken benim oğlum çok erken geldi bekleyemedi. Benim için zor ve hüzünlü bir hikaye olsada Allah büyük her şerde vardır bir hayr sonu güzel olacak inşallah. O zaman başlıyayım. Şükür hamileliğimde mide bulantısı iştahsızlık falan yaşamadım güzel bir hamilelik yaşadım tabi bazı sıkıntılarım oldu detaylı ultrasonda kist çıktı oğlumun beyninde erken doğum riskim vardı sonra hepsi geçmişti şükür bir sıkıntımız kalmamıştı. 30. haftamda kontrolümde bebeğim baş aşağı dönmüştü ve baskı yapıyordu. Doğum günümdü kutladık gece oldu uyuduk. Gece 2 gibi uyandım lavobaya gittim iç çamaşarım ıslanmıştı bende afedersiniz idrarımı kaçırdım sandım sonra peçetede hafif kan gördüm ve anladım gelen suyumdu ama bardaktan boşalırcasına geliyordu elim ayağım titriyordu korkudan hemen eşimi uyandırdım hastaneye gittik bulunduğum ilçenin doğum yerinde sıkıntı vardı ambulansla il hastanesine gittik. Geçirdiğim en kötü gündü diyebilirim ve daha hiçbir hazırlığımız yoktu.Hastane sıkıntılıydı saatlerce bekledim sonra eşim kaynım hastaneyle tartıştı ben o halde kaldım hemen arabaya bindirip başka bir il’e gittik gidene kadar o yol bitmedi hareketlerini kontrol ediyordum sürekli ve bol dua ediyordum özel hastaneye acil baktılar gram suyum kalmamıştı doktor normal doğum istersen yaparız ama risk var deyince sezeryan istedim hemen ilaçlarıma başladılar bir iki saat sonra sezeryana aldılar. Belden aşağısı uyuşturuldu. Sonda takıldı ve başladılar. Sadece çekişmeleri hissediyordum canınız yanmıyor hissetmiyorsunuz çünkü.5 dakika sonra bebeğimi gördüm tarif edemem o duyguyu dünyanın en güzel varlığı karşımdaydı gözlerim doldu ağladım dayanamadım sonra hemen götürdüler ciğerleri gelişmemiş solunum cihazına bağladılar. Odama çıkardılar beni sadece bir tane resmi var yanına almıyorlar virüsten dolayı göremiyorum bebeğim başka bir il de ben başka bir ildeyim 10 15 gün kalır diyorlar iyi olsunda kalsın diyor insan bu süreçte. ciğerlerin gelişmesini ve 2 kilo üstüne çıkmasını bekliyorlar. Bende sütümü sağıp dondurup gönderiyorum. Zor bir süreç bizim için aramızda kilometreler var göremiyorum oğlumu ama Allah büyük inşallah düzelecek kucağıma alacağım inşallah. Aranızda bebek bekleyen vardır doğum bekleyen vardır hepinizin yardımcısı olsun Rabbim. Benim hikayemde böyle. Bu şekilde hayal etmezdim doğum günümden bir gün sonra doğdu çok acayip hissediyorum şuan bazen farkında değilim ama güçlü durmaya çalışıyorum Allahımın izniyle düzelecek. Sizlerde bol dua edin bize güzel anneler. Sormak istediğiniz bişey olursa cevaplarım 🌸