Öncelikle rabbim tüm bekleyenleri hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin benim doğum hikayemden ziyade gebelik sürecim tansiyon hastalarına umut olucaktır diye yazıyorum. Eylülde evlendim ve ekimde hamile oldugumu öğrendim 1 aylık evliydim başlarda kanamalarım oldu ama düşük tehlikesinden değil yeni evli oldugumdan oluyordu kanamalarım geçti derken 10. Haftamda tansiyonla karşılaştım boynumdan enseme vuran baş agrısıyla anladım 1 haftalık takip yaptığımda 14-8 oldugunu gördüm hep doktorum günde bir alfamet başlattı ve çok şükür günde bir ilaçla 32. Haftaya kadar geldim ama yazıldıgı kadar kolay olmadı bu süreç tabi 2 ablamda gebelik zehirlenmesinden erken doğum yaptılar ama yeğenlerim gayet sağlıklı bende hep erken doğum yapıcagımı düşündüm burda hep tansiyonla ilgili postlara bakardım iyice canım sıkılırdı umarım bu yazdıklarım umut olur. 32. Haftada tansiyonlarım 14/8e çıkmaya başladı ve ilacı 2 ye çıkardık 34te 3e çıkardık bebek büyüdükçe tansiyon yükseliyordu ama 14-9u hiç geçirmiyordum bunun sırrı evde sessiz sakin kalmaktı 3 ay hem virüsten hemde tansiyondan anneme bile gidemedim ama değdi çok şükür. Tansiyonlarım yüksek gitmediği için bebeğimde hiç gelişim geriliği olmadı hep 1 hafta önde veya haftasıyla uyumlu gitti 37 bi gelse diye beklerken 39. Hafta bittiği gün doktorum artık doğumu başlatıcaktı seni riske atıyorum artık beklemicem dedi 25 haziran perşembe yatışım yapılcaktı ama miniğim 22 haziran gelmek istedi tansiyonum yükseldi doktor pazartesi yatış verdi suni sancı verdiler 6 saatte sadece 3 cm açıklık oldu hiç sancım olmadı ve ben sezeryan istedim 22 haziran 15.25te minik oğlum dünyaya gözlerini açtı annesinin ve babasının doğum gününde doğdu evet 3ümüzde 22 haziran doğumluyuz 😄😄 38+4te 3200 doğdu oğlum şimdi yanımda yatıyo şükürler olsun allah kimseyi tansiyonla veya başka bi hastalıkla sınamasın sağ salim vaktinde kucagınıza alın sabırsız davranıp hadi doğsa demeyin herşey vaktinde güzel ben hep vaktinde gelsin diye dua ederdim biraz uzun oldu kusura bakmayın inşallah umut olur 🤲🏻🐣